Kesätiimin 2015 yhteenveto

14 viikkoa, satoja harjoittelutunteja! Kesätiimin – Aino, Lotta, Miro, Olli-Pekka ja Sami – omat arviot menneen suven saavutuksista ja odotuksista käsiskauteen 2015/16. Klibba.com kiittää ja kumartaa kaikkia projektin parissa viihtyneitä!
Tässä vielä viimeiset sanat jokaiselta ja Ollia mukaillen: ”Hyvää handiskautta kaikille! Pistetään ryminä päälle!”


Kesätiimi 2015

Lotta Kulju

Kesä tuli, kesä meni-vähän semmoinen fiilis kun ajattelee taaksepäin mutta paljon on ehditty silti. Ottaen huomioon että olen ollut kokopäivä kesätöissä niin olen tyytyväinen harjoitusmäärään. Aina yksi harjoittelu per päivä, joskus kaksi. Kiitos kuuluu ehkä myös suomalaiseen kesään koska keli ei mitenkään suosinut rantalomaa niin harjoitteluun jäi rutkasti aikaa.

Päämääräni mitä tulee kesäharjoitteluun oli parantaa jalka sekä käsivoimaa, ja siinä olen onnistunut. En ole vielä Arnold mutta painot ovat nousseet ripeästi 4 kuukauden aikana. Kesän alussa fokus oli hyppyvoimassa ja vetoharjoituksissa mitä aion jatkaa koko kauden.

Tänä vuonna olen päättänyt pitää välivuoden mitä tulee opiskeluun. Minulla ei ole vakituista työtä mutta sijaisuuksia siellä sun täällä, eniten opettajana ja avustajana ala-asteella. Tämä mahdollistaa että on paljon aikaa henkilökohtaiselle treenille. Eli sarja otteluiden ja joukkuetreenien ohella voin fokusoida paljon henkilökohtaisiin heikkouksiin –voima ja liikkuvuus eritoten käsi/olkapää. Jatkan myös säännölliset käynnit punttisalilla ylläpitäkseen perusvoiman korkealla tasolla.

Hyvä vinkki kaikille nuorille ja miksei myös iäkkäämmille pelaajille:

haasta itseäsi joka tilanteessa! Astu ulos mukavuusalueesta, unohda nimikkeet comfort-zones ja tee harjoitteesta vähän raskaampi joka kerta. Vähän enemmän painoa aina silloin kun uskoo olevansa maximissa. Tästä se edistys lähtee ja tulokset tulee! Parannukset ei näy heti. Anna aikaa, good things take time 😉

Sami Karhunen

Kesän reenit.. tuli ainakin juostua normia enemmän ja kovempaa kuin aikasemmin. Silti reenit tuntui aina hyvältä, ja tavoitteissani (hyppyvoima, yleinen kunto paremmaksi yms..) olen onnistunut mielestäni. Vaikein osa reeneissä oli ehkä omatoiminen kun aina ollut huono itsekseen reenaamaan. Ja sitten kans kirjoittaminen ajoissa.

Kuva: FSC Media

Kuva: FSC Media

Kesätiimi-juttu oli mukava ja tulipa vähän ainakin säännöllistettyä paremmin kesäreenausta.

Kausi alkaa olla pian jo alkamassa ja maajoukkuepelitkin alkoi viime viikonloppuna Viroa vastaan. Kausi tulee A-junioreissa olemaan tasainen vaikka muutamalla joukkueella on viime kausiin verrattuna todella hyvä joukkue.

Omat odotukset on pelata tosi hyvä kausi henk.kohtasesti ja joukkueen kanssa myös. Ollaan saatu joukkueen peliä hiottua alkusyksyn aikana. Myös olisi kiva saada kokemusta miesten SM-liigasta enemmän kuin viime kaudella.

Aino Pietiläinen

Mun osalta tämän kesän treenit meni todella hyvin! Olin koko kesän aikana vain kerran flunssassa, muuten pysyin ihan terveenä. Tänä kesänä myös treenattiin kovempaa kuin se mihin olin aikaisemmin tottunut.

Kesästä pitää myös nauttia!

Kesän tarkoituksenahan on rakentaa kunto seuraavalle kaudelle, mutta liika ei ikinä ole hyväksi!

Kuntoni nousi kesällä todella paljon. Myös kivunsietokyky parani ja ylipäätään itsensä loppuun vetäminen tuli helpommaksi, jos se ikinä on helppoa. Nopeutta en oikein osaa analysoida, todennäköisesti suhteellisen samana se taisi pysyä. Lihaksetkin taisi kasvaa, koska en ikinä ole käynyt niin paljon salilla kuin tänä kesänä tehtiin.

Olli-Pekka Korpimäki

Noniin! Nyt on kesäreenit paketissa ja viimesten sanojen aika.

Kieli keskellä suuta... ainaki melkein :)

Kieli keskellä suuta… ainaki melkein 🙂

Ennen tiimi raportteja oli jo ollut aika kovat kesätreenit huhti-toukokuussa, joten fyysinen kunto oli aika hyvä jo ennen kesää. Tavoitteena oli kumminkin nopeus jalkoihin ja ykkös vasenpakin paikan ottaminen joukkueessa. Jalat toimii nyt hyvin ja 60min tulee pelattua molempiin päihin joka peli, joten aika nappiin on mennyt! Tänä kesänä tuli treenattua ehkä vähä enemmän räjähtävyyttä, kuin aikasempina vuosina ja omasta mielestä se tuntuu ja näkyy kentällä.

Viime vuonna tuli puolustettua enemmän ja hyökkäysaika jäi vähemmälle, se otti pattiin niin perhanasti, että oli pakko alkaa treenaa kovemmin omalla ajalla niitä asioita joissa mulla oli heikkouksia. Nyt se näkyy ja se tuntuu niin pirun hyvältä, kun pystyy näyttää että on sen paikan arvonen. Sunnuntaina oli kauden avaus Falkkia vastaan, joka on rankattu kovimmaks meidän liigassa, parin maalin häviö valitettavasti tuli, mutta henkilökohtaisesti paras peli täällä norjassa, joten jotakin on oikein tullut treenattua.

Vinkki: Jos ei paikka heti aukee joukkueessa tai ei tuu peliaikaa, ni ei pidä olla marttyyri ja rupee roikottaa päätä. Se on tehtävä kovempaa duunii ja näyttää et on sen paikan arvonen!!

Hyvää handiskautta kaikille! Pistetään ryminä päälle! 😉

Miro Korja

Kesätiimin yhteinen taival viikottaisten postauksien muodossa on nyt päättymässä. Mahtavaa on ollut seurata miten pelaajat treenaavat kesän läpi ja tulee olemaan mukavaa seurata heidän edesottamuksia myös kentällä kun kausi vihdoin alkaa.

Itselleni suurin motivaatio olla Kesätiimissä mukana oli se että on myös jokin viikottainen muistutus siitä että pitää tehdä asioita jotta olisi hyvässä kunnossa MM-kisoja silmälläpitäen. Tämän osalta kesä on sujunut erittäin mukavasti. Olen ehtinyt pelata golfia paljon, pitänyt yllä kuntoa ja joulukuuhun verrattuna elopainokin on tippunut ihan kiitettävästi. Tämä painonpudotus oli kuitenkin yksi suurimmista ”haasteista” minkä IHF painotti minulle joulukuussa kun saimme IHF tuomari statuksen. Ja tästä ehkä paras hetki oli kun Venäjällä IHF:n tarkkailija Roland Burgi totesi että nyt näyttää hyvältä. Mitään tarkkaa kuntomittaria en saanut tähän, nimittäin vaikka tässä joulukuun jälkeen on juostu kolme kertaa piip-testi, niin kertaakaan en ole juossut niin pitkään että olisi ollut kunnon puolesta pakko lopettaa. Joulukuussa IHF kurssilla juoksin noin tasolle 10, MM kisoissa juoksin suhteellisen kevyesti reilusti yli tason 10 paremmalle puolella ja nyt viimeisimpänä valiokurssilla juoksin tasolle 11 ilman suurempia ongelmia. Joten kehitystä on tapahtunut ja kesätreenien osalta voidaan todeta että edistystä on tapahtunut.

Kuten minun teksteistä on saattanut huomata, niin tuomarina oleminen kesätreenien osalta ei ole mitään mielettömän rankkaa. Pääpaino itselläni on ollut siinä että kunto paranee ja mieli lepää. Nimittäin nyt kun kausi alkaa, voidaan taas todeta että otteluita tulee niin paljon, että jos pää ei pysy mukana, niin hankalaa on olla parhaimmillaan päivästä toiseen. Tässä mielessä hyvä kunto helpottaa meidän tehtävää huomattavasti. Jokainen pelaajakin tietää sen että mitä parempi kunto on, sen helpommin 60 minuuttia peliä menee ja ajatuksetkin pysyvät mukana tekemisessä. Tällä hetkellä listoilla on 13 peliä lokakuun loppuun mennessä ja siitä olen itse kuitenkin viikon reissussa jolloin ei pysty tuomaroimaan. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tätä kirjoittaessa tiedän jo että meille tulee EHF:n alainen ottelu alkusyksystä, mutta tähän asiaan en voi vielä kommentoida mitenkään.

Tässä kohtaa haluaisinkin painottaa sitä, että tuomareita tarvitaan Suomen käsipallon pariin paljon lisää!

Koulutuksia pitäisi tulla syksyn aikana uusille tuomareille ja kehoitankin kaikkia jotka vain pystyvät osallistumaan kursseille, menemään sinne. Tuomareita ei ole koskaan liikaa, ja toivoisinkin näkeväni paljon enemmän uusia tuomareita viheltämässä pelejä.

Tuomaroinnista saa mukavan uuden näkökulman koko peliin. Itselleni tuomarina olemisen parhaita puolia ehdottomasti ovat kansainväliset pelit mitä olen päässyt tuomaroimaan.

Kun itse vielä pelasin, ja menimme joukkueen kanssa ulkomaille, olimme koko sen ajan käytännössä joukkueen kesken siellä. Harvemmin tuli tehtyä tuttavuutta uusien ihmisten kanssa. Tuomarina kun olet turnauksessa, niin kaikki tuomarit muodostavat ”joukkueen”. Toki esim MM-kisoissa tervettä kilpailua, kateutta ja vihoittelua ilmaantuu, ihan kuten missä tahansa muussakin joukkueessa. Tärkeintä kuitenkin on se että voin hyvillä mielin sanoa että sain uusia ystäviä kisoista joiden kanssa tulen jatkossakin pitämään yhteyttä. Jos jollain on herännyt mielenkiinto tuomitsemista kohtaan tai haluaa keskustella asiasta, minuun voi olla yhteydessä. SoMe:n kautta minuun saa hyvinkin helposti yhteyden ja käsipallokentällä minua varmasti tullaan näkemään kauden aikana.

Miro Korja

Lopuksi kiittää Klibba.comia siitä että sain olla mukana Kesätiimissä 2015! Toivottavasti tuomarin elämäkin alkaisi houkutella enemmän ihmisä. Nähdään pelikentillä ja nautitaan käsipallosta kaikissa sen vivahteissa, niin yleisössä, pelaajina, valmentajina ja tuomareina!

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset