Team 99 – toimintaa yli seurarajojen

Syksyllä 2011 aloimme GrIFK:n ja KyIF:n joukkueenjohtajien kesken keskustella kuinka saisimme paremmin peliaikaa P99-pojille. Seurojen pelaajamäärä sarjassa oli aika vaihteleva ja oli haastavaa saada kaksi joukkuetta samasta seurasta turnauksiin, näin ollen vaihtopenkit ruuhkautuivat tietyillä seuroilla.

Atlas Aktia Cupiin marraskuussa 2011 ilmoitettiin joukke nimeltään Team 99, joka koostui näiden kahden seuran pelaajista. Tämän ratkaisun myötä pelaajien määrä molempien joukkueiden vaihtopenkeillä väheni merkittävästi ja kaikille pelaajille saatiin reilusti peliaikaa. Samalla saatiin yksi joukkue lisää turnauksiin, mikä ehkä aluksi hieman hämmensi muita P99-joukkueita.

Team 99-joukkueessa pelaajat vaihtuvat turnauksesta toiseen. Kaikki GrIFK:n ja KyIF:n pelaajat ovat jossain vaiheessa pelanneet Team 99:ssä. Perusidea ei ole ”eliittisatsaus” tai ”varjomaajoukkue” vaan puhtaasti tapa lisätä peliaikaa kaikille. Toinen erittäin tärkeä hyöty on sekoittaa pelaajia eri seuroista, eli joudutaan uusiin haasteisiin kun vieressä ei olekaan se tuttu pelikaveri. Olemme huomanneet että pelaajat Team 99:ssä usein nostavat pelitasonsa, halutaan näyttää parasta osaamista ja taistelutahtoa muillekin.

Team 99 on osallistunut noin 6-7 turnaukseen, ja joukkueeseen on tähän päivään mennessä osallistunut pelaajia GrIFK:n ja KyIF:n lisäksi SIF:stä, Dickenistä, HIFK:sta ja BK-46:sta. Valmentajapuoli turnauksissa on hoidettu enimmäkseen KyIF:n ja GrIFK:n toimesta.

Partilleen lähtevät Team 99 pelaajat kokoontuivat Siuntio Cupin yhteydessä

Partilleen lähtevät Team 99 pelaajat kokoontuivat Siuntio Cupin yhteydessä

Yhteistyö yli seurarajojen toimii

Yksi tärkeä tekijä Team 99:n toiminnassa on yhteistyö P99-sarjan joukkueiden kesken. Ikäluokassa on aina ollut erittäin hyvät suhteet joukkuejohtojen kesken, tästä johtuen myös pelaajat koko P99-sarjassa tulevat toimeen toistensa kanssa ja pelaaminen Team 99-joukkueessa avaa uusia verkostoja pojille.

Suosittelemme lämpimästi tiivistä yhteistyötä joukkueiden kesken eri ikäluokissa, meidän kaikkien etuhan on jos pääsemme lisäämään peliaikaa kaikille pelaajille ja tämän myötä pitämään enemmän pelaajia lajissa pidempään. Suuri kiitos kuuluu myös seuroille jotka järjestävät turnauksia, kaikki ovat olleet hyvin positiivisia Team 99-ideaan!

Heinäkuussa Partilleen

Helmikuussa 2013 Team 99-piirissä alkoi erillinen projekti. Koska liiton maajoukkuesatsaukset tehdään tasavuosittain, halusimme antaa motivoituneille 99-syntyneille pojille mahdollisuuden näyttää taitonsa hieman suuremmassa tapahtumassa joten ilmoitimme joukkueen Partilleen. Partille Cup Göteborgissa on viikon kestävä seikkailu heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Kokosimme jo helmikuussa 13 pelaajan ryhmän, joka sitoutui tuleviin harjoituksiin ja kustannuksiin. Partilleen lähtevistä pelaajista tulee 4 GrIFK:sta, 3 KyIF:stä, ja 2 HIFK:sta, BK-46:sta sekä SIF:stä. Projektin valmentajana toimii Sebi Aarnio, joka on myös aikaisemmin auttanut Team 99:iä turnauksissa. Jojoina toimii Granin Tomi Kiuru ja KyIF:n Tomas Andberg.

Partilleen matkaava Team 99 kokoontui ensimmäistä kertaa toukokuussa Spartan Nalle Cupissa, missä projektin pelaajat saivat mahdollisuuden pelata yhdessä. Ensimmäiset yhteiset harjoitukset alkoivat heti Sjundeå Cupin jälkeen, olemme saaneet halliaikaa sekä Siuntiosta että Kirkkonummelta, kiitos paikallisille seuroille jotka tukevat tätä satsausta. Olemme myös huomanneet että motivoituneilla pelaajilla on usein motivoituneita vanhempia. On ollut helppo järjestellä asioita projektin ympärillä.

Sunnuntai-iltana 30.6. lähdemme Turusta kohti Partille-Cupia. 7 joukkueen lohkossamme on osallistujia Ruotsista, Islannista, Norjasta, Intiasta ja Liettuasta. Alkulohkon otteluohjelma ja tulokset löytyy täältä >

Partille-turnauksen jälkeen Team 99 palaa ensi kaudella normaalilla toiminnalla eli teemana enemmän peliaikaa pojille hyvässä yhteyshengessä!

Tomas Andberg

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset