HC Combo – värikästä yhteistyötä

Moni hyvä asia saa alkunsa sattumalta. Poikani joukkue oli ulkomaanprojektinsa tehnyt ja kaksoissiskon joukkue lähdössä Ekeniin. Mentäiskö mukaan? Päätettiin lähteä. Koottiin joukkio Siuntion poikia ja kysyttiin Åbosta pelimiehiä mukaan. Näin syntyi HC Combo.

Kokoonkutsujana ja Eken-veteraanina mielessäni vilkkui iloinen kesäkäsis: vauhtia ja vaarallisia tilanteita kentällä. Niin myös tapahtui. Harjoittelimme kerran Siuntiossa. Silloin pelattiin, uitiin, huudettiin ja touhuttiin yhdessä. Tutustuminen uusiin pelikavereihin oli luontevaa. Toinen treeni vedettiin Turussa ennen laivaan astumista.

Tukholmassa peli loksahti alkuvirittelyn jälkeen kohdalleen. Saimme onneksi kovan lohkon, jossa pelasi 3 semifinalistia ja B-finaalin voittaja. Kovia pelejä halusimme pelata ja niitä saimme. Finaalipäivänä joukkue nousi kaksi kertaa viimeisen viiden minuutin aikana kahden maalin tappiolta voittoon. Kannustajina meillä oli SIF:in tytöt ja muutama paikallinen ihailija. Loppuottelun hävisimme parhaalle ruotsalaisjoukkueelle, jonka olen tällä kaudella Ruotsissa nähnyt. Päätavoite pelata iloista kesäkäsistä täyttyi. Sen täyttyessä peli kulki.

Kuvan ottanut Matilda Peitsaro.

Kuvan ottanut Matilda Peitsaro.

Projekti oli yksinkertainen ja antoisa

Mukana olleille se antoi uutta potkua talviharjoitteluun ja mahdollisuuden tutustua uusiin suomalaisiin pelikavereihin. Myös valmennusjohto oli yhteistyön nimissä laaja. Minun ja Paten lisäksi siihen osallistui Suomessa 5 assistenttia ja Hämy vastasi finaalipäivänä peluutuksesta.

Tästä olen oppinut taas paljon.

  • Yhteistyö kannattaa aina
  • Siitä ei saa tehdä niin vaikeaa ettei se tule tehdyksi
  • Yhteistyöhön saa apua kun sitä pyytää

Siksi aion kehitellä helppokäyttöistä yhteistyötä sekä poikien että tyttöjen 2000 joukkueille Kirkkonummesta länteen. Alueyhteistyö on jo alkutekijöissään saanut positiivisen vastaanoton joukkueiden valmentajilta. Sen suunnitelmaan palaan elokuussa tällä samalla foorumilla. Se tulee olemaan seuroille läpinäkyvä ja erittäin yksinkertainen. Yhtään seuraa ei jätetä pois eikä pakoteta mukaan. Tehdään yhteistyötä mutta ei tehdä siitä vaikeaa.

Juha Voutilainen, aktiivinen handispappa

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset