Björn Monnberg

 , Maalitykit

Maalinteko ei aina ole pelaajan koosta kiinni, myös pieni ja nopea voi mättää maaleja! Siitä elävä esimerkki on Dickenin SM-liigajoukkueen nykyinen valmentaja Björn Monnberg, joka tunnetaan myös lempinimellä “Snadi”.

Björn Monnberg

Björn Monnberg HSG Dutenhofen/Münchholzhausen
Synt. 1971
Pelipaikka O6
Kasvattajaseura: HIFK
Muut seurat Suomessa: Dicken
Muut seurat ulkomailla: HSG Wetzlar (Saksan Bundesliiga)

Bundesliiga (1997-2005):
229 ottelua, 821 maalia

SM-sarja (1988-1996):
reilut 200 ottelua, 1542 maalia

A-maajoukkue:
135 ottelua, 566 maalia.

Saavutukset:

  • Cupvoittajien cupin finaalissa 1998 (HSG Wetzlar)
  • Valittiin kahdesti Bundesliigan All stars-otteluun
  • SM-kultaa 1993 (Dicken)
  • Vuoden pelaaja Suomessa 2003 ja 2004

Maalintekotaito

Mitä se tarkoittaa, mitä se pitää sisällään? Lahjakkuutta, vaistoa vai kovaa työntekoa, vai molempia?
Molempia. Otteluissa enemmän vaistoa, mutta kovaa työtä treeneissä ominaisuuksien kehittämisessä ja ratkaisumallien luomisessa ja harjoittamisessa.

Mistä tunnistaa hyvän maalintekijän? Tärkeimmät ominaisuudet?
Hyvä maalintekijä haluaa aina tehdä maalin, mutta osaa valita heittopaikkansa oikein.

Hyvän maalintekijän tärkeimmät ominaisuudet?
Itseluottamus, hyvä tekniikka ja riittävä voima.

Miksi sinä olet nimenomaan hyvä maalintekijä?
Hyvä vartalonhallinta ja pallonkäsittely sekä itseluottamus.

Miten maalintekotaitoa harjoitellaan?
Paljon toistoja!!

Suosikkimaalintekotilanne?
Kaikki paitsi vasemmasta laidasta 😉

Kuinka paljon vastustajan maalivahtia seuraat (esim. lämmittelyn yhteydessä)?
Aikuisena tarkkailin aina vastustajan maalivahdin toimintaa, useimmiten videolta. Sen perusteella mietin sitten mitkä asiat toimii ja mitä tulee välttää.

Tuleeko kaikki selkäytimestä?
Ottelutilanteessa suurin osa on vaistonvaraista

Olitko kova tekemään maaleja/pisteitä myös muissa lajeissa? Missä?
Ainakin koriksessa heitto irtoaa usein.

Kuinka itsekäs maalitykin täytyy olla?

2 vs 1 tilanne. Menenko minä itse vai pelaanko kaverin vapaaksi?
Riippuu tilanteesta, mutta pelin voitto on tärkeämpi kun oma maalimäärä.

Itseluottamuksen merkitys maalitykille?
Hyvinkin suuri ja sen eteen kannattaa tehdä työtä.

Henkinen kapasiteetti oltava kovaa luokkaa kun ratkaisuhetkillä joukkueen katse lähes aina kääntyy totutun ratkaisijan suuntaan.

Kuinka vahva olet henkisesti? Mistä sen huomaa?
Sen huomaa tietystä rauhallisuudesta ja halusta olla ratkaisemassa ottelua sekä näistä tilanteista nauttiminen.

Björn Monnberg HSG Wetzlar 2001 Björn Monnberg HSG Wetzlar 2002 Björn Monnberg HSG Wetzlar 2008

Rankkarit.

Björn Monnberg Kuinka paljon olet ehtinyt heittää rankkareita urasi aikana?
Paljon, sekä peleissä että treeneissä.

Olitko joukkueesi vakioheittäjä?
Aika usein

Miten valmistaudut heittämään rankkarin?
Nautin tilanteesta.

Kuinka paljon (ja mitä?) päätät etukäteen, mitä teet? Millä perusteella?
Pelissä heitän vaistonvaraisesti. Treeneissä kokeilen ja hion ennalta suunniteltuja juttuja.

Esikuvasi pelaajana?

Käsipalloilijalle tyypillisesti Michael Jordan 😀
Hänen taito liikkua ja kova henkinen kantti tekivät minuun suuren vaikutuksen.

Mitä mielessä liikkuu maalintekotilanteessa?

Siistii!

Kuinka paljon erilaisia heittokikkoja kannattaa harjoitella?

Niin paljon kuin mahdollista, kunhan muistaa että niille on käyttöä vain jos perusasiat on hallussa.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt

FAF deciding on filters on post to be syndicated:

Rælingen: Klar for Rema1000-ligaen med sunn økonomi og lokale spillere

Array ( [post_title] => Rælingen: Klar for Rema1000-ligaen med sunn økonomi og lokale spillere [post_content] =>

Rælingen er klar for REMA 1000-ligaen etter at Håndballforbundet bestemte at kvalifiseringskampene mellom Sola og Rælingen utgår.  Det betyr at det er 13 lag i den øverste ligaen neste sesong.

Rælingen opplevde en trøblete start på sesongen med kun 1 seier på de 5 første kampene. 

Foto: Svein H. Strømberg / Rælingen HK

– Vi hadde en tøff høst hvor vi ikke kom helt i gang som vi hadde håpet, forteller assistenttrener Ane Victoria Mällberg (27), som tar over hovedansvaret neste sesong.  – Vi hadde en klar målsetting om at vi ønsket å gå for opprykk.  Utover i sesongen ble vi mer samspilt og vi fikk til spillet vi har jobbet med i oppkjøringen og i høst.  Vi ble tryggere og var gode i angrepsspillet og fikk vist den fine bredden i laget hvor mange har bidratt.

Foto: Svein H. Strømberg / Rælingen HK


Playmaker Marte Juuhl Svensson (19) forteller at laget opplevde mye stang ut i begynnelsen av sesongen.    

– Det kan hende vi opplevde litt forventningspress i starten av sesongen, men vi tok samlet grep og spilte bedre og bedre utover sesongen. Vi ble da sterkere i forsvar og fikk utnyttet ankomstfasen vår.»


Rælingen hadde kun ett tap på sesongens 10 siste kamper og det brakte laget tilbake i posisjon til opprykk.  Trener Mällberg er stolt av hvordan trenere og spillere i sammen klarte å snu det da det var tungt. 

– Jeg er stolt av måten vi har klart å stå i sammen som et lag og har vist at vi absolutt ikke kan undervurderes.  Vi har klart å snu kamper og kjempe oss inn fra en litt dårlig trend.  Både etter noen tap og hvor vi har ligget under i kamper.  Vi har klart å ha fokus på oss og det vi er gode på. 

– Hele laget og alle rundt har klart å snu dette veldig bra, og etter jul fikk vi en fin seiersrekke etter hvert.  Jeg synes jentene har jobbet bra, tatt en kamp av gangen og prøvd ikke å tenke så mye på opprykk eller kvalik før vi eventuelt begynte å nærme oss det.  Jeg synes vi har hatt en fin utvikling og progresjon i laget. 

Foto: Svein H. Strømberg / Rælingen HK


Det ble mye mediaoppmerksomhet da Rælingen slapp nyheten om at Daniel Birkelund avslutter sitt engasjement i klubben og at assistent Ane Victoria Mällberg var ansatt som ny hovedtrener.  Hun er med sine 27 år den yngste kvinnelige hovedtreneren noensinne i REMA 1000-ligaen.

Hovedpersonen selv sier at det var hyggelig at saken fikk stor oppmerksomhet og at hun kun har fått positiv respons. 

– Vi trodde ikke det skulle bli en så stor mediedekning, men vi var veldig bevisst på tidspunktet for når vi presenterte det.  Vi hadde få kamper i den perioden.  Vi hadde fullt fokus på seriespillet og var i vår egen boble, så tok ikke innover oss all oppmerksomheten det fikk, sier treneren.


Bakspiller Marte Juuhl Svensson gir gode skussmål til den nyansatte hovedtreneren.

– Jeg synes Ane er en veldig god trener, hun er flink til å bygge relasjoner til spillere, skryter hun.  – Ane ser hver person i en helhet og ikke bare som en spiller – hun vet hva vi spillere er opptatt av også utenfor banen.  Hun er flink på å gi tilbakemeldinger og er opptatt av at hver spiller skal utvikle seg individuelt. 


Hvordan karakteriserer Ane Victoria Mällberg seg selv som trener?


– Jeg har stor arbeidskapasitet, er engasjert og tydelig, men er samtidig forståelsesfull, sier hun.   Jeg er flink til å se enkeltspillere.  Det er sikkert noe som blir annerledes i treningsarbeidet i forhold til i år, men jeg tenker først og fremst at jeg vil bygge videre på det vi har fått til denne sesongen og ta det enda et steg videre.  Vi har god tid til å evaluere og jeg er i dialog med spillerne om hva vi kan ta med oss videre og hva vi skal endre på for å bli i eliteserien. 

Les også:
Beachlandslagsspiller Marielle Martinsen har tatt et tøft valg


Rælingen Håndballklubb viser at det går ann å lykkes også om man satser kun på lokale spillere.  Klubben har et godt samarbeid med NIT-HAK og ønsker å hekte på flere klubber i det samarbeidet.  Den nye hovedtreneren mener det er et stort potensiale til å få til noe på Romerike, både i topp og bredde. 

– Jeg er både stolt og ydmyk for den rollen jeg har fått i Rælingen.  Jeg synes hele klubben og miljøet er støttende og er positive, vi er en liten klubb, men vi har mange ildsjeler og personer som ønsker å bidra.  Vi har god kontroll på økonomien og spillerne trives med å spille her.  Det inntrykket hadde jeg også før jeg kom til klubben, sier hun.   – Skal ha gode muligheter


Neste sesong er Rælingen tilbake i det gjeve selskap.  Sist klubben var der spilte Marte Juuhl Svensson den siste halvdelen av sesongen.  Hun har nå en mer fremtredende posisjon i laget og ser frem til å spille i REMA 1000-ligaen igjen.

– Vi skal ha gode muligheter, vi er underdogs, men vi har et spennende lag og skal bruke oppkjøringen godt, sier hun.

– Vi skal jobbe spesielt med å bli bedre i forsvar.  Nå møter vi spillere som er enda bedre i angrepsspillet enn vi møtte i år i 1. divisjon så skal vi hevde oss neste år må vi forbedre forsvaret vårt.  Vi er fin gjeng med en god treningskultur, så dette skal bli veldig gøy, avslutter hun.

[post_excerpt] => Rælingen er klar for REMA 1000-ligaen etter at Håndballforbundet bestemte at kvalifiseringskampene mellom Sola og Rælingen utgår.  Det betyr at det er 13 lag i den øverste ligaen neste sesong. Rælingen opplevde en trøblete start på sesongen med kun 1 seier på de 5 første kampene.  Foto: Svein H. Strømberg / Rælingen HK – Vi […] [post_date_gmt] => 2020-03-29 03:15:00 [post_date] => 2020-03-29 06:15:00 [post_modified_gmt] => 2020-03-29 03:15:00 [post_modified] => 2020-03-29 06:15:00 [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [guid] => https://www.topphandball.no/?p=7199 [meta] => Array ( [enclosure] => Array ( [0] => ) [syndication_source] => : : Norsk Topphåndball [syndication_source_uri] => https://www.topphandball.no [syndication_source_id] => http://www.topphandball.no/feed/ [rss:comments] => https://www.topphandball.no/artikkel/raelingen-klar-for-rema-1000-ligaen-med-sunn-okonomi-og-lokale-spillere/#respond [wfw:commentRSS] => https://www.topphandball.no/artikkel/raelingen-klar-for-rema-1000-ligaen-med-sunn-okonomi-og-lokale-spillere/feed/ [syndication_feed] => http://www.topphandball.no/feed/ [syndication_feed_id] => 16 [syndication_permalink] => https://www.topphandball.no/artikkel/raelingen-klar-for-rema-1000-ligaen-med-sunn-okonomi-og-lokale-spillere/ [syndication_item_hash] => Array ( [0] => 436202f9227fc59eae168a5ec8e3b660 [1] => 85e26609f77fe23c8234c4d941a70362 [2] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [3] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [4] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [5] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [6] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [7] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [8] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [9] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [10] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [11] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [12] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [13] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [14] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [15] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [16] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [17] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [18] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [19] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [20] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [21] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [22] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [23] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [24] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [25] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [26] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [27] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [28] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [29] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [30] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [31] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [32] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [33] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [34] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [35] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [36] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [37] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [38] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [39] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [40] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [41] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [42] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [43] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [44] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [45] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [46] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [47] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [48] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [49] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [50] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [51] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [52] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [53] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [54] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [55] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [56] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [57] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [58] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [59] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [60] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [61] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [62] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [63] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [64] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [65] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [66] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [67] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [68] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [69] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [70] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [71] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [72] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [73] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [74] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [75] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [76] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [77] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [78] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [79] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [80] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [81] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [82] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [83] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [84] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [85] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [86] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [87] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [88] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [89] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [90] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [91] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [92] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [93] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [94] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [95] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [96] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [97] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [98] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [99] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [100] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [101] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [102] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [103] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [104] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [105] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [106] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [107] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [108] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [109] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [110] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [111] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [112] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [113] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [114] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [115] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [116] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [117] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [118] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [119] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 ) ) [post_type] => post [post_author] => 5 [tax_input] => Array ( [category] => Array ( ) [post_tag] => Array ( ) [post_format] => Array ( ) ) [post_name] => raelingen-klar-for-rema-1000-ligaen-med-sunn-okonomi-og-lokale-spillere )

Decide filter: Returning post, everything seems orderly :Rælingen: Klar for Rema1000-ligaen med sunn økonomi og lokale spillere

Array ( [post_title] => Rælingen: Klar for Rema1000-ligaen med sunn økonomi og lokale spillere [post_content] =>

Rælingen er klar for REMA 1000-ligaen etter at Håndballforbundet bestemte at kvalifiseringskampene mellom Sola og Rælingen utgår.  Det betyr at det er 13 lag i den øverste ligaen neste sesong.

Rælingen opplevde en trøblete start på sesongen med kun 1 seier på de 5 første kampene. 

Foto: Svein H. Strømberg / Rælingen HK

– Vi hadde en tøff høst hvor vi ikke kom helt i gang som vi hadde håpet, forteller assistenttrener Ane Victoria Mällberg (27), som tar over hovedansvaret neste sesong.  – Vi hadde en klar målsetting om at vi ønsket å gå for opprykk.  Utover i sesongen ble vi mer samspilt og vi fikk til spillet vi har jobbet med i oppkjøringen og i høst.  Vi ble tryggere og var gode i angrepsspillet og fikk vist den fine bredden i laget hvor mange har bidratt.

Foto: Svein H. Strømberg / Rælingen HK


Playmaker Marte Juuhl Svensson (19) forteller at laget opplevde mye stang ut i begynnelsen av sesongen.    

– Det kan hende vi opplevde litt forventningspress i starten av sesongen, men vi tok samlet grep og spilte bedre og bedre utover sesongen. Vi ble da sterkere i forsvar og fikk utnyttet ankomstfasen vår.»


Rælingen hadde kun ett tap på sesongens 10 siste kamper og det brakte laget tilbake i posisjon til opprykk.  Trener Mällberg er stolt av hvordan trenere og spillere i sammen klarte å snu det da det var tungt. 

– Jeg er stolt av måten vi har klart å stå i sammen som et lag og har vist at vi absolutt ikke kan undervurderes.  Vi har klart å snu kamper og kjempe oss inn fra en litt dårlig trend.  Både etter noen tap og hvor vi har ligget under i kamper.  Vi har klart å ha fokus på oss og det vi er gode på. 

– Hele laget og alle rundt har klart å snu dette veldig bra, og etter jul fikk vi en fin seiersrekke etter hvert.  Jeg synes jentene har jobbet bra, tatt en kamp av gangen og prøvd ikke å tenke så mye på opprykk eller kvalik før vi eventuelt begynte å nærme oss det.  Jeg synes vi har hatt en fin utvikling og progresjon i laget. 

Foto: Svein H. Strømberg / Rælingen HK


Det ble mye mediaoppmerksomhet da Rælingen slapp nyheten om at Daniel Birkelund avslutter sitt engasjement i klubben og at assistent Ane Victoria Mällberg var ansatt som ny hovedtrener.  Hun er med sine 27 år den yngste kvinnelige hovedtreneren noensinne i REMA 1000-ligaen.

Hovedpersonen selv sier at det var hyggelig at saken fikk stor oppmerksomhet og at hun kun har fått positiv respons. 

– Vi trodde ikke det skulle bli en så stor mediedekning, men vi var veldig bevisst på tidspunktet for når vi presenterte det.  Vi hadde få kamper i den perioden.  Vi hadde fullt fokus på seriespillet og var i vår egen boble, så tok ikke innover oss all oppmerksomheten det fikk, sier treneren.


Bakspiller Marte Juuhl Svensson gir gode skussmål til den nyansatte hovedtreneren.

– Jeg synes Ane er en veldig god trener, hun er flink til å bygge relasjoner til spillere, skryter hun.  – Ane ser hver person i en helhet og ikke bare som en spiller – hun vet hva vi spillere er opptatt av også utenfor banen.  Hun er flink på å gi tilbakemeldinger og er opptatt av at hver spiller skal utvikle seg individuelt. 


Hvordan karakteriserer Ane Victoria Mällberg seg selv som trener?


– Jeg har stor arbeidskapasitet, er engasjert og tydelig, men er samtidig forståelsesfull, sier hun.   Jeg er flink til å se enkeltspillere.  Det er sikkert noe som blir annerledes i treningsarbeidet i forhold til i år, men jeg tenker først og fremst at jeg vil bygge videre på det vi har fått til denne sesongen og ta det enda et steg videre.  Vi har god tid til å evaluere og jeg er i dialog med spillerne om hva vi kan ta med oss videre og hva vi skal endre på for å bli i eliteserien. 

Les også:
Beachlandslagsspiller Marielle Martinsen har tatt et tøft valg


Rælingen Håndballklubb viser at det går ann å lykkes også om man satser kun på lokale spillere.  Klubben har et godt samarbeid med NIT-HAK og ønsker å hekte på flere klubber i det samarbeidet.  Den nye hovedtreneren mener det er et stort potensiale til å få til noe på Romerike, både i topp og bredde. 

– Jeg er både stolt og ydmyk for den rollen jeg har fått i Rælingen.  Jeg synes hele klubben og miljøet er støttende og er positive, vi er en liten klubb, men vi har mange ildsjeler og personer som ønsker å bidra.  Vi har god kontroll på økonomien og spillerne trives med å spille her.  Det inntrykket hadde jeg også før jeg kom til klubben, sier hun.   – Skal ha gode muligheter


Neste sesong er Rælingen tilbake i det gjeve selskap.  Sist klubben var der spilte Marte Juuhl Svensson den siste halvdelen av sesongen.  Hun har nå en mer fremtredende posisjon i laget og ser frem til å spille i REMA 1000-ligaen igjen.

– Vi skal ha gode muligheter, vi er underdogs, men vi har et spennende lag og skal bruke oppkjøringen godt, sier hun.

– Vi skal jobbe spesielt med å bli bedre i forsvar.  Nå møter vi spillere som er enda bedre i angrepsspillet enn vi møtte i år i 1. divisjon så skal vi hevde oss neste år må vi forbedre forsvaret vårt.  Vi er fin gjeng med en god treningskultur, så dette skal bli veldig gøy, avslutter hun.

[post_excerpt] => Rælingen er klar for REMA 1000-ligaen etter at Håndballforbundet bestemte at kvalifiseringskampene mellom Sola og Rælingen utgår.  Det betyr at det er 13 lag i den øverste ligaen neste sesong. Rælingen opplevde en trøblete start på sesongen med kun 1 seier på de 5 første kampene.  Foto: Svein H. Strømberg / Rælingen HK – Vi […] [post_date_gmt] => 2020-03-29 03:15:00 [post_date] => 2020-03-29 06:15:00 [post_modified_gmt] => 2020-03-29 03:15:00 [post_modified] => 2020-03-29 06:15:00 [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [guid] => https://www.topphandball.no/?p=7199 [meta] => Array ( [enclosure] => Array ( [0] => ) [syndication_source] => : : Norsk Topphåndball [syndication_source_uri] => https://www.topphandball.no [syndication_source_id] => http://www.topphandball.no/feed/ [rss:comments] => https://www.topphandball.no/artikkel/raelingen-klar-for-rema-1000-ligaen-med-sunn-okonomi-og-lokale-spillere/#respond [wfw:commentRSS] => https://www.topphandball.no/artikkel/raelingen-klar-for-rema-1000-ligaen-med-sunn-okonomi-og-lokale-spillere/feed/ [syndication_feed] => http://www.topphandball.no/feed/ [syndication_feed_id] => 16 [syndication_permalink] => https://www.topphandball.no/artikkel/raelingen-klar-for-rema-1000-ligaen-med-sunn-okonomi-og-lokale-spillere/ [syndication_item_hash] => Array ( [0] => 436202f9227fc59eae168a5ec8e3b660 [1] => 85e26609f77fe23c8234c4d941a70362 [2] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [3] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [4] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [5] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [6] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [7] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [8] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [9] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [10] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [11] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [12] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [13] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [14] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [15] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [16] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [17] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [18] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [19] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [20] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [21] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [22] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [23] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [24] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [25] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [26] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [27] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [28] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [29] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [30] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [31] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [32] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [33] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [34] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [35] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [36] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [37] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [38] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [39] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [40] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [41] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [42] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [43] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [44] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [45] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [46] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [47] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [48] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [49] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [50] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [51] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [52] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [53] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [54] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [55] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [56] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [57] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [58] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [59] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [60] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [61] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [62] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [63] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [64] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [65] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [66] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [67] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [68] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [69] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [70] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [71] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [72] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [73] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [74] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [75] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [76] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [77] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [78] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [79] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [80] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [81] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [82] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [83] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [84] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [85] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [86] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [87] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [88] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [89] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [90] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [91] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [92] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [93] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [94] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [95] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [96] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [97] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [98] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [99] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [100] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [101] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [102] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [103] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [104] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [105] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [106] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [107] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [108] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [109] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [110] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [111] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [112] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [113] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [114] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [115] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [116] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [117] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [118] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 [119] => 745a5cf9324b0494b27ee8ba6ac3f321 ) ) [post_type] => post [post_author] => 5 [tax_input] => Array ( [category] => Array ( ) [post_tag] => Array ( ) [post_format] => Array ( ) ) [post_name] => raelingen-klar-for-rema-1000-ligaen-med-sunn-okonomi-og-lokale-spillere )