Kesätiimin viikko 34

Kausi etenee kohti pallollisia harjoitteita ja ensimmäiset ottelutkin on jo monella takana.

Henri Auer

Maanantai
Lepopäivä.

Tiistai
joukkueharjoitus, käsipalloa 2h.

Keskiviikko
Omatoiminen voimaharjoitus,
lämmittelynä pyöräilyä 10min
Tempausvala 4×8
Jalkakyykky 4×8
Romanialainen maastaveto 4×10
Tanko suorilla käsillä pään yläpuolelle, saksaamalla takaisin 4×12
Hartiakierto seisten 4×10

Joukkueharjoitus, käsipalloa 2h.

Torstai
Omatoiminen voimaharjoitus,
lämmittelynä pyöräilyä 10min
TRX-harjoitus 20min
Penkkipunnerrus 4×6
Talja leveällä otteella 4×8
Talja kapealla otteella 4×8
Selät 4×15
Leuanveto 4xmax

Joukkueharjoitus, käsipalloa 2h.

Perjantai
käsipalloa 2h.

Lauantai
Lepoa

Sunnuntai
Omatoiminen harjoitus, 45min lenkki.

Anu Pihlström

Maanantai: vapaa

Tiistai: Jännittävä päivä monessa suhteessa. Ensiksi, esikoiseni aloitti koulun, toiseksi, aloitin UUDEN harrastuksen. Klo. 11.00 saavuin kentälle jossa yksityistuntini pidettiin, täytyy sanoa, että jos kukaan käsipallovalmentaja koskaan antaisi samanlaista valmennusta heittojen kanssa kun Tolonen lyöntini kanssa, olisin PAAALJON parempi heittäjä.

Oli mielenkiintoista huomata, miltä tuntui lyödä, mikä tuntui oikealta ja kuinka pallo on vain väline joka liikkuu kropan ja mailan liikkeen jatkeena.

Mitä opin golftunnilla tänään aion kantaa mukanani käsipallokentällekin, muutamia esimerkkejä on varmasti hyvä antaa: kohde, valitse kohde katso, sitä ja koko kropalla suuntaa siihen, saattaminen, samalla tavalla kuin mailalla saatetaan palloa kohti kohdetta, käsipallossa oma käsi toimii välineenä, heittoradasta tulisi puhtaampi ja suunta oikeampi. Asento, asennon tulee olla oikea jos olet kummallisessa asennossa, heitto ei ”tunnu” oikealta. Lihasmuisti, kun ONNISTUU pyrkii muistamaan miltä se tuntui kropassa ja tavoittelee toistamaan samoja tunteita. Ja minulle golf on lisäksi ihanaa kärsivällisyys- ja rentoutumisharjoittelua. Olen huomannut, että kun liikaa spennaa ei mikään suju.

Klo. 17.00 tapasin ”majakan” ja mentiin salille ennen pallohallia, Tämä eksentrinen vaihe tuntui hyvältä. Kyykkäämisessä on nyt tavoitteellisuutta ja koko ajan se tuntuu paremmalta. Vaikeinta on pitää palautukset tarpeeksi pitkinä, että saa jokaiseen suoritukseen voiman ja räjähtävyyden, on turhaa ”hermottaa” lihaksia väsyneenä. Onneksi seuranani oli yliaktiivinen ”majakka”, jolle juuri palautukset tuottavat ongelmia, onneksi meillä oli juoruttavaa. Tunti puntin jälkeen pallohalliin, eka tunti meni ihan hyvin ja sitten loppuivat paukut, ei vaan jalat jaksaneet enää painaa. Treenien jälkeen vielä muutama ylimääräinen heitto ja himaan syömään. Yöllä sitten tuntui kuin jaloissa olisi virrannut sähköä 🙂

Keskiviikko: vapaa

Torstaina: Pallohalli ja siellä mieletöntä sykkimistä. Ihanaa, että painopisteet harjoituksissa alkaa pikkuhiljaa mennä kohti peliä. Tähän mennessä meitä on ollut paikalla noin 25 kappaletta ja harjoitukset ovat enemmän tai vähemmän olleet juoksemista pallon kanssa. Ihan odotan kun päästään kohti kauden alkua että mitä pelillisiä asioita löytyy Nissen arkusta ja että saadaan pelaava ryhmä kasaan. Ihanat treenit ja taas treenien jälkeen itsenäisesti harjoittelin heittoa.

Perjantai: aamulla punttia ja sen jälkeen hierontaa. Puntilla tein poikkeuksellisesti rinnallevetoa kyykyllä ja työnnöllä 5×5 sarjoja. Lisäksi penkkiä ja olkapäitä, oli kiire ja oli saatava jotain aikaiseksi, mutta väsynyttä oli meininki. Hierontaan vielä kidutettavaksi ja odottamaan viikonloppua.

Lauantaina lähdimme perheeni kanssa risteilylle ja siellä kuntoilu oli tanssia ja kävelyä ympäri Stokista, hieno reissu. Mutta verotti kyllä voimia. Ensimmäiseen peliin enää 1kk JÄNNÄÄ.

Wilhelm Hammarberg

No niin, täällä taas!

Olin, kuten kirjoitin, lääkärillä noin kaksi viikkoa sitten. Sain tietää että minulla on heittokäden takakapseli kireänä. Lääkäri neuvoi minut fysioterapeutille, jossa kävin keskiviikkona lääkärikäyntin jälkeen. Tein testejä saadakseni selville mistä olkapään kipu heittäessä johtuu. Tämänlaisissa rasitusvammoissa syy kipeään paikkaan on useimmiten joku muu kuin itse kipeä paikka.

Minun takareidet ovat jäykät ja keskikroppa ei ole tarpeeksi vahva. Jossain päässä se ottaa vastaan ja minun tapauksessani olkapäässä. Sain kotiläksyjä, joita olen tehnyt noin kerran päivässä kahden viikon ajan. Tehtäviin kuuluu keskikropan vahventamisliikkeitä, takakapselin venytyksiä sekä takareisien venytyksiä.

Kävin tiistaina taas fysiolla. Teimme taas testejä jotta näkisimme olenko paremmassa kunnossa, ja olinkin! Sain uusia, vähän vaativimpia liikkeitä kotiläksyksi joita teen seuraavat kaksi viikkoa jonka jälkeen menen taas fysiolle katsomaan jos näkee parannusta. Olen tietysti käynyt lenkeillä sekä pyöräilemässä kaiken tämän lisäksi. En ole saanut mennä voimatreeneihin etten rasittaisi olkapäätä.

Fysioterapeuttini arvioi että pystyn harjoittelemaan joukkueen kanssa jo kuukauden päästä, se tarkoittaa kuitenkin kovaa duunia liikkeiden kanssa.

wiltsu-fysio1

wiltsu-fysio2

wiltsu-fysio3

Jessika Gammals

Maanantaina oli ensimmäiset pallotreenit. Oli todella hauskaa vihdoinkin saada pallotella! Rupesimme heti hiomaan hyökkäystämme. Pallotreenien jälkeen oli viimeinen maksimi puntti. Liikkeet olivat samat kuten ennen eli leveä penkki, taputuspunnerus, kapea penkki, siivekkeet, kyykky, kyykkyhypyt, rinnalleveto, pohjehypyt, askelkyykky ja saksihypyt.

Tiistaina oli rauhallisempi päivä ja tein vain kuntopiiriä.

Keskiviikkona oli seuraavat pallotreenit, jatkettiin siihen mihin jäimme eli hyökkäykseen. Punttiksessa oli uusi ohjelma, räjähtävyys. Likkeet olivat leveä penkki, syväkyykky, saksihypyt ja penkiltä hyppy alas ja heti ylös seuraavalle penkille painolla. Toistomäärät olivat 5×5.

Torstaina meillä oli kuntonyrkkeilytunti. Aletaan pikku hiljaa oppia lyömään oikein ja kovaa!

Perjantaina menin lenkille, lauantaina tein räjähtävää punttitreeniä ja sunnuntaina olin Dickenin 03 syntyneiden tyttöjen kanssa Beach cupissa valmentamassa.

Johanna Hilli

Maanantaina oli vapaapäivä pallotreeneistä, kävin kuitenkin punttisalilla. Tein paljon keskivartaloharjoituksia sekä ponnistusvoima ohjelman. Tämän jälkeen pyöräilin sekä juoksin juoksumatolla noin puoli tuntia.

Tiistaina aloitin päivä 45 minuutin kävelyllä. Illalla oli vuorossa pallotreenit sekä eri keskivartaloharjoituksia. 9 metrin pelaajille oli vuorossa vähän jalkatyöskentelyä. Hioimme hyökkäyspäätä ja juoksimme paljon.

Keskiviikkona kävin taas punttisalilla. Vuorossa oli ylävartalo, ojentaja, hauis, selkä sekä olkapäät. Juoksin myös juoksumatolla 15 minuuttia.

Illalla vielä kävely Allun (Alexandra Roos) kanssa.

Torstaina aloitin päivän taas kävelyllä, sen jälkeen salille. Rinnalleveto, kyykkyjä, pohkeet ja keppijumppa.
Illalla oli vuorossa harjoitusottelu Hallbytä vastaan. Viime kaudella he pelasivat Allsvenskanissa mutta putosivat alas ykkösdivisioonaan. Voitimme seitsemällä maalilla, hauskaa pelata vähän helpompaa vastustajaa vastaan ja pääsimme harjoittelemaan vähän eri juttuja kuin muissa otteluissa.

Perjantaina kävin aamulenkillä, 30 min. Mäkivetoja sekä ihan tavallista juoksua. Iltapäivällä kävin salilla, pyöräilin 45 minuuttia. Keskivartaloharjoituksia, laukoja, yläselkä sekä ojentajat.

Lauantaina kävin salilla. Juoksin 7x 1 min intervalleja. Maastaveto, hauis, penkki, kyykky, pohkeet.

Sunnuntaina aloitin kävelyllä sitten kävin salilla. Pyöräilin lyhyitä intervalleja 15×15 sekuntia. Tänään rinnalleveto oli keskipisteenä, parannusta on tapahtunut mutta vielä on hiomista. Sen lisäksi tein harjoituksia takareisille sekä punnerruksia. Tein myös eri hyppyjä painolla.

Christoffer Eneberg

chride-la

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset