På en bakgård på den kinesiska landsbygden…

… är precis var man inte vill befinna sig kl 0300, men eftersom det här ju skull vara/bli en äventyrsresa så var det just vad vi fick uppleva inatt.

Annars gick väl resan helt hyfsat, spec med tanke på att det internationella förbundet inte dirket hade skaffat de enklaste (men nog antagligen de billigaste) biljetterna. 11h i ett flygplanssäte Paris-Guangzhou bredvid en minst sagt bastant spanjor gick väl ännu an när man sov en stor del av det, men varför vi måste vänta 2h extra i Guangzhou är mera än man kan förstå. Det gick alltså ett plan 2025 som vi mer än väl hade hunnit med och som vi t.om var bokade på i ett skede tills vi fick informationen att flygtiden hade ändrat (läs: vi hade blivit ombokade, för flyget avgick nog exakt den tiden) till 2205. Att sedan ingen kom ihåg att informera dom kinesiska värdarna om det här bytet var ju sedan en bisak, lite oroliga hann dom enligt uppgift bli innan vi dök upp, men lyckligtvis väntade dom i alla fall.

Nå, med lite försening på det sista flyget steg vi då ut i ankomsthallen och blev mötta, och fick höra att det nu bara var 300km/3h i bil kvar till hotellet i Liuzhou. Ridå!

Ingen nytta med att klaga, in i baksätet med en vattenflaska som färdkost (var dryga 20 grader inatt och 29 nu som bäst) och iväg med en kusk som nog hade ett förflutet som biltjuv.

Och biltjuvar är ju inte kända för alltid kolla in detaljer, så när det var 50km kvar till Luzhou upptäckte han att bensinen var sgs slut… Inget annat att göra än att ta nästa avfart från motorvägen och därmed hamnade vi i en liten totalmörk byhåla med ca ett hus. Av någon lustig orsak var detta hus nån form av bilverkstad, som visserligen hade stängt och definitivt ingen bensinpump, men kusken steg ur och lämnade oss på de mörka gåden för att fxa bränsle… Och lyckades faktiskt 🙂 så vi kom till slut iväg och kunde så klockan 04 dråsa i säng, ganska så precis 30h efter att ha startat hemifrån.

Dagen har sedan gått åt till sömn, lunch och möte med de kinesiska kollegerna (ingen jättestor engelska-kunskap där inte…), kort sightseeing i värdstaden och snart iväg mot middag då.

Tar i nästa text och berättar lite bakgrund om hur vi egentligen hamnade här, vad det är för turnering å sånt.

Ha en bra onsdag-eftermiddag och -kväll där hemma!

Tuoreimmat jutut