Miten me oikein päädyttiin tänne?

Siinä kysymys, joka on itsellekin herännyt pariin kertaan, joten miten se nyt menikään…

Helmikuisena lauantaina huomasin mailiboxissani kansainvälisen liiton IHFn perjantai-illalla lähettämän mailin, jossa kysyttiin meidän halukkuutta ja mahdollisuutta lähteä tuomitsemaan China National Gamesin miesten käsipallon karsintaturnausta 18.-28.4. (saapumispäivä Kiinaan 16.4. ja lähtöpäivä 29.4.). Aikaa vastata annettiin ruhtinaallisesti maanantai-iltaan asti, eli ei ainakaan turhan paljoa… Saatuamme kotoa (ISO KIITOS siitä kotiväelle!) vihreätä valoa lähteä tällaiselle 2 viikon reissulle, olikin sitten maanantaina pieni jännitys siitä, saisimmeko näin lyhyellä varoajalla 2 viikkoa lisälomaa / siirrettyä aiemmin pääsiäisen ympärille suunniteltua lomaa, mutta kiitos ymmrätävien kolleegoiden ja pomojen tämäkin sitten onnistui ja pystyimme illalla vahvistamaan lähtömme.

Siitä alkoikin sitten odotus mitä tuleman pitää, emmehän olleet aikaisemmin olleet tällaisella IHFn kautta järjestetyllä ”mannertenvälisellä tuomarinvaihto-matkalla” ja viime IHF-matsistakin oli ehtinyt kulua melkoinen aika.

Reilua viikkoa myöhemmin tuli sitten virallinen vahvistus matkalle ja pari viikkoa myöhemmin sitten Kiinan liiton virallinen kutsu, jonka liitteenä viisumianomuksen liite. Joten ei kun maanantai-aamuna jonoon Kiinan suurlähetystöön Kulosaareen, jännittäen miten mahtaa onnistua viisumin saanti kun ei ollut mitään tietoa anomuskaavakkeeseen vaadituista matka-aikatauluista tai matkakohteesta… Ilm kuitenkin Kiinasta lähetetty liite oli riittävän virallinen, sillä virkailija otti ilman lisäkysymyksiä vastaan anomukset ja törkkäsi käteen kuitin, jota vastaan sai 3 päivää myöhemmin hakea valmiit viisumit. Nice, ensimmäinen askel matkala oli otettu.

Sen jälkeen ei muuta kun odottamaan lentolippuja välille Helsinki-Nanning, se osoittautuikin sitten ihan omaksi stoorikseen. Saimme ensin ehdottaa ns ”omia lentoja” ja tämä suunnitelma vaikuttikin ihan OK, löytyi yhteys jolla reissu olisi vienyt noin 18h suuntaansa. No, itse näitä lentoja ei saanut varata vaan kaiken piti mennä sveitsiläisen makatoimiston kautta ja he ehdottivatkin ensin lähes identtistä lentosuunitelmaa, ainoana erotuksena että tämä matka olisi päättyynyt NanKingin kaupunkiin eikä NanNingiin, matkaa näiden välillä on vaatimattomat 1400km… No, lopulta sitten saatiin tämä ensimmäisessä tekstissä mainittu matkasuunnitelma eikä kovinkaan paljoa jäänyt neuvotteluvaraa, päästiinhän tälläkin tavalla perille ja kotiinkin ehditään vapunaaton viettoon 🙂

Joku varmaan tässä vaiheessa kysyy, mikä sai IHFn lähettämään juuri meidät (ja kreikkalais-) parin Kiinaan tuomitsemaan. Vastausta odottavat kysykööt joltain muulta kuin meiltä 🙂 Jos mahdollista niin yritän matkan aikana vielä selvittää mikä sai kiinalaiset pyytämään IHFltä ”ulkomaan apuja”, osasyy lienee näiden kisojen melko suurellakin merkityksellä, tätä yritän valottaa toisessa tekstissä.

Nyt lounaalle ja sitten katsomaan kolmea ensimmäistä matsia, ne hoidetaan kiinalaistuomareiden toimesta, ilm laskevat meillä vielä olevan jet-lagia.

Hyvää työpäivää sinne koti-Suomeen, toivovat kisaturistit.

Tuoreimmat jutut