KyIF luopuu naisten SM-sarjasta

KyIF Käsipallo ilmoittaa tiedotteessaan että seuran naisjoukkue vetäytyy naisten SM-sarjasta kaudella 2014-2015.

Pelaajapako seuran riveistä alkoi viime kauden päätyttyä kun Maria Jukola ilmoitti palaavansa SIF:n riveihin. Kun kesän aikana kolme muuta pelaajaa (Mari Paukku, Pinja Bergholm ja Emilia Volkov) ilmoittivat joko lopettavansa tai siirtyvänsä muihin seuroihin opiskelu- ja työesteiden takia, kokeneet pelaajarivit olivat kaventuneet jo huomattavasti edelliseltä kaudelta. Tämän lisäksi joukkueen johdolle tuli tieto 14.8. että joukkueen ykkösmaalivahti Kajsa Westerlund oli solminut sopimuksen HIFK:n kanssa kaudelle 2014-2015. Näin ollen on selvää että kolme kautta SM-sarjassa pelanneella KyIF:llä ei enää ole edellytyksiä jatkaa peliä tällä tasolla. SM-tasolla pelaaminen ei onnistu jos aikuisia pelaajia on 3-4 henkilöä ja loput ovat A- ja B-juniori-ikäisiä.

KyIF:n NSM-joukkue on pelannut kolme vuotta SM-sarjassa ja se on jatkuvasti ollut sarjan nuorin joukkue. Jatkaminen tällä tasolla vain muutamalla aikuispelaajalla (3-4 henkilöä) ja loput A-ja B- junioreita ei olisi ollut järkevää. KyIF on ilmoittanut päätöksestä Suomen käsipalloliiton toiminnanjohtaja Päivi Mitruselle ja toivoo että liitto ei rankaise seuraa tästä päätöksestä.

KyIF on pahoillaan päätöksestä joka vaikeuttaa sponsorineuvotteluja. Pitkäaikainen junioritoiminnan kehittäminen niin tyttö- kuin poikapuolella jatkuu edelleen, tavoitteena tuoda uusia pelaajia naisten ja miesten joukkueille myös tulevaisuudessa. KyIF uskoo vahvasti nostavansa naisten joukkueen takaisin SM-tasolle ja joukkueella on hallituksen täysi tuki tämän saavuttamisessa.

KyIF Käsipallo

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset