Kesätiimin viikko 31

Anu Pihlström

Maanantai: Edelleen julmettu kipu niskassa, miten voi olla? Se tuntui jo ihan hyvältä. Onneksi ihana hierojani soitti ja sain ajan tiistaille, helpotusta tulossa. Harjoittelu onneksi kuitenkaan ole aivan mahdotonta. Koetin tehdä ohjelma A:ta jotta saisin heräteltyä lihaksia, mutta kun ei niin ei. Rinnallevetoa vähän ja penkkikin meni ihan ok. Muut liikkeet olivat todella tuskaisia, joten tein kaikkea mitä pystyin.

Tiistai: Koitti se päivä kun sain helpotusta, jos sitä siksi voi kutsua. 45minuuttia kipua, jonka hierojani Jokke sai minussa aikaan (PS. olen ehkä hiukan rakastunut Jouko Kokkonen) sattui niin paljon, että silmistä, nenästä ja no kaikkialta valui nesteitä. Mutta kaikkeni tein että kestäisin sen, koska jo viikon kestänyt kipu oli vielä pahempaa. Nousin pöydältä sen ”kidutuksen” jälkeen ja kipu oli poissa niskasta, se tuntu vain siellä missä oli alun perin napsahtanut. Yeah huomenna treenaamaan ja mikä ihanuus olla duunissa, ei särje!

Keskiviikko: puntille lompsis, Jo melkein kadonneen hauiksen metsästys jatkukoon. Oli ihanaa tehdä kun ei sattunut ja tuntui kaiken kaikkiaan hyvältä, ihanaa olla salilla. Se mikä siellä ei ole ihanaa on pukeutuminen. Kamala paine. Minne ovat kadonneet shortsit ja t-paita. Korostan minne on kadonnut T-paita? Sali on täynnä ihmisiä mitä tiukimmissa vaatteissa ja asusteissa. Nähtävästi olen tipahtanut urheilu muodista ihan kokonaan?? Tai no, mulla ei taida koskaan ole ollut sellaista, 2000-luvulle saakka mitä isommat vaatteet sen paremmat ja se kaksi käännöstä max shortseissa, niin ettei liikaa näy reittä ja ettei ”kamelin varvas” pääsisi yllättämään.

Nykyään sitä joutuu ”kommentoimaan” meidänkin junnujen shortseja.. ei me olla lentopalloilijoita. Ehkä pitäisi olla, voisi tulla yleisöä lisää??? Mutta toisaalta, kuka haluaisi nähdä kohta 34v. 2 lapsen synnyttäneen äidin reiden hölskeet, kiitos tukihousujen se hölskykin jää vähemmälle ja revähdykset pysyvät hallinnassa. Kamalaa tämä ikä, niin vaatteiden kuin kropankin kannalta. Mieli on kuin 16 vuotiaalla ja jutut samoin, mutta samperi kun se ikä näkyy ihan jossain muualla. Ja nykyään jopa minun urheilullisuus on vaatteiden takana, ”Pile, sä näytät tänään ihan urheilijalta”: pidennykset hiuksissa (tukka ponnarilla joka heiluu), uudet shortsit (salikelpoiset, ei mitkään pelishortsit) ja toppi. Mitä hittoa, äkkiä tukka takaisin kaappiin ja t-paita treeneihin 😉

Torstai: oli vapaa

Perjantaina matkustimme 4.5h mökille

Lauantai: uhmasin hyttysiä ja juoksin (90m 30 sekuntiin ja palautus 30m kävelyä 30 sekuntiin) ja tämä 30 kertaa. On hienoa juosta mökki tiellä ja saada samalla proteiinit kohdilleen syömällä itikoita samalla kun ne syövät sinua. Kun juoksee erittää enemmän happea ja lämpöä ja mitä hyttyset rakastavat. SINUA! Juoksun jälkeen oli ihanaa pulahtaa veteen vaikka sekin taisi olla 29 asteista. Kengät veke, kamat päällä suoraan veteen oli se ainakin hauskaa.

anu-vk31-2

anu-vk31 Sunnuntaina oli sitten palauttavan aika ja mikä siihen sopisi paremmin, kuin Suppailu. Lauta kainaloon ja kohti Syväriä. (Laudan kantaminen järveen oli tämän harjoituksen rankin vaihe). Tyttö kyytiin ja laudalle lompsis. Aurinko paistoi ja Syväri oli melkein tyyni. Ympärilläni kuului vain veden lotina kun meloin. 1.5h erinomainen harjoitus yläkroppaan tasapainoon ja mikä parasta Se oli hauskaa!

Kohti ensiviikkoa jolloin alkaa pallohallit ja pääsen uuden ohjelman kimppuun! Pus

Johanna Hilli

Viikkoon on mahtunut paljon muuttovalmisteluja, mutta aikaa on riittänyt myös treenaamiseen.

Maanantai:
Dickenin treenit: spurtteja noin 30 metriä x10
Kuntopallolla eri heittoja Spurttien välissä
Punttisali: 4×4
Kyykky
Askelkyykky
Rinnalleveto
Penkki
Kapee penkki

Tiistai:
Intervalleja: 5×1 min x3

Puntti:
Pyöräily 20 min
maastaveto
Kyykky
Etureidet
Penkki
Olkapäät
Vatsat
Selkä

Keskiviikko:
Puntti:
Pohkeet
Maastaveto
Ojentaja
Hauis
Selkä
Etureidet
Vatsat
Selkä

Torstai:
Lenkki 35 min
Mäkivetoja 100 metriä x5

Perjantai:
Lenkki 2km normaali tempo
Kuntopiiri
2 km- nopea tempo

Lauantai:
Puntti:
Pyöräily 20 min
Olkapää työntö
Rinnalleveto
Etureidet
Selkä
Jalkaprässi
Pohkeet
Vatsat

Sunnuntai:
Hyppynaru 5×100
Yhdellä jalalla 2×50
Kyykky
Askelkyykky
Aidat-tasajalka, yhdellä jalalla, sivuittain
Hauis
Ojentaja
Olkapäät
Vatsat

Ensi viikolla alkaa treenit uuden joukkueen kanssa.

Henri Auer

Maanantai: Lepo

Tiistai:
Lenkki 4km
Tempausvala 6×6
Rinnalleveto 6×4
Jalkakyykky 4×6
Penkkipunnerrus 6×6
Leuanveto vastaotteella 6×6

Ensimmäiset treenit reilun viikon loman jälkeen. Kaikissa liikkeissä alkuun hieman kevyemmillä painoilla jottei tule loukkaantumisia. On tärkeää kuunnella kroppaansa ja valita joka päivä sopivimmat painot. Harjoittelu tuntui hyvältä ja on mukavaa taas päästä harjoittelemaan. Joukkueharjoitusten alkuun on enää muutama viikko ja silloin pitäisi olla kunnon tikissä.

Keskiviikko:
Lenkki 4km
Kuntopiiri 1h

On mukavaa käydä kroppa läpi kovalla intensiivisellä treenillä, joka nostaa pulssin ylös ja antaa sydämen toimia. Toivottavasti palautuminenkin onnistuu ettei ole aamulla ihan piipussa.

Torstai:
Lenkki 7km
Selät 6×6
Rinnalleveto 1×6, 6×3, 3×2
Penkkipunnerrus 4×6
Leuanveto vastaotteella 3xmax

Perjantai:
Lenkki 4km
Jalkakyykky 2×6, 2×4

Kuntopiiri 1h

Pyrin harjoittelemaan aamuisin kun ei ole muita menoja. Ruotsissa on juuri nyt lämpöaalto joten on kiva olla ulkona ja käydä lenkillä ennen kuin tulee liian kuuma. Toinen hyvä asia aamutreenaamisessa on se että sen jälkeen ehtii tehdä päivän aikana kaikkea muuta. Iltaisin keksii kaikkea sellaista menoa seuraavaksi päiväksi jota ei halua missata.

Lauantai ja sunnuntai lepoa.

Jessika Gammals

Maanantaina oli jällen kerran spurttitreenit, ja joka spurtin jälkeen oli kaksi minuuttia fyssaa. Spurttien jälkeen oli taas maksimi puntti. 4×4 toistoja ja liikkeet olivat samat kuten ennen, eli leveä penkki, taputuspunnerus, kapea penkki, siivekkeet, kyykky, kyykkyhypyt, askelkyykky, saksihypyt, rinnalleveto ja pohjehypyt.

Tiistaina oli T96-maajoukkuetreenit. Treeneissä haettiin pallotuntumaa tulevaa viikonloppua varten.

Keskiviikkona oli loikka treenit. Eli hypittiin aitoja yli 45 minuuttia. Sen jälkeen oli sama puntti treeni kuten maanantaina.

Torstaina oli taas T96-maajoukkuetreenit. Harjoilteltiin puolustusta ja erillaisia ajoja.

Perjantain jatkettiin T96-maajoukkueen kanssa aamuharjoituksilla missä hiottiin omaa peliämme.
Illalla pelasimme ensimmäinen kolmesta ottelusta Espanjaa vastaan. Hävittiin peli 27 maalilla… Ei päästy omaan peliimme sisään eikä puolustus tai hyökkäys toiminut meillä…

Lauantaina oli ensin aamutreenit missä harjoittelimme hyökkäystä.
Illalla oli seuraava peli. Asenne oli aivan erillainen kuin perjantaina ja me olimme valmiina taistelemaan! Pelattiin oikein hyvin, mutta hävittiin silti 7 maalilla.

Sunnuntaina oli kolmas ja viimeinen peli. Jälleen kerran emme päässeet omaan pelimme sisään ja hävittiin peli 21 maalilla… Lopputuloista huolimatta viikonloppu oli hauska ja antoisa! Saimme jällen kerran opetuksen siitä millaista käsipallo on ulkomailla, ja mitä kaikkea se vaatii.

Christoffer Eneberg

Mennyt viikko eteni samalla tavalla kuin suurin osa kesästä, eli olen rullaluistellut paljon. Tiistaina, torstaina ja perjantaina vedin tunnin mittaiset lenkit ja perjantain lenkin päätin vielä puolen tunnin uintiin. Ylimääräistä aikaa ei ole ollut hirveästi viime aikoina kun hääjärjestelyt vie enemmän ja enemmän aikaa nyt kun suuri päivä lähestyy. Lenkit ovat olleet todella rankkoja nyt kun on suotu kunnon helteet.

Monilta unohtuu kunnon nestetankkaukset tällaisilla keleillä ja kannatta muistaa että suoritustaso kärsii todella paljon nestehukasta. Kunnon tankkauksella en meinaa ainoastaam sitä että muistaa ottaa juomapullon treeneihin, vaan että muistaa tankata nestettä pitkin päivää.

Viikonlopun harjoitteluni oli hyvä vastapaino helteille, sillä lähdin mökille purjelautailemaan. Molempina päivinä tuli noin kaksi tuntia lautailtu ja jos olisi ehtinyt niin vedessä olisi viihtynyt vieläkin pidempää. Lautailu on mielettömän hyvä tasapainotreeni ja keskikroppakin joutuu todella koville. Ensi viikolla onkin sitten tiedossa meikäläisen häät ja vihdoinkin pääsee lomamoodiin häämatkan merkeissä. Pitää yrittää järjestää vielä hieman aikaa treenaamiselle sillä voi olla että häämatkalla ei välttämättä tule treenattua kovinkaan paljon. Tästä vain jännittämään ensi viikon tapahtumia.

Wilhelm Hammarberg

Olin taas koko viikon mökillä mikä rajoittaa mitä pystyn tehdä, tietysti tuli treenattua mutta vähän erilaisesti kuin normaalisti.

Melkein joka päivä tuli vesihiihdettyä, tein niin että aina kun mentiin jonnekkin veneellä laiton sukset jalkaan ja hiihdin sinne, silloin sain jotain ulos siitä. Meidän mökki on saarella eli jos haluaa mennä jonnekin pitää mennä veneellä, se tarkoitti paljon hiihtoa minulle ja samalla treeniä.

Viikolla tuli myös pelattua golfia, sekä uitua tosi paljon. Kaiken tämän lisäksi vedin joka toinen päivä vähän kuntopiiriä.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset