Kesätiimin viikko 25

Viikon avainsanoina valmennustehtävät, voimaharjoittelua, pitkiä lenkkejä, Eken cupia ja maaotteluita.

Anu Pihlström

No niin, taas on menty viikko eteenpäin. Työkiireet tekivät viikosta urheilemisen kannalta vaikean. Vaikka tiedän että asia on pitkälti järjestelykysymys niin tällä viikolla järjesteleminen oli todella haastavaa.

Aloitin homman maanantaina todella intoa puhkuen koska pääsisin salille nostamaan painoja, tällä viikolla oli tarkoitus laittaa nostoihin n. 2.5kg lisää painoa. Eli sain ensimmäiset pienenpienet rinkulat laitettua tangon päihin. Onhan se vähän ”noloa”, mutta ensi viikolla rinkulat ovat jo paljon isommat. Ideana on, että rakennetaan perusvoimaa maltilla, josta sitten kauden lähestyessä ulosmitataan räjähtävyyttä. Varsinkin kun voimaa ei ole vähään aikaan tullut paljoa tehtyä, pitää pohjat rakentaa maltilla.

Mutta maanantain harjoittelu ei sitten ollutkaan siinä, illalla oli joukkueen kanssa harjoitukset, joutuu sanomaan että en kyllä tiennyt mihin olin menossa kun hallilla oli mimmejä trikoissa, mitä hemmettiä??

Olenko mä ja mun urheilushortsit ihan väärässä paikassa? No, meillähän oli sitten Piloxin tunti. Pähkinänkuoressa Piloxin on Pilateksen inspiroimien liikkeiden ja nyrkkeilyn yhdistelmä. Tuliko hiki? Kyllä! Oliko kivaa – no tavallaan… Lopuksi vielä opettelimme Foam rollerin kanssa nytkyttämistä oikein. Kyllä se sattuu kun kalvoja rullaillaan, voitte vain kuvitella sen valituksen äänen kun 20 muijaa huutaa kun sattuu, oli ”katsojilla” hauskaa.

anu-viikko25

Henkilökohtaisesti mä en osaa tuottaa itselleni tuon sortin kipua. Reidet menevät edestä ok, takaa ihan ok, mutta noi ulkosivut, missä on vaan sitä kalvoa…. sattuu. En ole niin masokisti että pystyisin siihen itse joten kiitos hierojalle joka tekee sen minun puolesta.

Tiistaina palauttelin.

Keskiviikkona oli joukkueen kanssa ohjelmassa pikkupainia, kuntopiiri ja pallon kanssa pelailua. Täytyy sanoa että tällä painolla ei paljoa noissa paineissa pärjää, simpura että harmitti. Ideana oli nousta ylös matolta kun toinen laittoi vastaan. Ei mun ihmislukot paljoa siinä tehonnut kun vastassa oli 10kg enemmän painoa ja ei sitä voimaakaan vielä niin paljoa ole 🙂 Hävisin, harmitti! Sen jälkeen vedettiin kuntopiiriä 8 liikettä, 40 sekuntia töitä ja kaksi kierrosta. Liikkeinä oli vatsoja, selkiä yms. liikkeitä kuntopallon kanssa. Sitten päästiin pikkaisen lämmittelemään käsiä ja pelaamaan. Pelaaminen on aina kivaa.

Torstaina, perjantaina ja lauantaina, joka päivä piti mennä salille, mutta kaikkien säätämisien ja vääntämisien takia ne jäivät väliin. (Lukuun ottamatta kävelyä Tammisen kanssa).

Sunnuntaina pääsin vihdoin salille ja me tehtiin lasten kanssa tunnin kävely. Etsimme lähimetsästä geo-kätköjä. Kokonaissaldona kuitenkin neljä harjoitusta viikkoon, en ole tyytyväinen mutta lapsien ja töiden takia tässä tapahtuu aina niin paljon että pitää antaa itselleen anteeksi.

Kaikkea ei vaan voi ehtiä tehdä ja kuitenkin äitinä lapset tulevat ekana. Harjoitusten lomassa täytyisi palata vielä toiseen asiaan joka mielestäni on tärkeää, eli ruokailu. Minä en ole hyvä syömään, joten haastan itseni avaamaan teille myös sitä puolta. Kyllähän minä tiedän miten pitäisi syödä mutta toteutus on surkea!

Jessika Gammals

Maanantaina alkoi naisten maajoukkueen harjoitukset viimeisiä EM-karsintapelejä vuonna 2014 varten. Kaksi treeniä päivässä, ja siinä välissä oli palavereita ja mentaaliharjoituksia. Sama ohjelma jatkui myös tiistaina. Treenattiin mm. puolustusta, kakkos-aaltoa, hyökkäystä ja nopeita hyökkäyksiä. Treenit olivat kovat ja tempo pysyi korkeana.

Keskiviikkona oli aamuharjoitukset joissa hiottiin peliä iltaa varten. Illalla oli sitten peli Islantia vastaan. Taistelutahto oli hyvä ja se auttoi voittamaan toisen puoliajan, valitettavasti se ei vaan riittänyt pelin voittamiseen.

Torstaina meillä oli hot yogaa NMJ:n kanssa, mikä oli ihan uusi juttu minulle, mutta erittäin kivaa! Suosittelisin sitä kaikille, mutta silloin kannattaa muistaa ottaa pyyhe mukaan tunnille…

Iltapäivällä oli sitten taas mäkitreenit oman joukkueen kanssa Paloheinässä, ja juostiin sama sarja kuin viimeksi. Eli viisi kertaa pitkää mäkeä ylös, niin että 1/3 spurtti, 1/3 hölkkä ja 1/3 spurtti taas. Sitten vielä viisi kertaa hiekkamäkeä (pitkä ja jyrkkä) ylös. Alkuviikko ja viimeviikko tuntui jaloissa ja teki treeneistä vähän raskaammat. Mutta juosten meni jokainen veto. 🙂

Perjantaina oli rauhallisempi päivä, ja sillon menin palauttavalle lenkille. Sen jälkeen oli lähtö Ruotsinlaivalle kohti Eken cuppia, missä olin mukana valmentamassa Dickenin 03 tyttö joukkueita.

Lauantaina, palattuani hotellille pelien jälkeen, lähdin lenkille. Tarkoitus oli ollut mennä punttikseen mutta se oli jo ehtinyt mennä kiinni…

Sunnuntaina oli erittäin pitkä päivä Gubbängenillä joten päätin pitää lepopäivän, sillä punttis oli taas ehtinyt mennä kiinni kun tultiin takaisin hotellille illalla.

Christoffer Eneberg

Viikko 24 eteni seuraavaan malliin:

Maanantai: 1,5 h Kuntonyrkkeilyä
Tiistai: 1,5 h Pallovuoro (Jalkapalloa)
Keskiviikko: Lepo
Torstai: 1 h Pallovuoro (Käsipallo) + Jalkapallo ottelu
Perjantai: 1 h Kuntonyrkkeily
Lauantai & Sunnuntai: Lepoa

Tässä vaiheessa pakko sanoa että kuntonyrkkeily on ollut todella loistava lisäys meidän treeniohjelmaan. Tässä vuosien mittaan on kuitenkin tullut treenattua aika monta kesää ja ne ovat aina olleet suhteellisen samantyylisiä. Se tuo uutta intoa treenaamiseen kun on vähän vaihtelua. Joka kerta on ihan puhki ja loistava fiilis nyrkkeilyn jälkeen. Sitä paitsi siinä on paljon samanlaista liikettä kuin käsipallossa. Paljon jalkaduunia ja keskivartalon kiertoliikettä, unohtamatta räjähtävää käsitreeniä. Eli jos haluaa vaihtaa vähän harjoitteluärsykettä ei muuta kuin hanskat päälle ja hakkaamaan säkkiä!

chride-vk25-1 chride-vk25-2

Henri Auer

Olin tämän viiko kotona Eskilstunassa viettämässä aikaa perheen kanssa, siksi kaikki harjoitukset olivat omatoimisia.

Maanantai:
Lämmittelylenkki 4km
Tempausvala 2×8, 4×4 sarjat
Jalkakyykky 1×10, 1×8, 2×6
Rinnalleveto 2×5, 3×4
Penkkipunnerrus 1×10, 1×8, 3×6
Leuanveto 4×6
Pullups 3×4

Tiistai:
Lenkki 5km
Spurtit 10×50
Juoksuvedot ylämäkeen 10×50
Juoksuvedot alamäkeen 10×50

Keskiviikko:

Brutal bench

Polvista roikkumalla pää alaspäin vatsaliikkeet.

Tempausvala 2×8, 2×6, 2×4 sarjat
Jalkakyykky 2×10, 2×6, 2×4
Rinnalleveto 1×6, 5×4
Penkkipunnerrus 4×10 + punnerrukset joka sarjan jälkeen
Brutal bench eli ”Rambositups” 3x maksimit
Leuanveto 4x maksimit

Torstai:
Lenkki 8,5km

Juokseminen tuntui todella raskaalta edellispäivän rankan jalkatreenin jälkeen. Hyvän tempon ylläpito oli vaikeaa ilman että sai maitohappoa mutta loppua kohden alkoi helpottaa, tosin vasta muutaman kilometrin jälkeen.

Perjantai:
Tempausvala 2×8, 2×6, 2×3 sarjat
Rinnalleveto 1×6, 4×4, 4×2
”Romanialaiset” 4×6
Penkkipunnerrus 4×6 + punnerrukset joka sarjan jälkeen
Soutu 4×8
Hartiakierrot 4×8
Brutalbänk (Rambositups) 3xmax
Leuanveto 3×6.

Lauantain ja sunnuntain otin rennosti lepäillen tiukan viikon päätteeksi.

Johanna Hilli

Viime viikko oli maajoukkuepainoitteinen! Maanantaista keskiviikkoon olimme Solvallassa hiomassa yhteistä peliämme. Viidet treenit, joissa painopiste oli aina puolustus tai hyökkäys. Paljon palaverejä pidettiin (Bigon ja Karinan johdolla) ja ruoka maistui.

Sitten keskiviikkona meillä oli peli Islantia vastaan joka päättyi 20-29, meiltä kankea alku mutta parannettiin peliä lopussa. Oma pelini ei oikein toiminut mutta annoin kaikkeni ja kannustin muita. Ja aina yhtä hieno kokemus saada pelata hyviä maita vastaan!

Torstaina meitä odotti kahden tunnin Hot yoga Helsingissä. Hikistä puuhaa mutta suosittelen kaikille joilla on jokin paikka mikä kaipaa venytystä. Perjantaina sitten puolentoista tunnin treenit Pirkkolassa ja sen jälkeen Karinan kanssa puhuttiin itseluottamuksesta. Todella kiinnostavaa ja ajatuksia herättävää.

Lauantaina sitten suunnattiin Ranskaan ja koko päivä meni istuessa lentokoneessa sekä 5-6 tuntia bussissa. Kun tulimme perille pidimme 45 minuutin treenit, saatiin hyvin kroppa liikkeelle ja sen jälkeen hotellille. Lauantaina pidimme treenit missä hiottiin hyökkäyspeliä ja tutustuimme halliin. Todella hyvä lattia ja varmasti isoin halli missä olen pelannut. Sitten vähän lepoa, ruokaa, palaveri ja matka kohti hallia taas.

Kun tulimme hallille ihmettelimme että ovatko kaikki nämä autot tullut jo paikalle ihmisten kera? Ja kyllä siellä jo puolet ihmisistä olivat paikalla kuin aloitimme lämmittelyn. Hieno kokemus vaikka emme päässeet tekemään malia kuin 13 kertaa. Puolustus ainakin toimi hetkittäin todella hyvin ja hyvä fiilis pysyi koko ottelun läpi! Mahtavaa saada kohdata paailman parhaita pelaajia ja joukkuetta. Se antaa aina lisää motivaatiota jatkaa kovaa työtä!

Wilhelm Hammarberg

Maanantai
Päivä alkoi jo aamusta alkaen käsipallon merkeissä, kun olin HC Westin käsipallokoulussa valmentajana. En treenannut pallotreeneissä kipeän olkapään takia vieläkään, joten vedin lämmittelyksi 2,5 kilometrin lenkin ja sen päälle intervallijuoksua (10x200m)

Tiistai
Pelasin pikkasen futista kavereitten kanssa.

Keskiviikko
Taas omatoiminen treeni, tällä kertaa runsaan 15 kilometrin lenkki.

Perjantai
Lähtö Eken Cupiin valmentajana -03 syntyneille pojille.

Lauantai
Ensimmäinen pelipäivä. 4 peliä ja neljä voittoa.

Sunnuntai
Pelattiin aamulla joukkueen kanssa runsaan tunnin futista, vähän lepoa ja sitten turnaukseen pelaamaan päivän ainut ottelu jonka voitettiin. Päivän voitto varmisti paikan A-loppupeleihin.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset