Kesätiimin viikko 27

Kesätreenit jatkuneet omalla painollaan ja hyvältä näyttää. Kelit eivät todellakaan ole suosineet ulkoilua joten porukka on viettänyt melko paljon aikaa punttisalilla. Anu heitti muille haasteen johon palataan tarkemmin lähiviikkojen aikana.

Johanna Hilli

Maanantai
Tein mökillä mitä siellä nyt pystyy tehdä, eli otin narun ja hypin sillä 5×50 hyppyä, välissä tein 10 syväkyykkyä. Meillä on 5 rappusta ulkona, niissä hypin eri hyppyjä ja tein punnerruksia. Sitten otin kuminauhan ja tein sillä harjoituksia olkapäille, selälle ja jaloille. Löysin hyvän korokkeen missä tein yhden jalan ponnistuksia 3×10.

Illalla kävin Dickenin treeneissä, pelasimme ensin jalkapalloa. Tomi Kurppa oli vetämässä meille maalivahtiharjoitukset, eli paljon heittoja. Sen jälkeen oli puntti, teimme kaikki harjoitukset 5×5 räjähtävästi:
Rinnalleveto
Penkkipunnerrus
Kyykky
Ojentaja
Hauis
Hyppy penkiltä alas ja ylös toiselle penkille

Tiistai-aamuna kävin puntilla.
Rinnalleveto
Leukoja 4×4
Burpees 15,9,6,3
Lankku 3 min
Keskivartaloharjoitus 3×10
Kyykky-yhdellä jalalla ylös 3×10
Olkapääprässi 4×4

Keskiviikkona kävin 10 minuutin lämmittelylenkillä, sen jälkeen hypin hyppynarulla 4×100. Sitten vielä vatsa- ja selkälihasliikkeitä. Illalla pelasimme harjoitusottelun T96-maajoukkuetta vastaan Dickenin kanssa, oli todella hauska pelata kun taas oli ehtinyt vierähtää vähän aikaa Ranska-ottelusta.

Torstai
Aamulla kävin äidin kanssa 45 minuutin powerwalkilla, sen jälkeen tein vielä pienen kuntopiirin. Vatsoja, ojentajat ja selkä. Illalla oli taas vuorossa kuuluisa mäkijuoksu, ensin loivempaa mäkeä juoksu-hölkkä-juoksu seitsemän kertaa ja sen jälkeen jyrkempi mäki alhaalta ylös seitsemän kertaa. Tällä kertaa olin aivan loppu jo ensimmäisen osan jälkeen mutta kyllä sieltä vielä voimia riitti päästä seitsemän kertaa ylös jyrkempikin mäki.

Perjantai oli lepopäivä.

Lauantaina kuntopiiri mökillä:
– hyppynaru 4×50
– kyykkyjä 4×10
– hyppyjä ylös terassille 4×10
– syväkyykky +hyppy 4×10
– hauis 3×30
– jännehyppyjä rapuissa 10×5
– lankku 3×1,5 min

Sunnuntai
Aamulla lähdin ulos sateeseen juoksemaan. Juoksin 45 minuuttia kunnes olin läpimärkä… Jälkeenpäin oli hyvä fiilis vaikka ennen ajattelin etten jaksaisi sateen takia. Sen jälkeen vaihdoin vaatteet ja lähdin puntille, siellä tein eri painoilla kyykkyjä ja kyykkyjä yhdelle jalalle. Ja sen jälkeen vielä vatsoja.

Käsilläseisonta on hyvä treeni hartioille ja käsille ja todella hyvä myös tasapainoharjoitteluna.

Käsilläseisonta on hyvä treeni hartioille ja käsille ja todella hyvä myös tasapainoharjoitteluna.

Henri Auer

Viikko alkoi hieman lyhyemmillä treeneillä mutta edelleen isommilla painoilla. Viikonloppu ei ollut kaikkein paras harjoituksen tai ruokavalionkaan kannalta, siksi tuntui että kannattaa aloittaa uusi viikko hieman lyhyemmillä sarjoilla. Viikon kaikki harjoitukset omatoimisia.

Maanantai:
lämmittelynä pyöräilyä 10min
Tempaus 6×4
Tempausvala 6×4
Jalkakyykky 6×4
Penkkipunnerrus 6×4
Keskivartalorullaus 3x maksimit
Hartiakierto mahallaan maaten 3×20

Tiistai:
5km lämmittelylenkki
Rinnalleveto 2×6, 5×3, 4×2
Työntö 4×4
Soutu 4×6
Hartiakierto seisten 3×10
Askelkyykky 4×4
Kickback (Selkäliike maaten vatsallaan penkillä, jalat taakse ylös) 3×20
Leuanveto vastaotteella 1x maksimit 20kg painolla, 2x maksimit 10kg painolla
Dippi 2x maksimit 10kg lisäpainolla

Keskiviikko:
5km lämmittelylenkki
Tempausvala 6×4
Jalkakyykky 6×4
Maastaveto suorin jaloin eli ”Romanialainen” 6×4
Penkkipunnerrus 6×4
Vino penkkipunnerrus 4×6
Keskivartalorullaus 3x maksimit

Torstai:
7km lenkki
Selät 4×6
Rinnalleveto 4×4
Pystypunnerrus 4×6
Leuanveto 1x maksimit 20kg painolla, 1x maksimit 15kg painolla, 1x maksimit 10kg painolla, 1x maksimit ilman lisäpainoja
Soutu 4×6
Hartiakierto seisten 3×10
Kickback (Selkäliike maaten vatsallaan penkillä, jalat taakse ylös) 3×20

Perjantai:
Tempausvala 4×6
Askelkyykky tanko niskan takana 4×6
Penkkipunnerrus 4×8 + punnerrukset joka sarjan päälle
Vino penkkipunnerrus 3×6
Hauiskääntö 4×6
Keskivartalorullaus 3x maksimit

Wilhelm Hammarberg

Maanantaina vedin taas omatoimiset treenit, ensin noin 5 km lenkin lämmittelyksi ja heti perään punttikselle.

Tiistai: Puolilta päivin punttikselle jonka jälkeen tulin kotiin, mutta ei ollut avaimia mukana joten lähdin lenkille kun ei ollut muutakaan tekemistä. Tulin kotiin ja ketään ei näkynyt joten hyppäsin pyörän satulalle. Vajaat kaksi tuntia ja 40 km jälkeenpäin olin taas kotona.

Keskiviikkona vedin aika samanlaisen treenin kuin maanantaina.

Torstaina lenkki, noin 6 km.

Perjantai-lauantai lepoa, tuli kuitenkin kannettua aika paljon kamaa mökillä.

Sunnuntaina 5km lenkki.

Viime viikkoina kun olkapääni on ollut kipeä, en ole pystynyt heittämään ollenkaan. Treenaan kuitenkin olkapäätä rasittamatta. Kun en ole treenanut pallon kanssa olen paremmin voinut keskittyä punttikseen ja juoksutreeneihin, mikä sinäänsä on hyvä asia mutta haluaisin kuitenkin päästä heittämään mahdollisimman nopeasti. Odotan ilomielin pallon heittämistä, koska sen parempaa tekemistä ei ole.

Anu Pihlström

Yksinhuoltajan viikko
Maanantaina lapset päiväkotiin ja minä salille ennen aamun asiakkaita. Helpottaakseni arkeani olen otattanut todella vähän asiakkaita tälle viikolle, jotta selviän kaikesta. Lämmittely hyppiksellä ja vihdoin pääsee laittamaan edes vähän painoa kyykkyihin. Tuntui aikaisemmin todella typerältä kyykätä 25 kilolla ja tehdä penkkiä 25 kilolla, mutta nyt kasvatetaan koko ajan kyykkyjen painoja, myös penkin, mutta se kehittyy hitaammin. Taas koko hommaan meni 49min, suihkuineen 50min ja olin duunissa. Illalla oli joukkueen kanssa harjoitukset, ohjelmassa piloxin TAAS, nyt meni jo paljon helpommin, kun sarjat olivat tuttuja ja pysyivät hienosti vauhdissa. Nyt jos pääsee taistelemaan apinan kanssa, mulla on muutama muuvi->tarjoilijasta kaksi oikeaa suoraa ja vasen koukku.

Tiistaina palauduttiin taas rankasta ”ammattilaisen päivästä”.

Keskiviikkona oli illalla treenit. Treenien intensiteetti ei ollut alussa kovin kova, mutta tempo nousi. Heittäminen oli hauskaa, huomaa että sitä ei olla paljoa tehty mutta oli ihanaa seistä kulmassa ja osoittaa palloa ja keskustella veskarin kanssa miten tilanteet menivät molempiin suuntiin. Vinkiksi kaikille on ollut upeaa työskennellä meidän veskareiden kanssa, jutellaan aina miten ne mun mielestä seisoi, mihin olisin voinut heittää ja näin molemmat kehittyy. Minä mietin tarkemmin heittämistä. Eipä mene pallot enää vain alas. Puntin vaikutus näkyy heitoissa jo nyt, kun hyppää korkeammalle on enemmän aikaa, sääli, että heiton ajoitus on tällä hetkellä ”vanhassa” kunnossa voisi odottaa kauemmin ilmassa.

Lopuksi sitten juostiin ja yleisliike ja juostiin ja yleisliike ja juostiin… laitettiin Nean kanssa kaikki peliin viimeiseen juoksuun täytyy sanoa että tuntu saamarin hyvältä sen jälkeen, siinä vaiheessa kun tietää että juoksuja on jäljellä vähintään kahdeksan ja jalat ovat hapoilla ja pitäisi jonkin asteinen yleisliike vääntää, se liike ei kyllä ole yleisliikettä nähnytkään, oli siinä joku nykäys ja joku hypyn oloinen, mutta ei se yleisliikkeestä läpi mene.

Torstaina: no siis kävin puntilla.. oli aikaa noin 30min johon piti sisällyttää suihku, hienosti meni kovalla tempolla, kyykyt, penkit ja tempaus käsipainolla…sitten loppui aika. Palautukset olivat minimaaliset, kyllä tuntui. Siitä suoraan hierojan penkkiin, Jokelle parannettavaksi. Jalkaa ja olkapäätä kondikseen, sattui taas NIIN …. mutta sen jälkeen oli ihanan avoin tunne.

Perjantaina kerkesin vielä puntille. Nyt sain hommat hoidettua rauhassa omaan tahtiin, lämmiteltyä huolella ja nostettua rauhassa. Suihkun, saunan ja siellä venyttelyn jälkeen olo oli loistava.

Viikonloppuna en ehtinyt tehdä mitään. Tai siis kyllä jotain, jos lasketaan viikon kokonaismäärä mitä olen kävellyt Tammisen kanssa, se näyttää varmasti loistavalta. Joka päivä ulkona vähintään 15min, kolme kertaa. On siinä kävelyä perus huoltojumpan verran.

Kiitos lapsieni, vaikka olen seurannut sivusilmällä jalkapalloa ja mennyt sen mukaan nukkumaan myöhään, he ovat heränneet sopivan myöhään, että unta on tullut minimissään kahdeksan tuntia yössä. Ruokailu, mennyt niin päin jotain että…. HAASTAN kanssakirjoittajani kirjoittamaan omansa.

Jessika Gammals

Maanantaina oli joukkueen viimeiset pallotreenit. Loppukesästä treenataan ulkona nopeutta, räjähtävyyttä ja ponnistusvoimaa. Pallotreenien jälkeen oli sitten tuttuun tapaan punttitreenit.

Tiistaina juoksin intervalleja ja tein keskivartalolle kuntopiiriä.

Keskiviikkona alkoi T96-maajoukkueen valmistelut European Openia varten. Aloitimme harjoitusottelulla Dickeniä vastaan. Hävittiin peli mutta saatiin hyvä fiilis ja hyviä ideoita heti alkuun.

Torstaiaamuna aloitin kuntopiirillä keskivartalolle. Ja illalla jatkettiin T96-treeneillä. Harjoiteltiin puolustusta ja erillaisia ajoija.

Sama teema jatkui perjantaina, kun oli seuraavat T96 treenit. Harjoitukset olivat enemmän hyökkäys painoitteiset. Hyvä fiilis oli kaikissa treeneissä ja ottelussa, ja kaikki olivat innoissaan European Openiä varten.

Jessika ja T96

Lauantaina alkoi sitten matka kohti Göteborgia. Minne lähdettiin laivalla ja ajettiin sitten sunnuntaina Tukholmasta Göteborgiin. Matka oli erittäin kiinnostava kun jopa kaksi autoa meni rikki matkan varrella. Myös liikenneonnettomuus hidasti matkaa vielä parilla tunnilla kun koko moottoritie jumittui. Mutta kaikki pääsi ehjänä perille! Ja maanantaina on sitten ensimmäiset pelit.

Christoffer Eneberg

Viikko pyörähti käyntiin lepopäivällä, mutta tiistaina olikin vuorossa fudismatsi. Eikä mikä tahansa ottelu, sillä vastustajan puolella oli pari joukkuekaveria HIFK:sta joten sanomattakin on selvä että ottelu oli yksi kauden tärkeimmistä. Kesän jälkeen kun aloitetaan joukkueen kanssa harjoitteleminen voinkin hetken paukutella henkseleitä sillä voitto irtosi 4-1 lukemin.

Loppuviikon menikin työleirin merkeissä. Keskiviikkoaamuna kun saavuttiin mökille piti heti aloittaa työnteko, sillä ennen kuin voitiin aloittaa perustusten valaaminen niin piti raivata tilaa metsästä. Tämä tarkoitti armotonta taistelua juurten ja kivien kanssa.

Hyppynarulla:
Perushyppyjä hyvällä tempolla 5×100
Yhden jalan hyppyjä 3×30/jalka
Kahden pyörityksen hyppyjä 3×10

Keskiviikko ja torstai olikin yhtä röyhimistä ja kun 10 tuntia tuli painittua luonnon kanssa molempina päivinä niin on pakko sanoa että virta oli aika lopussa. Torstaina tein kuitenkin pientä jumppaa hyppynarun kanssa, joka kulkee kätevästi mukana mökille.

Tämän jälkeen aloitin kuntopiirin, mutta ehdin vain tehdä 25 punnerrusta kun kummipoika pikkuveljensä kanssa päätti antaa oman panoksensa treeniini. Heidän ”avustuksella” tein vielä 2×10 punnerrusta kunnes totesin että on parempi laittaa päivä pulkkaan ja siirtyä saunan puolelle.

chride-vk27-1

Perjantai ja lauantai menikin sitten perustusten valaamiseen ja parhaan treenin sain sementtiä sekoittaessa. Sunnuntai oli lepopäivä ja vaikka en suoranaisesti treenannut viikon aikana kovinkaan paljon niin on pakko tunnusta että joka ikinen lihas kehossani ilmoitti läsnäolostaan viikon päätteksi. Ainoana miinuksena viikosta jäi pieni flunssan alku, mutta toivottavasti menee pikaisesti ohi niin ettei vaikuta harjoitteluuni.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset