HC Westille huippuvahvistus Saksasta!

Viime keväänä käsipalloliigassa SM-pronssia voittanut HC West saa todellisen huippuvahvistuksen riveihinsä kun ensi kaudeksi Saksan Bundesliigaan nousseessa TV Bittenfeldissä pelannut Richard Sundberg palaa seuran riveihin. 23-vuotias maajoukkuepakki teki Westin kanssa vuoden sopimuksen.

ricke-mj-3

Opiskelut ja peliaika syynä paluuseen

Sundbergin paluuseen Suomeen vaikutti paitsi hyökkäyspäässä rajoittunut peliaika, myös opiskelupaikan säilyttäminen. ”Bundesliigassa mahdollisuudet osallistua Bittenfeldin hyökkäyspelaamiseen olisi jäänyt entistä vähäisemmäksi, varsinkin kun he hankkivat vielä yhden tosi kovan pelurin pelipaikalleni, siksi hain seuran vaihtoa nimenomaan 2. Bundesliigaan. Olihan tässä liigassa muitakin vaihtoehtoja tarjolla mutta lopulta en enää halunnut vaihtaa seuraakaan kun olisin joutunut tekemään vain vuoden sopimuksen sillä opiskelupaikkani Hankenilla olisi mennyt umpeen. Katsoin että on parempi palata Suomeen ja palata Saksaan kunhan opinnot sen taas sallivat.”

Samalla Sundberg kiittää koko organisaatiota, faneja ja varsinkin kaikkia joukkuekavereita hienosta kaudesta. ”Olen oppinut heiltä paljon käsipallosta ja ammattilaiselämästä. Nousu Bundesliigaan kruunasi tämän kauden ja olen ylpeä että sain olla osa jengiä joka kirjoitti seurahistoriaa.”

TV Bittenfeld 1898:n urheilutoimenjohtaja Günter Schweikardt kiitteli suomalaista menneestä kaudesta ja piti päätöstä palata Westiin hyvänä asiana: ”Ricken ikäisen pelaajan kehittymisen kannalta peliaika on kaikkein tärkeintä. Hänen puolustuspelaaminen oli merkittävässä roolissa Bundesliigaan nousun kannalta. Westissä hienoa kunnianhimoista pelaajaa odottaa johtavan pelaajan rooli mikä on erinomainen asia.”

ricke-bl-nousu

HC West ainoa todellinen vaihtoehto Suomessa

SM-liigasta oli pari muutakin joukkuetta miehen perässä mutta paluu tuttuun seuraan oli lopulta ainoa mieluisa vaihtoehto 2 SM-kultaa, 2 hopeaa ja yhden pronssin sekä kaksi Suomen cupin voittoa kuuden West-kauden aikana saavuttaneelle Sundbergille. Vaikka tämänkertainen visiitti jäikin vuoden mittaiseksi, 125 SM-liigaottelussa 433 maalia tehneen, vuoden 2013/14 SM-liigan All starsjoukkueen vasemman pakin mielessä siintää jo paluu Saksaan. ”2. Bundesliiga on hyvätasoinen liiga, jonne palaan mielelläni mahdollisimman pian. Nyt ensisijainen tavoitteeni on kuitenkin auttaa HC Westiä kirkastamaan mitalin väriä.”

ricke-mj-6

Koskue mielissään vahvistuksesta

HC Westin tuore päävalmentaja Mikko Koskue on luonnollisesti mielissään kovan luokan vahvistuksesta. ”Ricke on ollut ykkösvaihtoehtomme koko ajan ja vahvan pelimiehen ja johtajan saaminen joukkueeseen nostaa hymyn huulille. Hän on meille erittäin arvokas pelaaja niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin, ja lisäksi granilaisena tärkeä palanen myös koko seuralle. Loistava tyyppi kentän ulkopuolellakin ja esikuva nuorille pelaajillemme. Vaikka Saksan visiitti jäikin nyt vain vuoden mittaiseksi, oli se todella hyvä reissu. Näen että se on kasvattanut Rickeä valtavasti sekä pelaajana että ihmisenä. Toivottavasti siirto sinne onnistuu taas joskus myöhemmin, jos halua riittää. Sen eteen tulemme tekemään töitä, Ricke ja minä henkilökohtaisesti sekä me myös seurana.”

ricke-mj-1

Seuraavaksi Saksan maajoukkueen kimppuun

Kotimaassa Richard Sundberg nähdään seuraavan kerran tositoimissa jo keskiviikkona 10.6. Vantaan Energia Areenalla kun Suomen maajoukkue kohtaa EM-karsintojen viimeisessä kotiottelussaan Saksan. ”Siinä ottelussa olisi tarkoitus näyttää saksalaisille kuinka niitä maaleja mätetään”, 88 maalia 25 A-maaottelussa tehnyt mies kertoo.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset