USA:n käsipallo kehittyy suomalaisopein

Yhdysvaltain alle 20-vuotiaiden miesten käsipallojoukkue voitti hopeaa Puerto Ricossa järjestetyssä IHF Trophy Cupissa. Kansainvälinen käsipalloliitto oli kutsunut maan turnaukseen kolmannen kerran.


USA Team Handball Federation -Liitto toivoo, että käsipallo leviäisi myös uudella mantereella, sanoo USA:n suomalainen päävalmentaja Mika Maunula Los Angelesista.

Puerto Ricossa USA voitti alkusarjan tasaisissa ja välillä kovaotteisissakin peleissä. Ensin jenkit kaatoivat Puerto Ricon 34-33 kotiyleisön pettymykseksi, seuraavaksi Kanadan 39-35 ja lopuksi Meksikon 26-25.

-Tämä oli ensimmäinen kerta kun USA pystyi voittamaan kyseiset maat ja vieläpä kaikki perätysten, toteaa päävalmentaja Maunula tyytyväisenä.

Juttu julkaistiin alunperin tammikuussa 2015 Amerikan Uutisissa, jonka päätoimittaja on entinen suomalainen korislegenda Mikko Koskinen.

Sanomalehti ilmestyy viikottain ja kirjoittaa politiikasta, urheilusta ja hieman amerikan suomalaisista varsinkin Floridan alueelta.

Loppuottelussa USA:n nuoret eivät kuitenkaan pystyneet pysäyttämään Kanadan jyrämäistä hyökkäyspeliä toisella jaksolla. Kanadan maalivahti teki muutamia loistopelastuksia ja kokemattomien amerikkalaislupausten heittosihti katosi.

-Joukkueestamme muutamat pelaavat Euroopassa, mistä ovat hankkineet käsipallotaitonsa. Mutta joukkueessamme on myös pari todella lupaavaa parimetristä Yhdysvalloissa asuvaa pelaajaa; Corinth Cross West Point Military akatemiasta ja John Evans Auburnin yliopistosta, Maunula kertoo. Myös joukkueen maalivahtilupaus Alden Melzick on Auburnin kasvatteja.

Edellisessa IHF Trophy Cupissa Guatemala Cityssä USA oli tullut kolmanneksi. Tuolloin USA voitti Guatemalan ja Paraguyan, mutta hävisi Venezuelalle ja Meksikolle. Suomalaisopeilla pelaavan USAn kehityskäyrä on tilastojen valossa selkeästi ylöspäin, sillä edellisvuonna Meksiko Cityssä pelatussa turnauksessa USA jäi neljänneksi Meksikon, Kanadan ja Puerto Ricon sijoittuessa edelle.

Team USA, Mika Maunula

Joukkueen päävalmentaja Mika Maunula on entinen Suomen maajoukkueen pelaaja. SM-sarjassa hän edusti Atlasta, HIFK:ta ja Dickeniä tehden 12-vuotisella urallaan 1173 maalia. USA:ssa Maunula on pelannut Los Angeles Team Handball-seurassa voittaen mm. USA:n mestaruuden 2010.

-Upeata nähdä ja kokea kun joukkueemme on alkanut saavuttaa menestystä Pan Am-alueella. Uusia lupaavia urheilijoita on tulossa mukaan käsipalloon ja lähivuosina yritämme tosissamme haastaa alueen mahtimaat Brasilian ja Argentinan, Mika Maunula toteaa.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset