Klibba.comin Kesätiimi 2015

Klibba.comin kolmatta kesää jatkuva Kesätiimiprojekti koostuu tänä kesänä kahdesta aikuisten ja kahdesta nuorten maajoukkueen pelaajasta, sekä yhdestä kansainvälisen statuksen saavuttaneesta erotuomarista.

Toisen polven eliittipelaaja Olli-Pekka Korpimäki pelaa tätä nykyä Norjan 1. divisioonan Haugalandissa, Lotta Kulju saavutti päättyneellä kaudella SM-hopeaa HIFK:ssa, Sami Karhunen on lupaava nuorten maajoukkuepelaaja Riihimäeltä ja Aino Pietiläinen on edustanut koko käsipalloikänsä ajan SIF:iä. Molemmat junioripelaajat debytoivat menneellä kaudella aikuisten pääsarjassa. Miro Korja liittyy Kesätiimiin hieman toiselta kantilta sillä hän tavoittelee kansainvälistä uraa huippuerotuomarina. Miro tulee kesän mittaan avaamaan hieman myös tätä tietä päästä käsipallon parissa pitkälle.

Olli-Pekka Korpimäki, Haugaland HK Lotta Kulju, HIFK Sami Karhunen, Dynamo Riihimäki Aino Pietiläinen, SIF Miro Korja. Kuva: FSC Media.

Olli-Pekka Korpimäki

”Käsipalloa rupesin pelaamaan 6-7 vuotiaana, vuotta vanhempien kanssa. Pelasin myös futista mutta se jäi joskus 15-vuotiaana. Sisu Areenalla roikkuminen alkoi jo monta vuotta aikaisemmin. Menin faijan kanssa BK:n treeneihin joka ilta kun oli mahdollista. 1990-luvun BK-pelaajat tuli aika tutuiksi.

16-vuotiaana rupesin treenaamaan miesten kanssa (BK-46) ja seuraavana vuonna olin jo aika isossa roolissa. BK:ssa pelasin 2007-2013 noin 200 ottelua ja tein niissä noin 800 häkkiä. Siihen mahtui yksi pronssi ja 4. ja 5. sijoja aika monta. Pelasin -88 syntyneiden junnumaajoukkueessa niin kauan kun sitä kesti, mutta meidän ikäryhmällä satsaus oli aika pientä. Taisi olla vuonna 2009 kun Tomas Westerlund valitsi minut ekaa kertaa maajoukkuerinkiin.”

Olli-Pekka Korpimäki, Haugaland HK

Olli-Pekka Korpimäki

 • Syntynyt: 1989
 • Pelipaikka: V9
 • Kasvattajaseura: BK-46
 • Nykyinen seura: Haugaland HK (Norja)
 • N. 200 SM-ottelua, n. 800 SM-maalia.
 • Maaottelut:
  28 miesten maaottelua, 11 maalia,
  15 nuorten maaottelua.
 • Saavutukset: Paras saavutus vielä tulossa 🙂
 • Suosikkipelaaja: Ivano Balic.
  Pienenä idoli oli Tomas Westerlund.
 • Suosikkijoukkue: BK-46

”Nykyään pelaan Norjan 1.divisioonassa HHK.ssa, jonne tulin kahden vuoden sopimuksella. Ensimmäinen kausi jäi vähän alle tavoitteiden, mutta ensi vuonna olisi tarkoitus taistella noususta pääsarjaan. Itse sain ihan hyvin luottamusta heti ensimmäisellä kaudella täällä, mutta nyt pitäisi ottaa vielä isompi rooli joukkueessa. Se tarkoittaa sitä että kesällä saa taas vääntää tankoja vinoon punttiksella. Tavoitteena olisi saada lisää lihasmassaa ja räjähtävyyttä.

Viime vuonna juoksukunto kehittyi paljon ja jalat toimii nyt paremmin kuin ennen. Sekin on auttanut kehitystä että oon saanu treenata aika terveenä nyt joulun jälkeen. Kesätreeneihinkin pääsen 100% kondiksessa. Kesällä tulee treenattua melkein joka päivä, touko- ja kesäkuu treenataan joukkueen kanssa 5-6 kertaa viikossa ja heinäkuu on lomaa joukkuetreeneistä.

Heinäkuun vietän suomessa, mutta silloin saan keskittyä siihen tankojen vääntelyyn. Vähän pitää tietysti nautiskellakin, perheen kanssa lomailua, moikata kavereita ja golffia tulee pelattua varmaan muutama rundi. Joku kerta täytyy varmaan käydä Karjaan satamassa (Tammisaaressa ;))”.

Olli-Pekka Korpimäki, BK-46

Lotta Kulju

”Aloitin käsipalloharrastuksen syksyllä jolloin täytin 5 vuotta. Isoäiti, äiti sekä isoveljeni olivat pelanneet/pelasi eli pallohallilla oleminen oli aika luontevaa. Nuorempana harrastin myös paljon suunnistusta, yleisurheilua ja jalkapalloa. Suunnistus ja käsipallo kulkivat kauan käsi kädessä mutta lopulta päädyin käsipalloon. Osasyynä että äitini valmensi joukkuetta niin oli helppoa ja luontevaa aina olla treeneissä.

Pelasin mini-junioriaikani Akilleksen riveissä mutta syksyllä 2012 halusin tehdä jotain muuta ja päätin mennä vaihto oppilaaksi käsipallolukioon Ruotsiin, Partillen lukioon, Göteborgissa. Partillen ylpeys on IK SÄVEHOF ja päädyin pelamaan heidän 94/95 syntyneiden tyttöjen kanssa ja huomasin ison eron käsipallokultturissa Ruotsin ja Suomen välillä. Minulla oli huippu onnistunut vuosi IK Sävehofin riveissä ja sain huomata miten paljon pitää harjoitella tullakseen hyväksi ja ettei peliaika aina oli itsensä selvyys vaan sen eteen saa tehdä paljon töitä. Sitä paitsi sain paljon uusia ja todella hyviä ystäviä sekä koulun että seuran kautta kenen kanssa on tiivis kontakti edelleen.

Akilleksen ja IK Sävehofin lisäksi olen ollut mukana T94-junnumaajoukkueessa alusta asti ja kesällä 2014 minut nostettiin mukaan naisten maajoukkuerinkiin. ”

Lotta Kulju, HIFK. Kuva: FSC media.

Lotta Kulju

 • Syntynyt: 1995
 • Pelipaikka: K9, V9, O9
 • Kasvattajaseura: Akilles
 • Nykyinen seura: HIFK
 • Muut seurat: IK Sävehof (Ruotsi)
 • Maaottelut:
  7 naisten maaottelua, 2 maalia
 • Saavutukset:
  1 SM–kulta (2014)
  1 SM-hopea (2015)
  2 Suomen Cupin voittoa (2014, 2015),
  2 A-tyttöjen SM-kultaa (2014, 2015),
  Paras maalintekijä ja naispelaaja 2012 (Akilles),
  Paras junioripelaaja 2010 ja 2012 (Akilles),
  Vuoden AT 2014 (HIFK),
  Siuntio Cupin paras tyttöjuniori 2014,
  A-tyttöjen All-stars team K9 2013-14, 2014-15
 • Suosikkipelaajat: Ljubomir Vranjes ja Bella Gulldén
 • Suosikkijoukkue: Larvik

K”un palasin Ruotsista jatkaakseni lukion Borgå Gymnasiumissa halusin pelata seurassa joka panostaa naiskäsipalloon ja siten HIFK oli aika itsestään selvä valinta. Kauden aikana sain enemmän vastuuta pelintekijän paikalla ja se tuntui tosi hyvältä.

Valmistuin ylioppilaaksi tänä keväänä ja olen päättänyt pitää välivuoden mitä opiskeluun tulee. Nyt päätavoite on asennettu harjoitteluun eritoten fysiikan puolelle. Minulla on haavena muuttaa ulkomaille pelaamaan käsipalloa ja opiskelemaan 2016-2017. Henkilökohtaiset tavoitteet ensi kautta ajatellen on saada enemmän kovuutta ja parantaa hypäriheitot, myös kehittää eri vaihtoehtoisia heittoja sekä parantaa 1 vs.1 pelaamista hyökkäyspäässä. SM-kulta ja Suomen Cupin voitto ovat itsestään selviä tavoitteita kotimaassa, sekä parempi kokonaispanos Eurooppa Cup-peleissä.

Kesäharjoittelun pääpisteet tulee olemaan kestävyyden, räjähtävän nopeuden ja voiman parantaminen. Kaikki edellä mainitut ovat tosi tärkeitä osa alueita niin juoksun ja intervalliharjoittelun ohella tulen olemaan aika paljon punttisalilla tämän kesän. Ponnistuksen ja käsivoiman parantaminen myös hypäreitä ajatellen tosi tärkeitä.

Tulen harjoittelemaan 6 kertaa viikossa, 1-2 kertaa per päivä. HIFK:n kanssa olemme jo aloittaneet CrossFit harjoittelut kahdesti viikossa. Tämän lisäksi harjoittelemme intervalli- ja palloharjoitteita kahdesti viikossa kesäkuun ajan. Heinäkuu on henkilökohtaista omatoiminta harjoittelua ja sitten elokuussa taas alkavat joukkuetreenit.”

Lotta Kulju, Sävehof

”Pitää toki aina muistaa että harjoituslaatu on yhtä tärkeää, ellei jopa tärkeämpi kuin määrä harjoitustunteja. Aion fokusoida laatuun joka harjoituskerralla. Nyt odotan innolla maajoukkueviikkoa 8-14.6 jolloin saadaan harjoitella yhdessä ja sitten kruunu i:in päälle karsintapelit Israelia ja Kosovoa vastaan.

Runsaan käsipalloharjoittelun ohella aion viettää kesää käymällä töissä, olemalla kavereitten kanssa, nauttia Suomen kesästä ja viettää heinäkuun lopussa viikon Kreikassa.”

Miro Korja

”Aloitin käsipallon 10-vuotiaana Ville Riskalan tultua kouluun tekemään käsipallon demotunnin. Siitä lähdin mukaan ja laji vei mennessään. Olen pelannut SM-sarjassa Helsinki Giantseissa ja Atlaksen riveissä. Nuorten maajoukkueen kanssa olin Ranskassa karsinnoissa. Junnuissa tuli kaksi Suomen mestaruutta. Painia harrastin noin 14-vuotiaaksi asti. Tämän lisäksi 10-vuotiaana pelasin vähän jalkapalloa. Nykyään golfia tulee pelattua kesäisin hyvinkin aktiivisesti.”

Miro Korja

Miro Korja

 • Syntynyt: 1984
 • Pelipaikka: Erotuomari
 • EHF-tuomariksi 2012
 • IHF-tuomariksi 2014
 • Tuomittuja pelejä SM-liigassa 96, naisten SM-sarjassa n. 100.
  EHF:n alaisia otteluita 12
 • Suosikkipelaaja oli Ljubomir Vranjes
 • Suosikkierotuomarit: Mads Hansen, Martin Gjeding (DEN)
 • Suosikkigolfari: Rory McIlroy

”Tuomarina olen toiminut vuodesta 1999 kun kävin kurssin. Tämän jälkeen hetken pidin taukoa kun keskityin pelaamiseen. Ensimmäisen SM-sarjan pelin tuomitsin 2010. EHF statuksen saimme Jonas Laitisen kanssa vuonna 2012 Cordoban kurssin päätteeksi. Joulukuussa 2014 saimme St.Gallenin kurssin päätteeksi IHF statuksen tuomarina. Tuomarina saavutuksia ovat olleet finaalipelien viheltäminen, Cordobassa pronssiottelu sekä tietenkin EHF ja IHF statuksien saavuttaminen.

Tuomarina toimin tällä hetkellä Suomen kaikissa sarjoissa keskittyen eniten miesten SM-liigaan ja naisten SM-sarjaan. Tämän lisäksi olen EHF ja IHF statuksen saanut tuomari.”

Tavoitteet tuomarina?
Tuomaroida hyviä otteluita niin Suomessa kuin Euroopassa. Edetä kohti Champions Liigan otteluita EHF:n alaisuudessa. Haaveena on päästä mukaan aikuisten MM-kisoihin ja Olympialaisiin, ja tietenkin saada tuomaroida viimeiset pelit niissä.

Tavoitteet kesän 2015 harjoittelussa?
Minun harjoitteluni tulee painottumaan juoksukunnon parantamiseen, ulkomuodon muokkaamiseen IHF:n vaatimuksien mukaisiksi. Kesätreeneihin pääsen hyvässä henkisessä ja fyysisessä kunnossa. Painopisteet harjoittelussa ovat juoksukunnon parantaminen, lihaskunto, sekä henkisen puolen kehittäminen ja otteluiden analysointia. Yksi kesän kohokohdista tulee olemaan U19 MM-kisat Yekaterinburgissa.

Treenimäärätavoite on 2-4 kertaa viikossa juoksua tai salia, lisäksi pelaan aktiivisesti golfia, johon kulunutta aikaa ei lasketa tähän mukaan.

Mitä käsistuomari tekee treenien välissä kesällä?
Golf-kentältä minut löytää kaikista helpoiten. Se on rentouttavaa, ja samalla myös erittäin addiktoivaa. Kehittää henkistä puolta ja ikinä et voi olla täydellinen.

Sami Karhunen

siirtyi viime kaudeksi 2014-2015 Cocksista paikalliskilpailija Dynamo Riihimäkeen ja myös ensi kaudella pelit jatkuvat violettipaidoissa.

”Olen melkein koko käsipallon harrastuksen ajan pelannut omanikäisissä sekä vanhemmissa junioreissa, myöskin viime kauden, jolloin myös pääsin miesten SM-liigarinkiin mukaan. Olen ollut P98-maajoukkueen toiminnassa mukana sen alusta asti. Maajoukkueen mukana on tullut pelattua muutama maaottelukin, jotka ovat mielestäni menneet hyvin. ”

Sami Karhunen, Dynamo Riihimäki. Kuva: FSC Media.

Sami Karhunen

 • Syntynyt: 1998
 • Pelipaikka: V9 tai O9
 • Kasvattajaseura: Cocks
 • Nykyinen seura: Dynamo Riihimäki
 • 8 SM-ottelua, 13 maalia
 • Maaottelut:
  X nuorten maaottelua, X maalia (P98)
 • Saavutukset: SM-kulta B-junioreissa 2014
  kaksi SM-pronssia, B- ja C-junioreissa vuonna 2013
 • Suosikkipelaajat: Mikkel Hansen ja Uwe Gensheimer

”Käsipallon aloitin 6-7 –vuotiaana ja sitä ennen olin harrastanut pesäpalloa jonkun aikaa. Olen myös pelannut joskus pienenä jalkapalloa. Nykyään harrastan ainoastaan käsipalloa, tosin frisbeegolffaamassa käyn silloin tällöin.

Omia tavoitteita ovat edetä mahdollisimman pitkälle käsipallossa ja pelata myös ulkomailla. Ensi kesän harjoittelussa tavoitteenani on erityisesti kehittää hyppyäni ja heittoja sekä yleistä juoksukuntoa. Ensi kaudella olisi tarkoituksena pelata parempi kausi kuin tänä vuonna, sekä joukkuetasolla että henkilökohtaisesti. Ja olisihan se kiva pelata joukkueen kanssa Final Fourissa kauden päätteeksi 🙂

Kesää varten pääsen harjoittelemaan ehjänä ja kesä alkaakin sopivasti Suurleirillä. Oman juniorijoukkueen harjoitukset jatkuvat heinäkuussa, mutta Dynamon miesten kanssa tulee treenattua kesäkuussa. Omatoimisen harjoitusohjelman oma valmentaja Ville Viljanen lupautui laatimaan. Tavoitteena treenata kesäkuussa pari kertaa omatoimisesti parin viikon ajan Suurleirin jälkeen ja samalla käydä miesten reeneissä, viikonloppuisin ottaa vähän rennommin. Kesäkuun viimeisen viikon pidän ”lomaa” ja siitä sitten oman joukkueen harjoitukset alkavatkin seuraavalla viikolla. Viikonloput menee kavereiden kanssa ja vain kesästä nauttien.”

Aino Pietiläinen

Aino Pietiläinen, SIF ”Olen pelannut pienestä pitäen SIF:ssä. Kaudella 2014-15 pelasin SIF:n B-tytöissä ja naisissa. Naisten joukkueeseen pääsin siis menneellä kaudella. Ensi kaudella pelaan naisissa ja A-tytöissä samassa seurassa.

Käsipallon pelaamisen aloitin 9-vuotiaana, mutta sitä ennen olen harrastanut yleisurheilua 5-vuotiaasta lähtien. Pienempänä harrastin myös ratsastusta, mutta se jäi pois jo aika nuorella iällä.

Yleisurheilun lopetin vuosi sitten, jotta aikaa jäisi enemmän käsipalloon. T98-maajoukkueessa olen ollut siitä lähtien, kun sen toiminta alkoi, eli nyt noin kolme vuotta.

Aino Pietiläinen

 • Syntynyt: 1998
 • Pelipaikka: O6, O9
 • Kasvattajaseura: SIF
 • Nykyinen seura: SIF
 • 20 SM-ottelua, 1 maali
 • Maaottelut:
  X nuorten maaottelua, X maalia (T98)
 • Saavutukset: 1 naisten SM-pronssi
 • Suosikkipelaaja: Uwe Gensheimer
 • Suosikkijoukkue: Rhein-Neckar Löwen

Saavutuksia tällä kaudella oli naisten pronssimitali ja nuorten EM-karsintoihin mukaan pääseminen. Tavoitteenani on ennenkaikkea parantua pelaajana, ja unelmana olisi kyllä joskus pelata ulkomailla.

Kesätreenejä pääsen tekemään täysin terveenä. Tavoitteenani tämän kesän harjoittelussa on saada lisää voimaa ja kestävyyttä ensi kaudelle. Aion myös yleisurheilla kesällä, jotta nopeus ja pomppu säilyisivät ja parantuisivat.”

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset