Mikael Källman jatkaa HC Westissä

HC West jatkaa käsipallon SM-liigassa Mikael Källmanin valmennuksessa. Osapuolet ovat tehneet 1+1 -vuotisen jatkosopimuksen. Källman, 50, on valmentanut HC Westiä kaudesta 2008-09 lähtien, hänen johdollaan West on saavuttanut 2 Suomen mestaruutta ja 2 Suomen cupin voittoa sekä 2 SM-hopeaa ja yhden SM-pronssin. Källmanin kanssa valmennuksesta vastaa ensi kaudella Mikael Westerholm, 55.

Myös maajoukkuemiehet Richard Sundberg ja Miro Koljonen, sekä virolaisvahvistus Sten Toomla jatkavat Westissä kaudella 2014-15.

West ja GrIFK luovat nuorten pelaajien täydellisen urapolun Suomessa

HC Westin yhteistyö GrIFK:n kanssa on jatkunut jo vuosikymmenen ja kaikkiaan jo kolmisenkymmentä Granin kasvattia on debytoinut SM-tasolla Westin riveissä. Yhteistyötä on kehitetty tiiviimmäksi siten että Källman ja Westerholm ottavat entistä suurempaa vastuuta GrIFK:n junioreiden valmennuksessa.

Källmanin HC West 2008-2014:

  • 2 SM-kultaa, 2 SM-hopeaa,
    1 SM-pronssi.
    Kauden 2013-14 runkosarjassa 3.
  • 2 Suomen cupin voittoa.
  • Yhteensä: 156 liigaottelua, 119 voittoa. Piste-keskiarvo 1,54
  • Runko- ja jatkosarjat: 113 ottelua, 92 voittoa. Piste-keskiarvo 1,65
  • Play Off: 33 ottelua, 19 voittoa

Källman tulee mm. organisoimaan A-D -junioreiden huippuyksilöiden valmennusryhmän, jossa pääpaino on pelaajien henkilökohtaisen taitotason kehittämisessä.

West on ylpeä valitsemastaan tavasta kehittää suomalaista käsipalloa ruohonjuuritasolta huipulle. ”Emme ole värvänneet pelaajia seuraamme vaan olemme halunneet kasvattaa omista joukoistamme maajoukkuetason yksilöitä. He jotka ovat Westiin muualta siirtyneet ovat pääsääntöisesti halunneet tänne. Strategiamme mukaisesti pelaajille ei makseta vaan olemme halunneet satsata parhaaseen mahdolliseen valmennukseen”, sanoo Westin johtoryhmän jäsen Christian Segersven.

Mikaelit Källman ja Westerholm (oikealla) jatkavat HC Westissä. Kuva Riku Flink/Touchdown

Mikaelit Källman ja Westerholm (oikealla) jatkavat HC Westissä. Kuva Riku Flink/Touchdown

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset