Kesätiimivieras Bundesliigasta

Klibba.comin käsipallon syksyn kesätiimivieras on Ruotsin maajoukkueen ja SG Flensburg Handewittin puolustuksen kenraali Tobias Karlsson, jonka jo ennestään mittavaan saavutusten sarjaan liitettiin kesäkuun alussa myös Mestarien liigan voitto.


Tobias Karlsson, SG Flensburg Handewitt

Tobias Karlsson

Syntynyt 1981 Karlskronassa, Ruotsissa.
Pituus 196 cm, paino 104 kiloa.

141 maaottelua, 79 maalia.
Vuoden käsipalloilija Ruotsissa 2013.

Nykyinen seura:
SG Flensburg (2009 ->)

Aiemmat seurat:
Hästö IF -> 2002
Stavanger IF 2002-2003
Hammarby IF 2003-2008
(lainassa THW Kielissä 2006)
HSG Nordhorn 2008-2009.

Saavutukset:
Mestareiden liigan voitto 2014
Olympiahopeaa 2012
3 Ruotsin mestaruutta (2006, -07 ja -08)
Bundesliigan voitto 06/07
Cupvoittajien cupin voitto 2012.

Tobbe listasi ajatuksiaan bussimatkalla vierasottelusta kotiin. Kuudetta kauttaan Flensburgin riveissä pelaava käsipalloammattilainen kertoo seuraavassa hieman kesäharjoittelustaan.

Tyypillinen kesäharjoittelu sisältää paljon juoksemista jotta kauden aikana pysyy menossa mukana. Viime kesään kuului myös kyynärpään kuntoutusta.

Kaikista kovimmin missään harjoittelin Hammarbyssä pelatessani 2005-2008, jolloin oli todella paljon kunto- ja voimaharjoittelua. Kausi alkoi Ruotsissa niin paljon myöhempään kuin Saksassa joten peruskuntokausikin oli pitempi.

Harjoitteluvinkki

Mielestäni jokaisen käsipalloilijan pitäisi vahvistaa erityisesti jalkoja. Käsipallon pelaaminen vaatii todella paljon räjähtävyyttä ja ketteryyttä, joten voin todellakin suositella jalkojen vahvistamista. Se on lisäksi osa-alue jota voi helposti harjoitella myös itsekseen, siihen kun ei tarvita joukkuekavereita tai edes käsipallokenttää.

Tobias Karlsson, SG Flensburg Handewitt Tobias Karlsson Tobias Karlsson Tobias Karlsson, SG Flensburg Handewitt

Vinkkejä menestymiseen

Tärkeimmät ominaisuudet tavoitteiden saavuttamiseksi on mielestäni pitkäjänteisyys ja valmius tehdä uhrauksia. Jos olet valmis tinkimään jostain muusta saavuttaaksesi haluamasi, etkä anna periksi, tulet pääsemään pitkälle.

Tulevaisuuden tavoitteet

Tavoitteeni on ja on aina ollut voittaa lisää mestaruuksia…

Käsipalloterveisin 🙂
Tobbe

Tobbes handbollscamp

Tobbes handbollscamp

Nuorisokäsipallo on mestarikäsipalloilijan sydäntä lähellä!

Tobias Karlssonin kotikaupungissa Karlskronassa järjestetään vuosittain miehen nimeä kantava suosittu käsipalloleiri lapsille ja nuorille, johon osallistuu vuosittain satakunta tyttöä ja poikaa.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset