Kesätiimin viikko 34

Enää kuukauden päivät sarjakauden alkuun!! Miron arvokisamatkan loppulausumat sisältää myös haastattelun IHF:n sivuille. Pelaajilla treenimatkat kohdistuu yhä useammin pallohallin suuntaan.

Sami Karhunen

Maanantaina vedettiin ulkona lenkki ja mentiin halliin, vedettiin hyvä 1h 15min setti hallissa.

Keskiviikona edustuksen reeneissä ekaks ulkona lämpö ja sit päälle 8×400m. Sen jälkeen halliin ja siellä reilu tunnin setti. Aika kevyt halli.

Torstaina omatoiminen puntti ja perjantaina eka 1h 15 min omat reenit hallissa ja perään samanpitune setti edustuksen kanssa.

Aino Pietiläinen

Maanantaina meillä oli pallotreenit, joissa pelattiin paljon peliä yli kentän.

Keskiviikkona ja torstaina oli treenit, joissa juostiin kontria ja pelattiin koko kentällä. Kävimme myös läpi ajoja.

Lauantaina oli kahdet treenit, koska meillä oli treenileiri joukkueen kanssa. Molemmissa treeneissä teimme paljon koordinaatioharjotteita ja tekniikan parannusta. Kävimme myös läpi ajoja, joita käytämme kaudella.

Sunnuntaina oli myös aamutreenit, joiden teema oli sama kuin edellisenäkin päivänä, mutta sitten päivällä meillä oli ensimmäinen peli yhdessä Spartaa vastaan.

Lotta Kulju

Maanantai: punttis 1, 5 t

Tiistai: Aamulla punttis 1, 5 t ja sitten illalla pallotreenit missä alkuverkka oli eri koordinaatio askeljuoksut, aitajuoksua, 4×150 hyppynaru-hyppyä ja joka hyppyosion välillä 20 kyykkyä, 20 käsipunnerrusta, 20 selkä ja 20 vatsalihas liikettä. Sen jälkeen 1, 5 t sisätreenit, pallolliset 🙂

Keskiviikko: Mäkiharjoitus. Aluksi lämmittelylenkki, sitten etu- ja takaperin juoksua noin 20-40 m ja lopuksi eri hyppysarjoja. Sitten 80 m mäkijuoksua… Täysillä ylös, hölkkää alas jne 20 min ajan.

Torstai: Punttis 1 tunti aamulla. Paljon käsi ja olkapää harjoitteita koska jaloissa tuntui keskiviikon mäkitreenit… Illalla alkulenkki Töölönlahden ympäri (3, 6 km) ja sitten pallotreenit. Kuntopiiriä ja paljon heitto- ja hyökkäysharjoitusta.

Pe ja La: Turussa auttamassa poikaystävää muutossa. Ei paljon lajitreeniä mutta sitä enemmän IKEA-kalusteiden ruuvaamista. Mikä meni pienmotoriikkaharjoitteena aivan loistavasti 🙂

Sunnuntai: Crossfit! Alkulämmittely kantamalla kaveria palomiesotteella ja sitten paljon käsiharjoitusta. Ensin punnerruksia ja sitten push-press, hand-stand, penkki ja köysikiipeilyä. Lopuksi maitohappo-treeni missä soudettiin 500 m niin nopeasti kuin mahdollista.

Olli-Pekka Korpimäki

Paljon punttista tällä viikolla,
siellä on nyt tangot vinossa taas ;)

Paljon punttista tällä viikolla, siellä on nyt tangot vinossa taas 😉

Viikko alkoi puntilla maanantaina, paljon vatsaa ja selkää, mutta myös jalkoja kovilla painoilla (pyramidityyliin).

Tiistaina pari tuntia käsistä, paljon pikkupelejä+kontraa. Treenin jälkeen ulos radalle vetää intervalleja (10x200m) nyt on siirrytty lyhkäsempiin vetoihin.

Keskiviikkona pari tuntia käsistä, kuntopiiriä, kontraa ja puollustustaktiikkaa.

Torstaina punttis. Penkki, kyykky, pohkeet, olkapäät, talja, vatsa ja selkä. Kovilla painoilla lyhkäsiä sarjoja.

Perjantaina kuntopiiri. Hyppyjä, jalkatyötä, kahvakuulaa, spurtteja ja räjähtävyyttä paljon. Puoltoista tuntia aika kovaa rääkkäystä ennen viikonloppua.

Lauantaina kävin vetää vielä vapaaehtosen puntin, aika rauhallinen palauttava koko kroppa läpi , myöhemmin joukkueen kanssa ”teambuilding” päivä. Sunnuntai vapaa. Tiistaina alkaa cuppi, ni nyt oli vähä rauhallisempi viikko, monella ollut pikkuloukkaantumisia ni hyvä että saadaan kaikki kuntoon.

Itellä aika hyvä fiilis kropassa ja tuntuu siltä että hyvä kausi tulossa!

Miro Korja

Loppupelit lähestyy MM-karkeloissa. Tässä tämän viikon ohjelma mitä tuli tehtyä.

Ma: Aamupeli klo 9.00 paikallista aikaa. Tästä pelistä saimme tiedon vasta 8 tuntia ennen kuin itse peli olisi. Eli keskellä yötä.. 🙂 No peli itsessään ei tarjonnut kovinkaan suuria hienouksia kun vastakkain olivat Argentiina ja Venezuela. Tämän jälkeen takas hotellille ja kevyet jumpat. Lounaan jälkeen pienet päiväunet kun viime yönä unet jäivät aika vähäisiksi. Illalla katsoin vielä ottelut: Islanti – Brasilia, Ranska – Ruotsi ja Espanja – Tanska.

2015-08-20

Ti: Vapaapäivä otteluista kaikilla. Meille oli järjestetty nähtävyyden katsominen, eli pääsimme Jekaterinburgin korkeimman rakennuksen näköalatasanteelle. Sieltä avautu huikeat maisemat. Tämän jälkeen oli vuorossa keilausta ja nauttimista.

2015-08-18

Ke: Ohjelmassa olivat play-off ottelut. Ikävä kyllä meille ei tullut ottelua enää tässä vaiheessa turnausta. Joten olin paikan päällä katsomassa otteluita ja nauttimissa hyvästä käsipallosta. Illalla vielä aloiteltiin pakkaamista.

To: Vuorossa oli tänään finaalit ja sijoitusotteluita. Venäjän tuomaripari sai kunnian viheltää pronssi ottelun. Kyseisessä pelissä ei ollut mitään sen erikoisempaa. Sveitsin tuomarit saivat sitten viheltää turnauksen viimeisen pelin, eli finaalin Ranskan ja Slovenian välillä. Ottelu oli kovavauhtinen, reilu ja hienoa katsottavaa. Sveitsin tuomarit tekivät erittäin hyvää työtä ottelussa. Ranskan todella tekniselle pelille ei löytynyt ottelussa Slovenialta mitään vastausta. Ranska oli fyysinen ja tekninen joukkue joka ansaitsi voittonsa. Näin Ranska on hallitseva maailman mestari miehissä, nuorissa (alle 21) ja nuorissa (alle 19). Huikea suoritus heiltä. Ottelun jälkeen lähdimme suoraan bankettiin minne kaikki viimeisenä päivänä pelanneet joukkueet kokoontuivat ja tuomarit myös. Siellä oli myös hieman tanssiesityksiä.

2015-08-20-2

2015-08-20-3

Pe: Tämä päivä alkoi ennen kuin torstai ehti edes kunnolla loppua. Nimittäin meidän bussikyyti kentälle päin lähti klo 02.50. Ihmettelimme sitä kun lähdimme että minkä takia pitää niin ajoissa lähteä kentälle päin. No kun saavuimme kentälle niin selvisi syy tähän. Turvatarkastuksia turvatarkastuksien perään. Ennen kuin edes pääsimme kunnolla kentälle sisälle oli jo ensimmäinen turvatarkastus. Koneeseen päästiin mukavasti ja itse nukahdin ennen kuin edes kone oli ehtinyt nousta. Kone laskeutui suomeen klo 8 aikoihin. Tästä sitten kotiin, pienet lisäunet ja puolenpäivän jälkeen päätin mennä golfaamaan. Taidot olivat kyllä pahasti ruosteessa.. 🙂

La: Golfkilpailut Nordcenterin Fream kentällä, mitkä eivät sujuneet kovinkaan hyvin. Tämän jälkeen kotiin ja illalla vielä toinen kierros golfia Peuramaalla. Piti päästä taas pelaamaan tämän pitkän tauon jälkeen..

Su: Matkani aikana oli käynyt vesivahinko meidän kellarissa, joten sunnuntai sujui sitten vahinkojen kartoittamiseen. Onneksi ei mitään tärkeää mennyt siinä vahingossa.

Miro Korja & Jonas Laitinen IHF:n haastattelussa:

4-4-4 Part 2: Europe – Finland

Miro Korja, (Kuva: IHF)

Täytyy vielä todeta tuosta MM-kisoista se, että sääntökokeiluja mitä teimme siellä, niin osa niistä olivat todella hyviä, osa vaativat jonkun verran vielä lisää selvennyksiä jotta niistä tulisi toimivia. Passiivisen pelin osalta oli kokeilussa seillainen, että kun käsi nostetaan ylös, niin on 5-8 syöttöä aikaa tehdä ratkaisu. Toki, jos selvää ajanpeluuta on havaittavissa, niin voidaan myös ennen kuin syöttömäärä on täynnä kääntää peli. Tämä oli minusta ihan suhteellisen hyvä lisäys. Tätä oli valmentajat toivoneet, koska muutoin puhalluksen ajankohta riippuu tuomarista täysin ja hänen taidoistaan lukea peliä.

Yksi parhaista asioista mitä tuollainen reissu antaa on uusia ystäviä! Mahtavaa oppia tuntemaan uusia ihmisiä ympäri maailmaa.

Melkein meinasi unohtua päivittää kävelytaulukkoa. Eli nyt on kävelty noin 600 km golfin parissa.. 🙂 Kohtahan se kausikin jo alkaa!

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset