Generation Handball – Turnausarvio

Genaration Handball turnaus Tanskan Viborgissa pelattiin viime viikolla ensimmäisen kerran. Turnaukseen osallistui Suomesta Sjundeå IF:n C2000 tytöt ja A-pojat.

Turnauksen perustaminen
Viborg on käsipallokaupunki. Kaupungissa on maan suurin käsipalloakatemia. Kaupungin tavoite on kehittää merkittävä käsipalloturnaus, Partille Cupin tapaan. Matkaa on taitettavana, tänä vuonna joukkueita oli alle 100. Kaupunki on on kuitenkin tehnyt 4 vuotisen suunnitelman tukea tapahtumaa todella merkittävästi taloudellisesti ja muilla resursseilla.

Käsipallo – kenelle sopii parhaiten
Turnaus sopii varmasti kaikille mutta erityisesti vanhemmille junioreille. 15 vuotiaat ja vanhemmat pelaavat kaikki ottelunsa sisähallissa. Ottelut ovat hyvätasoisia poikkeuksetta. Järjestäjät olivat erittäin halukkaita saamaan maa- ja aluejoukkeita paikalle!

Turnauksen aikana järjestettiin myös huippuotteluita, Kiinan naisten maajoukkue pelasi 4 tanskalaista seurajoukkuetta vastaan jne. Ottelut olivat hyvätasoisia, samoin katsomot joten otteluita oli miellyttävä seurata. Otteluiden taso oli kautta linjan erinomainen, oppia tuli jokaisessa ottelussa.

Olosuhteet
Viborgissa on panostettu turnauksen toimivuuteen ja oheistoimintaan. Järjestäjät olivat halukkaita auttamaan kaikessa. Turnausalue oli toiminnallinen kokonaisuus kaiken ikäisille: musiikkia DJ koko ajan, beach käsis kenttä (koko ajan käytössä, myyntipisteitä, kahvio, beach partym disco, ammattimaiset avajaiset, joukkueenjohdon illallinen jne..

Turnauksessa voi valita teltta ja koulumajoituksen. Teltat toimivat muuten mutta olivat turkasen kylmiä öisin. Telttojen etuna oli keskeinen sijainti jakansainväliset kontaktit.

Ruoka oli tanskalaista. Suomalaiseen makuun olisi ollut hyvä saada lämmintä pastaa, perunaa tms jokaisella aterialla, nyt ei niin ollut.

Kannattaisiko osallistua uudestaan
Turnaus oli hyvin organisoitu ja pelin taso korkea. Se antaa erinomaista kokemusta kansainvälisestä käsipallosta. Hyvä turnaus ennen kauden alkua.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset