Suomalaisia Mestareiden liigassa

Mikael Lindroos ja Jan-Erik Leandersson edustavat suomalaisväriä pelikentän puolella kauden 2013-2014 Mestareiden liigassa. Kaksikko on tuomareina miesten Mestareiden liigan ensimmäisen kierroksen pelissä PSG Handball – Dinamo Minsk joka pelataan Pariisissa 21.9.13. Haastattelussa tuomari Lindroos.

Millaiset fiilikset ChL-peliin nimeämisestä tulee?

Huippuhyvät, onhan se Euroopan ellei maailman parhaiden joukkueiden liiga.

Jännittääkö koskaan etukäteen mihin otteluun kutsutaan?

Harvemmin, sitä kun ei todellakaan koskaan osaa sanoa tuleeko uusi kutsu, ja jos tulee niin mihin peliin. Pitää vaan vetää joka peli niin hyvin kun osaa ja sitten katsoa mitä tulee seuraavana. Jos tulee.

Millainen ottelu olisi vielä toivelistalla?

Mikael Lindroos ja Jan-Erik Leandersson 2012 SM-finaalissa Atlas-HC West Vantaalla. Kuva: Mikko Horsmanheimo.

Mikael Lindroos ja Jan-Erik Leandersson 2012 SM-finaalissa Atlas-HC West Vantaalla. Kuva: Mikko Horsmanheimo.

Johonkin aikuisten EM- tai MM-lopputurnaukseen mukaan pääseminen olisi jo hienoa, ja kukapa ei haluaisi viheltää esim Kielin Ostseehallessa täyden katsomon edessä.

Kuinka valmistautuminen ChL-peliin poikkeaa kotimaisista otteluista?

Myönnettäköön, että aika paljon, ikävä kyllä sinänsä. Onhan se eri juttu lähteä jonnekin vain yhtä ottelua viheltämään eikä tarvitse täällä viikko-ottelua edeltävästi katsoa töissä kelloa, että ehtiikö lähtemään ajoissa ajamaan ottelupaikalle.

Valmistelut otteluihin tehdään yleensä yhdessä, käymme läpi joukkueiden mahdolliset pelaajat ja heidän pelitapoja. Ja viikonloppunakin on tietysti ihan eri juttu kun voi koko päivän keskittyä vain siihen yhteen asiaan eikä miettiä ehtiikö kauppaan tai muuhun vastaavaan.

Kuinka kansainvälinen ottelupäivä etenee?

Suomalaiset ChL-peleissä

Lisää Mestareiden liigasta:

EHF Champions League
Livelähetykset (ehfTV) netissä

Aamuherätys ja aamiainen josta yleensä ottelupaikalle tekniseen kokoukseen, ellei sitä ole pidetty jo edellisenä iltana. Siitä pieni kävelylenkki ulkona, hyvällä tuurilla voi nähdä jotain ottelupaikkakunnasta mutta suurempaa sightseeingiä ei yleensä ehdi tekemään. Sitten lounas ja sen päälle pienet tirsat.

Ottelupaikalla ollaan 60-75 minuuttia ennen pelin alkua. Sitten matsi ja sen jälkeen illallinen sekä delegaatin kanssa keskustelu. Jos ottelu on ohi aikaisin niin saattaa ehtiä jopa vielä samana iltana kotiin, tai sitten illallisen ja palaverin jälkeen aika myöhään hotellille nukkumaan.

Seuraavana aamuna kun on melko usein aikainen kotiinlähtö, esimerkiksi nyt lento Pariisista Helsinkiin lähtee jo 07:10. Ei siis jää turhaa ”turisti-aikaa”, toiminta on sen verran ammattimaista.

Pelaajilla on joskus omi(tuisi)a rutiineja ennen ottelua, onko tuomareilla?
Onko sinulla?

Mulla kyllä nuo 30-45 minuutin tirsat on aika pakolliset, lisäksi kuppi kahvia hallille saapuessa. Ja aina vasemman jalan sukka/kenkä päälle ensin 😉

Erikoinen tapahtuma joka vastaavista peleistä jäänyt mieleen?

Mieleenpainuvin ChL-kokemus oli kyllä varmaan Veszpremissä, Unkarissa. Kun tultiin hallille 75 minuuttia ennen pelin alkua ja se oli jo ääriään myöten täynnä. Laulu ja kannustus kuului valehtelematta parkkipaikan perälle asti, eikä se ääni vähentynyt ennen kuin me jo oltiin suihkun jälkeen poistumassa. Fanikulttuuria parhaimmillaan!

Käsis on kivaa, myös tuomarina!

/JK

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt