Liigakierros siirretään maaotteluiden tieltä

SM-liigan sunnuntaiksi 12.10. kaavailtu ottelukierros siirretään kokonaisuudessaan toiseen ajankohtaan maajoukkueelle yllättäen avautuneen mahdollisuuden takia. Maajoukkue pelaa kahdesti Italiaa vastaan, ottelut Solvallassa alkavat maanantaina 13. ja tiistaina 14.10. kello 18:00 ja niihin on yleisölle vapaa pääsy.

”Ottelut tarjoutuivat meille täysin yllättäen ja koska kyseessä ei ole kansainväliseen ottelukalenteriin merkitty ajankohta, ei ulkomailla pelaavat pelaajamme ole käytettävissä. Samalla tässä on kuitenkin tilaisuus testata liigapelaajemme taso”, totesi maajoukkueen päävalmentaja Mikael Källman.

Saapasmaan edustajat leireilevät Solvallassa ja halusivat samalla pelata Suomea vastaan viimeistelymaaottelut ennen lokakuun lopulla alkavaa EM-karsintoja.

”Mukaan valituille pelaajille olisi tullut kohtuuttoman kova ottelutahti kahden peräkkäisen liigaottelun ja kahden maaottelun myötä neljässä päivässä. Onneksi tilanteeseen saatiin jonkinlainen ratkaisu ja ottelut pelataan”, Källman totesi.

Italia pelaa 2018-kisojen esikarsinnoissa Kosovoa ja Romaniaa vastaan, Suomi puolestaan aloittaa karsinnat 2016-kisoihin 29.10. vieraspelillä Saksaa vastaan. 1.11. Suomi saa Energia Areenalle vieraakseen hallitsevan maailmanmestari Espanjan.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset