Cocks vie Europelinsä Karjaalle

Baltian liigassakin reissaamaan tottunut Riihimäen Cocks joutuu matkustelemaan nyt kotimaankin kentillä. Kun Cocksin omaa kotihallia ei Europeleihin voi käyttää, on katseet käännettävä muualle.


Molemmat Eurocupeihin tällä kaudella osallistuvat suomalaisjoukkueet joutuivat tekemään B-suunnitelman pelipaikan suhteen, kun sekä HIFK:n naisten että Cocksin miesten normaalit kotihallit eivät täytä EHF:n kriteerejä kokonsa puolesta. HIFK joutui siirtämään kotiottelunsa viime viikonloppuna Pirkkolaan koska Helsingin Urheilutalossa ei ole sääntöjen vaatimaa pelikenttää. Käsipallo on pääkaupungissa muutenkin melkoisessa pulassa sillä koko Helsingissä on vain kaksi palloiluhallia jossa pihkan käyttö on sallittua. Uusia ratkaisuja kaivattaisiin kipeästi ennenkuin koko laji pääsee kuihtumaan.

Viime vuonna Cocks eteni kahdeksan parhaan joukkoon pelaamalla yhden kotiotteluistaan erikoisluvalla Riihimäellä, toisen Energia Areenalla ja kolmannen Hyvinkäällä. Nyt Cocks lähtee parantamaan viime vuotista tulostaan pelaamalla Challenge cupin ensimmäisen vaiheen molemmat osaottelut georgialaista HC Samtrediaa vastaan Karjaan Sisu Arenalla 29. ja 30.11.

Cocksin viime keväinen Challenge cupin puolivälieräottelu serbialaista RK Metalloplastica Sabacia vastaan houkutteli Hyvinkäälle viitisensataa katsojaa. Kuva: Touchdown.

Cocksin viime keväinen Challenge cupin puolivälieräottelu serbialaista RK Metalloplastica Sabacia vastaan houkutteli Hyvinkäälle viitisensataa katsojaa. Kuva: Touchdown.

Miksi juuri Karjaalle?

”Meillä on Karjaalta pelaajia ja siellä oli erittäin positiivinen vastaanotto kun tiedustelimme mahdollisuutta päästä pelaamaan sinne. Kaikkihan varmasti muistavat, että meidän halli on 1,40 cm liian lyhyt” kertoo Cocksin manageri Jari Viita.

Hämeensanomat 26.11.14. Petri Poussu

Tiesitkö?

Karjaalla on viimeksi pelattu Europelejä vuonna 2004, kun BK-46 eteni miesten EHF-cupissa aina neljännelle kierrokselle.

Syksyn aikana BK-46 selvitti sekä Besiktasin (Turkki) että Stord IL:n (Norja) tieltään ennen kuin Dinamo Bukarest päätti seuran europelit.

Cocksin fanitoimintaa kehittävälle Petri Poussulle Karjaan hallin täyttäminen on ollut tähänastisista Euro-kotipeleistä haasteellisin. ”Lauantaille näyttää fanibussiin kertyvän aika mukavasti porukkaa mutta sunnuntaina on sitten väljempää.

Kyllähän tätä on koitettu markkinoida myös sinne Karjaan seudulle mutta ainakin oman silmämääräisen havainnon mukaan tähänkin asti kovin harvalukuista on ollut muiden seurojen edustus Cocksin kv-peleissä.”

Cocksin päävalmentajalle Kaj Kekille Karjaan halli tuli tutuksi miehen luotsattua BK-46:n kolmeen Suomen mestaruuteen kausina 1993-1996. ”Riihimäellä halli olisi ollut täynnä omia kannattajia, näin tuskin tulee olemaan Karjaalla. Vieraskenttä on vieraskenttä, toki Georgiasta sinne on vielä pidempi matka joten kyllä meillä joku etu on ainakin ennakkoon.”

Kysymykseen pelataanko mahdolliset jatkopelitkin Karjaalla, ei Viita vielä osaa sanoa mitään varmaa: ”Nyt kun tiedämme että pääkaupunkiseudulla ei käsipallo vedä yleisöä niin katsotaan mikä on tilanne Karjaalla ja tehdään päätökset sen jälkeen. Ensin on tietysti pelattava itsemme jatkoon.”

Cocks peleihin lähes parhaalla kokoonpanolla

Ainakin yksi paikallinen tullaan kuitenkin näkemään katsomossa. SM-liigan tämän hetken parhaan pelaajan, Karjaalta kotoisin olevan Andreas Rönnbergin poissaolo pelaavasta kokoonpanosta Espanjaa vastaan pelatussa maaottelussa saadun käsivamman takia vaikuttanee enemmän Poussun kuin Kekin tehtäviin. ”Onhan meillä edelleen kaksi BK-taustaista pelaajaa mukana mutta kyllähän Andreas olisi ilman muuta tuolla ollut se päävetonaula”, Poussu sanoo.

Kekki taas ei jää surkuttelemaan Gean poissaoloa: ”En ole koskaan rakentanut peliä yksittäisten pelaajien varaan, niillä pelataan jotka ovat käytössä kulloinkin. Pyrin valmistamaan jokaista pelaajaa ottamaan vastuuta läpi kauden. Tällä hetkellä kaikki muut terveinä.”

HC Samtredian taso täysi arvoitus

Kekki ei ole vastustajasta saanut etukäteen mitään tietoa. ”Edes kontaktimme ’idästä’ eivät tiedä joukkueesta mitään, joten sen suhteen taulu on tyhjä.”

Cocks Euro-cupeissa kautta aikojen:

Challenge Cup 2013-14

logo-cocksPUOLIVÄLIERÄT
Cocks – RK Metaloplastika Sabac (SRB) 23 – 17 (12 – 11)
RK Metaloplastika Sabac (SRB) – Cocks 26 – 19 (11 – 8)

NELJÄNNESVÄLIERÄT
HC Spartak (BUL) – Cocks 20 – 31 (11 – 15)
Cocks – HC Spartak (BUL) 37 – 19 (16 – 10)

3. KIERROS
Pallamano Pressano (ITA) – Cocks 24 – 30 (11 – 16)
Cocks – Pallamano Pressano (ITA) 27 – 21 (12 – 10)

Cup-voittajien Cup 2008-09

1. KARSINTAKIERROS
ASA Tel-Aviv (ISR) – Cocks 27 – 19 (15 – 9)
Cocks – ASA Tel-Aviv (ISR) 28 – 35 (14 – 15)

Cup-voittajien Cup 2007-08

1. KIERROS
Cyprus College (CYP) – Cocks 31 – 24 (13 – 12)
Cocks – Cyprus College (CYP) 30 – 29 (13 – 15)

Challenge Cup 2006-07

3. KIERROS
Cocks – LIF Lindesberg (SWE) 30 – 37 (12 – 19)
LIF Lindesberg (SWE) – Cocks 37 – 37 (17 – 17)

KARSINTALOHKO B
RK Konjuh Namjestaj Zivinice (BIH) – Cocks 29 – 36 (14 – 19)
Cocks – B.B. Ankara Spor Kulübü (TUR) 35 – 29 (16 – 15)
Cocks – Oxford University HC (ENG) 43 – 22 (20 – 13)

EHF Challenge cupin 3. kierroksen ottelut Karjaalla

La 29.11. klo 18 HC Samtredia – Cocks
Su 30.11. klo 14 Cocks – HC Samtredia

Lisää aiheesta:
Georgia käsipallomaana
Riihimäen Cocks EHF:n sivuilla
Challenge cupin 3.kierros (EHF)

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset