Kesätiimin viikko 32

Miro Korja ja Jonas Laitinen edustaa Suomea Venäjällä pelattavissa 19-vuotiaiden poikien MM-kisoissa. Kaksikon ensimmäinen tuomarointi on jo takanapäin ja seuraavakin on tiedossa. Kotimaassa huomio kohdistui lauantain Beach-turnaukseen.

Miro Korja

Tervehdys Venäjältä!

Viikko takana ja vajaa viikko alle 19 vuotiaiden MM-kisoja on nyt takanapäin. Ohessa miten viikko on edennyt omalta osaltani.

Ma: Lepopäivä ja pakkauspäivä. Normaali työpäivä ja illalla tavaroiden laittamista kasaan ja vähän sääntökyselyyn tutustumista taas.

Ti: Viimeinen päivä ennen reissua Suomessa. Oli pakko löytää uudet Adidaksen lenkkarit, koska ne mitkä saatiin IHF:ltä olivat väärän malliset, hiertymiä tulisi liikaa. Illalla lentokentälle ja Finnairin lento lähti kohti Jekaterinburgia klo 23.55

Ke: Hotellilla olimme perillä klo 06.30 aikoihin. Meidän kanssa samalla lennolla tulivat myöskin Sveitsin tuomari pari, sekä heidän delegaattinsa ja myös IHF:n toimiston henkilö. Aamulla aamupalaa, sitten nukkumaan. Päivällä kävimme salilla juoksemassa ja treenaamassa. Salin jälkeen nautimme hotellin allasosastosta ja saunasta.

To: Koko päivä on varattuna luennoille. Luennot ovat sääntöjen tulkitsemisia, uusia sääntökokeiluja mitä näissä kisoissa tullaan käyttämään ja miten niitä tulee tulkita. Iltapäivällä meillä oli virallinen sääntökoe. 30 kysymystä missä kaikissa on monta valintaa ja useampi vaihtoehto voi olla oikein. Alkuillasta jälleen salille treenaamaan ja saunan kautta takaisin huoneeseen.

Huoneesta on onneks mukavat näköalat.

Huoneesta on onneks mukavat näköalat.

Pe: Aamu alkoi piip-testillä. Suomessa valiotuomarin tulee juosta piip-testissä 8,5 tasolle asti. Kansainvälisien tuomareiden pitää juosta minimissään tasolle 9,5. Näin ehkä elämäni puhtaimman piip-testin suorittamisen Senegalin tuomarin toimesta. Kaveri oli mielettömän nopee, vielä tasolla 12 ja 13 pystyi helposti pysähtymään päädyssä, odottamaan että tulee signaali että saa lähteä takaisin päin. Hän lopetti testin kohdassa 13,5 kun oli viimeinen joka enää juoksi. Tämän jälkeen aamupalalle ja sitten kävimme vielä tekemässä video kokeen. Videokokeessa näytetään tilanteita otteluista, ja meidän tulee arvioida että mitä itse viheltäisimme noista tilanteista. Saimme myöskin kuulla kuka tuomitsee avajaisottelun sekä lauantain ottelut. Ilta meni sitten avajaisissa ja avausottelussa. Avausottelu oli isäntämaa Venäjä vs Algeria. Ottelun tuomareina olivat Puolalaiset tuomarit.

Miro Korja, 19-vuotiaiden MM-kisat Venäjällä

La: Nukuttiin pitkään ja aamupalalle. Aamupala tässä hotellissa on aivan mieletön! Ei voi muuta kuin kehua. Munakkaat tehdään tilauksesta juuri niin miten itse olet pyytänyt, lisukkeilla tai ilman..

Aamupalan jälkeen käytiin kävelylenkillä kiertämässä hotellin edessä näkyvä “järvi” ja samalla käytiin katsomassa hetken toisessa hallissa peliä. Ikävä kyllä peli ei vielä ollut alkanut, joten jatkoimme matkaa. Tämän jälkeen vaihdoimme vaatteet ja suuntasimme hotellin ylimpään kerrokseen ja salille. Meidän kanssa samaan aikaan oli myös FC Lokomotiven yksi pelaaja sekä fyssari joka häntä rääkkäsi. Salin jälkeen saunaan hetkeksi. Tämän jälkeen mentiin lounaalle ja sitten pienet päiväunet että jaksaa illalla tuomita. Illalla oli sitten meidän ensimmäinen ottelu. Ottelu oli Saksa – Islanti. Ennakkoon todella kova ottelu oli tiedossa. Ottelu sujui omasta mielestä hyvin, mutta mitään arviointeja emme vielä saaneet siitä. Yllättävää oli se että Saksa oli jotenkin puolivaloilla liikenteessä, tai sitten Islanti vaan halusi niin paljon enemmän voittoa. Ensimmäinen puoliaika oli vauhdikasta ja kovaa peliä, toisella meni enemmän palloiluksi. Tämän jälkeen oli enää illallinen ja sitten nukkumaan.

Su: Aamu perinteisesti käyntiin aamupalalla. Tämän jälkeen meillä oli palaveri. Palaverissa kävimme läpi eilisiä otteluita videoiden kera. Näiden jälkeen meille kerrottiin päivän ottelut. Olisimme tämän päivän lepovuorossa. Joten palaverin jälkeen vaatteiden vaihto ja salille ja saunomaan. Jonkun aikaa olimme hotellihuoneessa, katsoimme otteluita live treamin kautta ja sitten lähdimme kävellen toiselle hallille. Toisessa hallissa seurasimme ottelua Islanti – Espanja. Ottelun tuomareina toimivat Sveitsin herrat. Todella tiukka peli ja ottelu pysyi koko ajan herrojen hansassa. Lopulta Islanti voitti ottelun yhdellä maalilla. Tämän jälkeen jäin vielä katsomaan toisen pelin. Peli oli Saksan ja Venetsuelan välinen kamppailu. Ottelun tuomariparina toimi Senegalin herrat. Ottelun voittajasta ei ollut missään kohtaan epäselvyyttä, vaan pikemminkin että kuinka monta maalia Saksa saa tehtyä 60min pelin aikana. Senegalin herrat olivat mielettömän hyviä tulkitsemaan askeleita. Istuin Sveitsin tuomariparin kanssa katsomossa ja totesimme vain että olisi kyllä jäänyt meiltä monet askeleista viheltämättä. Pelien jälkeen hotellille, syömään ja sen jälkeen nukkumaan. Aamulla olisi suhteellisen aikainen herätys ja aamureippailu tiedossa. Uutta viikkoa odottaessa.

Miro Korja, 19-vuotiaiden MM-kisat Venäjällä

Olli-Pekka Korpimäki

Bäk ty bisness!

Noniin maanantai ja tiistai oltiin tien päällä ja tiistai iltana saavuttiin takas kotiin Haugesundiin, eli nyt on lomat lusittu! En kerenny edes laukkuja purkaa, mut hyvällä zägällä löyty shortsit ja treenipaita keskiviikon treeneihin.

Keskiviikkona aamutreeneisssä alotettiin 30min lenkillä ja sen jälkeen 7x800m intervallit, semmonen pehmee alotus.. Tän jälkeen kotiin syömää ja vähä venyttelyä, sit illemmalla kahden tunnin käsistreenit, paljo kontraa+puolustusta, pakko sanoo että pallo ja klibba tuntu ihan hyvältä taas tauon jälkeen!

Kylmähoitoa jaloille intervallien jälkeen.

Kylmähoitoa jaloille intervallien jälkeen.

Torstaina kerkes aamulla vähä laukkuja purkailla, mutta iltapäivällä oli kokoontuminen. Alotettiin treeni reilu puolen tunnin lenkillä ja siihen päälle tää tutuksi tullut ”slynge” treeni (n.1h), vähän lepposampi treeni, mut hyvin palauttava.

Perjantaiaamuna oliki sitten varmaan semmonen kaikkien lemppari… 3000m testi, fy fän! Aika oli pysynyt samana kuin keväällä, joten liian vähä tuli vissiin grillailtua kesällä. Illemmalla oli taas parin tunnin käsisharkat, jossa eka puol tuntia oli jalkatyötä, sen jälkeen palloilua ja lopuksi käytiin läpi vähän tulevaa puollustus systeemiä. Tässä vaiheessa kautta on hyvä tuntuma kropassa ja kova virinä päällä, sitä venaa koko ajan et pääse heittää vähä ”byyrejä”!!

Lauantai aamuna aikanen herätys ja nokka kohti Stavangeria. Meillä tulee olemaan paljon yhteistyötä Stavangerin (Viking) kanssa tänä vuonna, ne nousi korkeimpaan liigaan viime vuonna, joten treeneissä on vähä kovempi taso. Aamulla oli yhteiset kahden tunnin pallotreenit, pelkkää kontra peliä 3vs3, 4vs4 ja näin eteenpäin, todella kova vauhti pari tuntii. Tän jälkeen pastat naamariin ja parin tunnin tauko. Illemmalla oli sitten meidä jengi vastaan Viking harjotusottelu, hiukan kesti ennen kun pääs lämpimäks ja jaloissa vähän tuntu jo, mutta kiva oli pelata. Tasainen ottelu, mielestäni pelattiin hyvin jos ajattelee että alle viikko treenattu aika uudella joukkueella. Oma peli kulki hyvin, vasenta pakkia täydet minsat hyökkäyksessä ja puollustuksessa keskellä. Erittäin antoisa leiri, vaikka tän jälkeen olikin kroppa aika finito. Sunnuntaina ei muuta kun jalat soffalle ja chillailua.;)

Lotta Kulju

Kuuntele myös

Lotta YLE:n radiohaastattelussa: Lotta Kulju satsar allt på handbollen

Keskiviikko: Tulin kotiin vietettyäni viikon Rhodoksella Illalla suoraan joukkueharjoituksiin missä juostiin mäkeä. Ensiksi 1 km lämmittelyä ja sitten 5×20 m, 5x 30m, 5×40 m, 5×30 m, 5×20 m ja 5x50m.

Lotta Kulju, mäkijuoksua.

Lopuksi eri vatsa ja selkäharjoitteita.

Torstai: Töölönlahden ympäri lenkki ja 1,5 tuntia pallotreeniä. Paljon juoksua ja paljon yks vastaan yks.

Perjantai: Perjantaina otin rauhallisesti. Pitkä kävelylenkki (1t10min) ja foamroller rullausta noin puolisen tuntia.

Lauantai: Beach-käsisturnaus koko päivän. 5 ottelua ja kultaa tuli!

Lotta Kulju, HBH2015

Sunnuntai: Crossfit. Omalta osaltani aika vähän harjoitteita koska sain kaulaani kunnon tällin lauantaina ja on vielä hankalaa liikuttaa päätä. Kuperkeikkoja ja tekniikkaosuus missä eri penkkipunnerrusharjoitteita käytiin läpi. Lopuksi AMRAP7 missä liikkeeet burpees, toes to bar ja kettlebellswings.

Nyt Tukholma kutsuu mutta keskiviikkona toivon niskan olevan kunnossa että pääsen vetämään kunnon harjoitusta 🙂

Sami Karhunen

Maanantaina oltiin ekaks ulkona, juostiin vähän alamäkeen ja lämmiteltiin, jonka jälkeen mentiin sisälle. Haettiin vielä pallotuntumaa ja päästiin pelaamaanki jo kentän yli.

Keskiviikkona vedettiin hallissa 1,5h ja pelailtiin pienpelejä ja juostiin jonkun verran kontria.

Perjantain reeneissä ei paljoo porukkaa ollu, johtuen festareista yms. Mut saatiin silti ihan kivat setit aikaan hallissa. Vähän pelailua ja kontrausta.

Launtaina oli vielä seuran yleisurheilukisat, leikkimieliset toki, kisattiin juniorit edustusta vastaan, lajeina kuula, keihäs, kiekko, korkeus, pituus, 100m ja 2000m. Hävittiin lajipistein 4-3. Sen jälkeen seuran saunailtaa.

Aino Pietiläinen

Tällä viikolla alkoi joukkueen yhteiset treenit, joten maanantaina oltiin hallissa pelaamassa. Treeneissä juostiin intervalleja sisällä, sekä pelattiin paljon.

Keskiviikkona oli seuraavat treenit ja treeneissä ruvettiin jo miettimään lauantain beach-turnauksen sääntöjä ja pelattiin koko kentällä.

Torstaina oli viimeiset treenit ennen viikonloppua, jolloin pelattiin 3 vs 3 paljon viikonlopun turnausta varten.

Lauantaina oli siis beach-turnaus, mikä oli todella hauskaa!

Aino Pietiläinen, HBH2015

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset