Maalivahdit huippuopissa Goalie Camp-leirillä Turussa

ÅIFK:n ja Vanja Radicin viime vuonna ensimmäisen kerran järjestämä Goalie Camp on ainoa laatuaan Suomessa. Maalivahdeille tarkoitetulla käsipalloleirillä ei ole kilpailijoita kotimaassa.

”Kenttäpelaajien tavoin myös maalivahdit tarvitsevat yksilöllisen koulutus- ja harjoitusprosessinsa. Maalivahtivalmentajien puute ja oppimateriaalin ja -kirjallisuuden vaikea saatavuus yhdistettynä käsipalloharjoitusten yleiseen taktiikan ja tekniikan harjoitteluun ei maalivahdin kehityksen näkökulmasta ole optimaalinen lähtökohta” kertoo leirin vetäjä Vanja Radic.

Vanja Radic Maalivahtivalmentajien puute ja oppimateriaalin vaikea saatavuus ei ole paras mahdollinen maalivahtien kehitykselle.

”Joukkueiden valmentajat järjestävät harvoin erityisesti maalivahdeille sopivia harjoituksia. Harjoitusaika käytetään pääosin joukkuepelin ja muiden pelipaikkojen harjoittamiseen, jolloin maalivahtien kehittyminen vaikeutuu. Maalivahti tarvitsee erityistä lähestymistapaa harjoituksissa ja kasvamisessa maalivahdiksi”, sanoo Radic.

Bosnia ja Hertzegovinan naisten maajoukkueessakin esiintynyt maalivahti saapui Suomeen vuonna 2011 ja aloitti seuraavana vuonna ÅIFK:n kanssa Goalie Camp-toiminnan. Kesäkuun 2013 alussa Radic aloittaa Suomen juniorimaajoukkueiden maalivahtivalmentajana.

Maalivahtileirin työ ja sen laadukkuus on huomioitu jo Suomen lisäksi myös muualla. Goalie Camp on saanut osakseen kansainvälistä huomiota ja alati kasvavassa maalivahtien Facebook-yhteisössä. Suomen ulkopuolelta on tullut jo tiedusteluja maalivahdeilta ja valmentajilta. Positiivisen palautteen johdosta on hyvin mahdollista että jo lähitulevaisuudessa leirille otetaan kansainvälisiä osallistujia.

Goalie Camp 2013

Tämän vuoden huhtikuussa järjestetty toinen Goalie Camp -leiri saa jatkoa kesäkuussa kun maalivahdit kokoontuvat jälleen Turkuun. 15.-16.6.2013 pidettävälle leirille otetaan 16 maalivahtia. Pari paikkaa on vielä vapaana, joten vielä on tilaisuus hakea mukaan ainutlaatuiselle käsipalloleirille. Hakemuksia otetaan vastaan 20.5.2013 asti.

Hakemukset ja lisätiedot leiristä:
Haku ja lisätiedot

Kuvia edellisiltä leireiltä:
Goalie Camp Turku 13.-14.04.2013
Goalie Camp Turku 2012

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset