SIF:n 02-tytöt Irsta Blixtenin voittoon

Västeråsissa 4.-6.4.14 järjestetty käsipalloturnaus keräsi Ruotsista, Norjasta ja Suomesta yhteensä 424 joukkuetta nauttimaan käsipallon riemusta. Turnauksessa pelattiin kaikkiaan 2092 ottelua usealla eri kentällä.

Turnauksen pääareena ja kilpailukeskus muodostui jääpallohallista, jonne oli saatu rakennettua 10 sisakenttää. Loppuottelut pelattiin erillisellä Bombandier-areenalla, joka sijaitsi aivan muiden hallien välittömässä tuntumassa Västeråsin urheilupuistossa. Turnauksen ruokailut tapahtuivat jäähallin kentälle rakennetussa jättisuuressa ravintolassa.

Sjundeå IF oli matkassa kahden bussillisen ja viiden joukkueen voimin. Mukana olivat T03-, T02- ja T01-tytöt sekä P02- ja P00-pojat. Kaikki Sjundeå IF:n joukkueet selviytyivät hienosti A-loppupeleihin.

Parhaiten Sjundeå IF:n joukkueista sijoittui T02-joukkue, joka voitti koko turnauksen. Turnauksen osallistujamäärä oli ikäluokassa rajoitettu 40 joukkueeseen jotka oli jaettu kymmeneen neljän joukkueen alkusarjaan. Sjundeån tytöt pelasivat alkusarjan hienosti voittaen aluksi Uppsala HK:n maalein 8-7, Borlänge HK:n 12-2 ja pelaten tasan IF Swithioidin kanssa 10-10. Näin Sjundeå lohkovoittajana viidellä pisteellä suoraan ylempään A loppusarjaan.

Finaalit pelattiin sunnuntaina. 1/8 osa finaalissa Sjundeå raivasi tieltään Skuru 3 joukkueen Tukholmasta 12-6. 1/4 osa finaalissa tytöt voittivat tasaisessa ja tiukassa pelissä Mantorp IF:n 12-9. 1/2 osa finaalissa joukkue voitti isäntäjoukkueen Västeråsin Irsta Blixtenin tiukassa puolustuspelissä 5-2. Näiden kolmen tiukan pelinjälkeen olikin vuorossa finaali Bombandier areenalla. Aurinkoisessa säässä joukkue taivalsi pienen siirtymän areenalle ja alkoi välittömästi valmistautumaan loppuotteluun. Loppuottelu vastustaja on tuttu joukkue alkusarjasta eli Uppsala HK, joka oli raivannut lohkokakkosena tieltään muut muiden lohkojen ykköset. Loppuottelusta oli lupa odottaa tiukkaa, sillä voittivathan tytöt alkusarjassa Uppsala HK:n maalilla.

Finaalissa oli muutenkin puitteet kohdallaan. Useampisatapäinen yleisö, televisiointi suorana youtuben kautta (näin kotijoukotkin näkivät pelin suorana), värivalot ja valonhettimet sisään joukkueiden kentälle juostessa. Eli kaikki kuin suuresta urheilutapahtumasta. Suomalaiset joukkueet eivät kovin usein voita käsipalloturmauksia ruotsissa. Tyttöjen loppuottelu oli myös hyvä oppitunti maamme yhteishengestä käsipallorintamalla. Niin Turun Åifk, Paraisten Pif, Karjaan Bk 46, Helsingin Ifk ja Atlas, Tammisaaren Eif kuin Kirkkonummen Kyif kannustivat Sjundeån tyttöjä sellaisella voimalla, että ruotsalaiset olivat tästä ihmeissään. Tytöt kiittävät myös nöyrästi tästä kannustuksesta.

Sjundeå IF – Uppsala HK 6-4
Loppuottelu oli tasainen. Joukkue pelasi hyvin yhtenäisenä joukkueena jännityksestä ja pitkästä turnauksesta huolimatta. Eritoten puolustuspeli oli ajoittain jopa fantastista katseltavaa. Tytöt puolusti kentällä uhrautuvasti ja liike sekä työmoraali oli kohdallaan. Niistä joistain paikoista, joita Upplala loppuottelussa sai luotua, Piti huolen erinnomainen maalivahtimme Stella Bruncrona.

SIF:n voitokas T02-joukkue

SIF:n voitokas T02-joukkue: valmentajat Magnus Westerlund (vasenmalla) ja Janne Liimatainen (oikealla). Pelaajat ylärivissä vasemmalta no. 9 Natalie Jürgens, 10 Anna Westwelund, 23 Jenny Havanna, 6 Ebba Sjöstedt, 19 Peppi Paakkari ja pelaajat alarivissä vasemmalta no. 2 Heli Kokko, 11 Carolina Nylund, 12, Stella Bruncrona, 8 Lina Karnell ja 25 Ida Puijola.

Harri Kokko

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset