Finaalien täyteinen kevät!

Kevään aikana on kotimaassa pelattu käsipallosarjat loppuun. Kirjoittelin omat huomioni miesten 3.div Final Fourista ja miesten SM-finaalien televisioinnista.

Omalta osaltani kotimaisten käsipallosarjojen seuraaminen on jäänyt erittäin vähiin tällä kaudella. Katsomossa istuttujen pelien saldo on surkuhupaisa. Kolmas Cocks – BK-46 välierä ja Dynamo – Atlas2 1.div karsintapeli Riihimäen urheilutalolla. SM- finaaleistakin katsoin television välityksellä vain viimeisen. Urhon finaalilähetykset ovat kuitenkin herättäneet jonkin verran keskustelua jopa täällä kaukaisessa Keski-Suomessa ja mielenkiintoisia keskusteluja olen saanut käydä lajia vähemmän tuntevien kanssa. Ylivoimaisesti suurimman vaikutuksen teki kaikkiin finaaleja katselleisiin herra nimeltä Teemu Tamminen. Tätä ei tarvitse ihmetellä, niin eri tasolla kaveri näyttää nyt menevän kuin muu SM-sarja. Tässä olisikin nyt käsipallon televisioinnille markkinarakoa ensi kautta ajatellen. Temen näyttävistä otteista saadaan luultavasti nauttia vielä vuosia ja uusiakin tähtiä on SM-sarjaan tulossa. Raaseporin suunnalta ponnistava Oliver Helander vaikuttaa todella lupaavalta pelurilta. Toivottavasti herran kohtalaisesti kulkeva keihäänheittoharrastus ei sysää käsipallon peluuta pois. Televisioinnista täytyy antaa vielä suuri kiitos asiantuntijakommentaattoreille ja selostukselle. FST:n lähetyksiin verrattuna mielestäni parempi esitys tällä kertaa.

Mutta itseäni ja keskisuomalaista käsipallosceneä enemmän liikuttanut tapahtuma oli miesten 3.div Final Four, joka pelattiin Vapun jälkeisenä viikonloppuna Helsingin Urheilutalolla. Wincester oli hoitanut ansiokkaasti järjestelyt ja ensimmäistä kertaa PuMe:kin pääsi pelaamaan kahden tuomarin valvovan silmän alla. Tämä osoittautukin opettavaiseksi, koska PuMe:n historian ensimmäinen punainen korttikin näki päivänvalon.

Välierissä Wincester pölläyti helpohkosti SCH:n, joka tuli korvaamaan kovia kokeneen HIFK ECG:n Final Fouriin. Uusia pelureitakin näytti SCH:n riveissä olevan, mutta lisää kuulemma ensi kaudeksi tarvitaan. Nyt kaikki Hyvinkään alueen pihkapallosta kiinnostuneet mukaan hauskaan harrastukseen. SCH:n toiminta on yksi parhaista esimerkeistä 3.div luonteesta. Herrat ovat oppineet muutaman kokeneemman opastuksella lajin salat hienosti ja kaikilla näyttää olevan hauskaa, toivottavasti toiminta jatkuu myös ensi kaudella!

Toisessa välierässä ViTa yritti saalistaa ensimmäistä voittoaan PuMe:sta. Me keskisuomalaiset olimme kuitenkin asiasta eri mieltä ja tiukan taiston jälkeen saimme itsellemme finaalipaikan. ViTa:lle täytyy myös antaa hatunnosto tästä kaudesta. Muutaman kovemman pelurin liittyminen joukkueeseen on selvästi nostanut kaikkien tekemisen tasoa ja erittäin hauskoja vääntöjä saimme kauden aikana pelata. Tulevaisuudessa Lohjan seudulle kyllä sopisi junioritoimintaakin, vai mitä?

Pronssipelissä ViTa juoksi raskaalla jalalla liikkellä olleiden SCH-pelureiden yli melko selvästi ja 3.divarin 3. sijoitus matkasi siis Virkkalaan.

Finaalista odotettiin PuMe leirissä kaikkien aikojen PuMe peliä ja riehakkaat voiton tanssitkin oli jo etukäteen suunniteltu. Valitettavasti Wincesterin herrat olivat eri mieltä ja pyyhkivät PuMe:n täysin lattian rakoon. Vaikka finaalissa rumasti turpiin tulikin oli PuMe:n miehet yhtä hymyä pelien jälkeen. Kautta voidaan pitää onnistuneena. Tästä suuri kiitos vastustajille jotka suostuivat myönnytyksiin kotipeliensä suhteen, sekä käsipalloliitolle joka on opastanut ja tukenut toiminnan aloitusta.

Final Four viikonlopun hurjin suoritus on kuitenkin mielestäni PuMe:n toisen pelaajavalmentajan Dennis Redlichin osoitus sitoutumisesta joukkueeseen. Herran opinnot Jyväskylässä ovat jo päättyneet ja solisluukin vasta korvattu raudanpätkällä, mutta niin vain herra lensi Final Four tapahtumaa varten Suomeen. Lentolippuja varten joutui kaveri myymään polkupyöränsä ja perjantain ja lauantain välisen yön ennen pelejä nukkumaan Helsingin keskustassa ulkosalla. Tässä kohtaa on mielestäni sallittua käyttää termiä ”rakkaudesta lajiin”.

Allekirjoittanut lähtee vielä Toukokuun lopussa katsastamaan Kölnissä pelattavan höntsäturnauksen. Sinne ei ole kuin neljä jengiä ilmottautunut. Kaksi saksalaista, yksi puolalainen ja yksi espanjalainen. Osaavatkohan nuo pelata vai pitääkö Jyväskylästä asti mennä neuvomaan, jännä nähdä. Uskoisin että Champions Leaguen Final Fourista riittää tarinaa yhteen Blogikirjoitukseenkin. Hyvää Kesää käsipallokansalle!

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset