Talenttitoiminta laajeni uuteen ikäluokkaan

01/00–ikäluokkien ensimmäiselle Talenttileirille saapui 42 innokasta nuorta tutustumaan Ulf Anderssonin oppeihin. Kahden päivän intensiivinen harjoitusleiri Solvallassa antoi pelaajille runsaasti uutta ajateltavaa.


Talent01, Solvalla, lokakuu 2014. Kuva: Vanja Radic

Talent01, Solvalla, lokakuu 2014. Kuva: Vanja Radic

Pelaajat ja ohjaajat tutustuivat toisiinsa Teambuildingin hengessä, tarjoten heti paljon ajattelutyötä ja iloista naurua. Tavoitteena oli saada pelaajat ymmärtämään mistä on kysymys kun tullaan leirille jossa jokaiselle annetaan jatkuvasti yksilövalmennusta vaikka harjoitellaankin isossa ryhmässä.

Maalivahtivalmennus on yksi Talenttikonseptin tukipylväistä. Vanja Radic keskittyi herkeämättä neljään maalivahtiimme aamusta iltaan kahden päivän ajan.

Talent01, Solvalla, lokakuu 2014. Kuva: Vanja Radic Talent01, Solvalla, lokakuu 2014. Kuvat: Vanja Radic

Uutena teemana oli Talenttileirille suunniteltu yleisurheilusta tuotu harjoitusohjelma, jonka SIF:n nuoret (-95) keihäänheittäjälupaukset Edvin Berglund ja Sebastian Lindstedt (myös käsipallomaalivahti) kävivät läpi. Leiriläisille esiteltiin juoksu- ja hyppykoordinaatio- sekä valmistelevia ja ennaltaehkäiseviä heittoharjoituksia.

Talent01, Solvalla, lokakuu 2014. Kuva: Vanja Radic Talent01, Solvalla, lokakuu 2014. Kuva: Vanja Radic

Talenttitoiminnan toiselle ikäluokalle osoitettiin leirillä kuinka tärkeä oma motivaatio määrätietoisessa harjoittelussa jo tässä vaiheessa on, jotta he varmasti ymmärtäisivät miten voivat itse myötävaikuttaa oman kehityksensä jatkumiseen. Erityisesti painotettiin keskittymistä, kuuntelemista ja oman vastuun kantammista jotta KAIKKI asiat onnistuisivat mahdollisimman hyvin. Harjoitukset räätälöitiin pelaajien oman ikäryhmän tason mukaisesti – mitään ei opetettu summittaisesti vaan kaikilla harjoituksilla oli päämäärä joka tehtiin pelaajille selväksi. Näin varmistimme, että he oppisivat ymmärtämään kokonaisuuksia, ja miksi kannattaa pyrkiä tekemään asiat aina oikein.

Talent01, Solvalla, lokakuu 2014. Kuva: Vanja Radic Talent01, Solvalla, lokakuu 2014. Kuva: Vanja Radic

Kova taso
01 Talenttiryhmästä voi todeta, että henkilökohtaisen osaamisen taso syötöissä heitoissa, läpiajoissa ja puolustuspelissä kesti hyvin vertailun mainiosti 99/98 ikäryhmän kanssa. Mukana oli useampi sellainen pelaaja, joka jo nyt osoitti ymmärtävänsä omat kykynsä ja osaavansa käyttää taitojaan sekä hyökkäys- että puolustuspelissä.

Oman seuran tuki
Nämä nuoret pelaajat tarvitsevat nyt ennen kaikkea omien seuravalmentajiensa vahvan tuen. Heille tulisi tarjota jatkuvasti haastavia ja monipuolisia koordinaatioharjoituksia. Pelinomaisilla 2 + 2 sekä 4 + 4 yhteistyöharjoituksilla on niin ikään suuri merkitys jotta kukin kehittyy pidemmällä aikavälillä pelaajana.

Talent01, Solvalla, lokakuu 2014. Kuva: Vanja Radic Talent01, Solvalla, lokakuu 2014. Kuva: Vanja Radic

Talenttileirityksestä on kehittymässä todella mielenkiintoinen projekti kaikille jotka ovat kiinnostuneita nuorten hyvinvoinnista. Leireillämme korostetaan myös aina iloisuuden, avoimuuden ja hyvien käytöstapojen merkitystä huippu-urheilijan polulla.

Kunnes jälleen tapaamme!
Ulf, Vanja, Anthon, Klaus ja Solvalla/Folkhälsan.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset