Nyt kun kesä mennyt on… Alkaa käsipallon peluu!

Kohta lähtee handisliiga pyörimään ja toivottavasti myös muut divarit. Jyväskylässä on tiedon nälkää koitettu ruokkia internetin ihmeellisessä maailmassa. Tästä projektista aiheutuneet tunneryöpyt koitan nyt tiivistää blogikirjoituksen muotoon.

Kesällä ei jyväskyläläinen 3. divisioona käsipalloilija kyllästymiseen asti joutunut käsipallon kanssa olemaan tekemisissä. Toki Kesäkuun alun Champions League Final Four tuli käytyä katsomassa Kölnissä. Siitä tapahtumasta piti alunperin kirjoittaa pikku reissu blogi, mutta niin sanattomaksi reissu veti ettei se arvoistaan kirjoitusta olisi tämän käsipallofriikin kynästä saanut. Jos kukaan ei muista niin turnaushan päättyi HSV:n voittoon. Oman seurueemme asiantuntevat kommentit ennen pelejä ”HSV tätä ei ainakaan voita” ja ”Pascal Hens alkaa olemaan jo niin nähty” tulivat siis ammutuksi alas oikein huolella. Itseäni lämmitti kuitenkin eniten inhokkiseurani KIEL:n konttaaminen. Paikan päällä oli 20 000 ihmistä joista suurin osa KIEL:n kannattajia, muutama tuhat HSV fania, ~1000 Kielce fania ja muutama sata Barcelona fania. Puhumattakaan yli kymmenestä suomalaisesta jotka paikan päällä tuli nähtyä.

Heinäkuun puolella vieroitusoireet pihkapallosta alkoivat olla kuitenkin niin kovat, että auringonpalvonnan ja oluen litkimisen väliin ujutettiin PuMe:n herrojen kanssa yksi pallonheittely ilta viikkoon tekonurmelle. Osallistujamäärät pysyivät maltillisena, mutta pari uutta harrastajaa taidettiin kesän aikan saatua rekrytoitua.

Täällä Keski-Suomessa tulee oltua vähän syrjässä Suomen pieneistä käsipallopiireistä ja tiedon janoa on tullut koitettua taltuttaa internetin ihmeellisen maailman kautta. Valitettavasti Suomi käsipallon lippulaivaan miesten pääsarjaankin mahtuu joukkueita joiden tiedotus ja kotisivut ovat aivan retuperällä. Toisaalta pari jengiä näistä suoriutuu suht esimerkillisestikin. Itseäni kiinnostaisi esimerkiksi kovasti tietää mitä rajusti uudistuneelle ÅIFK:lle kuuluu. Siirtoluettelon mukaan turkulaiset ovat saaneet ulkomaalaisia ja riihimäkeläisiä vahvistuksia. Nyt rukouksiini vastattiin ja uutinen pompsahti ÅIFK:n sivuille, ruotsiksi. Google kääntäjällä ja pakkoruotsilla tuskainen projekti ja tekemättä jäi. No kostoksi ajelen joku päivä Turkuun katsomaan miten herrat pelaa. Kaksi muuta jotka saavat satikutia etäfanilta ovat Akilles ja BK-46. Akilleksen sivuilla ei tapahdu mitään ja se mitä BK-46:n sivuilla tapahtuu ei ole vauhditettu laillisilla nautintoaineilla. BK-46 on se seura jonka miltei jokainen osaa Suomen niemellä mainita kun käsipallosta tulee puhe. Tämän takia olisi kiva että myös kotisivut olisi sillä tolalla ettei joku mahdollisesti käsipalloon tutustuva saisi epilepsiakohtausta tietoa etsiessään.

Dicken, HIFK, SIF suoriutuvat nettisivujen ylläpidostaan keskiverto 3.div sählyjoukkueen tavoin. SIF:n sivuilla on kuitenkin ollut havaittavissa piristymisen merkkejä. HIFK:n sivut ovat visuaalisesti miellyttävät, mutta kovin informaatioköyhät. Dickeniltä tulee tarinaa varsinkin kauden aikana ihan kivasti, mutta itseäni häiritsee suunnattomasti jos otteluraporteissa pelaajien otteista kerrotaan lempinimillä. Ei aukea sisäpiirin kuulumattomalle.

Puhtaat paperit Palokan internetpoliisilta saa HC West sekä pienin varauksin Cocks ja Atlas. HC Westin sivut ovat selkeät, päivittyvät nopeasti ja lisäksi sivuille tulee muitakin juttuja kun otteluraportteja. Cocksin sivuille on tullut vauhtia ja tarinaa kovalla syötöllä koko pre seasonin ajan. Veikkaan että seuralta palkkansa saavalla Jaakko Horellilla on näpit pelissä tässä asiassa. Kohta tarinaa alkaa olemaan vaan niin paljon että niiden selaaminen käy työlääksi. Lisäksi häiritsee Antti Rogenbaumin haastattelu, joka on kirjoitettu minä muodossa, mutta kirjoittajan nimeä ei mainita. Pikku juttuja, mutta häiritsee silti. Atlaksen sivut ovat selkeät ja ehdoton peukku on annettava pahan olon purkukanavalle eli ”Keskustelupalstalle”. Atlaksen otteluraportit monesti valitettavan suppeita ja muuta tarinaa ei sivuille juurikaan ilmesty.

Siinäpä se, tulipas purnattua, mutta älköön kukaan loukkaantuko!

Hyvää käsipallokautta kaikille!

Tuoreimmat jutut