Kiffen selätti vaikeudet ja toiminta jatkuu ennallaan

105-vuotiaalla helsinkiläisseuralla Kronohagens IF:llä, on ollut käsipallo lajiohjelmassaan jo reilut 70-vuotta, loppukesästä handisjaoston tulevaisuus näytti synkältä.


Inhimillisen erehdyksen vuoksi Helsingin kaupungille sähköisesti jätettävä tukirahahakemus myöhästyi neljällä päivällä ja seura putosi tuen piiristä pois. Liikuntalautakunnan linjavedon mukaan myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä, eikä poikkeusta tehty tälläkään kertaa.

Se tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki hallivuorot muuttuvat täysihintaisiksi ja Kiffenin osalta harjoitusvuoromaksut nousivat kertaheitolla noin 15 000 eurolla.

– Oli useita unettomia öitä ja teimme kovasti töitä ratkaisujen löytämiseksi. Seuran ulkopuoleltakin tuli valtavasti yhteydenottoja, avuntarjouksia ja ideoita. Oli upeaa huomata kuinka meidän huolemme kosketti koko handisväkeä. Paidan väristä riippumatta, kaikki vetävät yhtä köyttä tosipaikan tullen. Siinä piileekin meidän (Suomessa) pienen lajimme suuruus. Iso kiitos kaikille osoittamastaan tuesta. Kiffenissä on tällä hetkellä kaikki reilassa ja starttaamme kauteen jo aiemmin luodun seurastrategiamme mukaisesti, puheenjohtaja Tomi Piiparinen kertoo.

Kiffen tytöt 03 Taloudellisen loven paikkaaminen korotetuilla jäsenmaksuilla, ei ollut pienelle seuralle realistinen vaihtoehto. Seuran jäsenmaksut ovat tällä hetkellä sarjaan osallistuville n. 150 € ja alle kouluikäisten pallokoulu maksaa 60€ kaudelta. Sponsorit kattavat loput kulut.

– Vaikka olemme kymmenkertaistaneet jäsenmäärämme viimeisen viiden vuoden aikana, pitää muistaa että meitä on edelleen ainoastaan satakunta. Poika- ja tyttöjunioreita on yhteensä 70 ja aikuisia (miehet, naiset) noin 30. Emme voineet tuplata tai jopa triplata jäsenmaksuja ottaen huomioon, että käsipallo tuskin on kenellekään ainut harrastus. Se olisi voinut olla monille perheille ratkaiseva kolaus ja etenkin uusien pelaajien kohdalla kynnys aloittaa käsipalloharrastus nousisi tarpeettoman korkealle, itsekin aikanaan Kiffenin juniorimyllyn läpikäynyt Piiparinen miettii.

Kiffen tytöt 03 Jäsenten menettäminen olisi ollut paha takaisku. Perinteikäs seura on pienen suvantovaiheen jälkeen taas noussut tolpilleen. Viime kauden aikana saatiin pitkästä aikaa kasaan myös E-ikäisten tyttöjoukkue. Pelaajien innostus paistaa lehtereille saakka.

– Kiffeniin oli helppo tulla ja yhteishenki tyttöjen keskuudessa vaikuttaa todella hyvältä. Valmennus on korkeatasoista ja hyvin suunniteltua, mutta kaikki tehdään ilon kautta. Olen ymmärtänyt että seuralla on arvomaailma kohdallaan, vaikka onkin kilpaurheilusta kysymys, jälkikasvunsa edesottamuksia kentän laidalla seuraileva käsipalloäiti Leena Keinänen sanoo.

Puheenjohtaja Piiparinen nyökkäilee vieressä.

– Juuri osittain hyvien School Tour-ohjaajiemme, ammattitaitoisten valmentajiemme ja edullisen jäsenmaksun ansiosta, saamme joka vuosi 1-2 uutta ikäluokkaa mukaan käsisperheeseen. Aiomme kasvaa seurana jatkossakin, mutta maltillisesti. School Tour-rekrymme teemme kyllä tänäkin syksynä, vaikka ei harjoitusvuoroja toistaiseksi ainakaan voida lisätä. Kyllä sinne vielä sekaan mahtuu, Piiparinen naulaa lopuksi.

Julius Vauhkonen

Kiffen

Kiffen

Perustettu 1908, käsipallojaosto perustettu 1942.
Viettää 105-vuotis synttäreitään 05.10.2013.

Saavutukset kotimaassa

Miehet:
11 SM-mitalia, kultaa 1978. Suomen Cupin voitto 1976 & 1978.

Naiset:
7 SM-mitalia, kultaa 1992 &1993. Suomen Cupin voitto 1981 & 1992
Juniorit: n 20 SM-kultaa

Kiffen eurokentillä

Miehet

Mestarien liiga:
1979 1 kierros, Kiffen – Moskovan CSKA

Cup-voittajien Cup:
1977 1 kierros, Kiffen – Magdeburg.
1978 1 kierros, Kiffen – Hafnarfjardar.
1988 1 kierros, Kiffen – IF Holte
2001 2 kierros, Kiffen – Grammar School Nicosia

IHF-Cup:
1982 2 kierros, Kiffen – Klub Mechelen
1982 3 kierros, Kiffen – Pfadi Winterthur
1984 2 kierros, Kiffen – HG Gladsaxe

Naiset

Mestarien liiga:
1993 1 kierros, Kiffen – Gudme OG
1994 1 kierros, Kiffen – Olimpia Ljubljana

Cup-voitt. Cup:
1982 1 kierros, Kiffen – Trondheim

IHF-Cup
1992 1 kierros, Kiffen – Skånela IF

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset