OP Korpimäki kokeilee siipiään Norjassa

BK-46:n kasvatti Olli-Pekka Korpimäki pakkasi kesällä perheensä sekä tavaransa ja matkusti Norjaan, jossa mies viettää seuraavat pari kautta toisen sarjatason Haugaland Håndballklubin riveissä.


Olli-Pekka Korpimäki. Kuva: Touchdown

Olli-Pekka Korpimäki. Kuva: Touchdown

Olli-Pekka Korpimäki

Olli-Pekka Korpimäki

Synt. 1989
186 cm / 90 kg

Kasvattajaseura
BK-46

SM-sarjassa
8 kautta, 1 SM-pronssi.
n. 200 ottelua ja 800 maalia.

Maaottelut
28 A-maaottelua, 11 maalia

Nykyinen seura
Haugaland Håndallklubb (Norja)

”Kyllä tänne käsiksen takia tultiin, mutta joudun vähän töitäkin tekemään siinä sivussa. Nyt elokuussa tosin treenataan aamuin illoin joten työt saa vielä odottaa”, Korpimäki kertoo.

”Haugalandista otettiin yhteyttä kun Oscar Kihlstedt oli puhunut seuran johdon kanssa ja välitti tietoa minusta. Päätin aika äkkiä lähteä kun päästiin yhteisymmärrykseen sopimuksesta, joka on 1+1 vuotta.”

Korpimäen tavoitteena on ottaa paikka aloituskokoonpanosta ja saada lisää nopeutta. ”Joukkueen tavoitteista ei ole vielä ollut puhetta mutta kun viime vuonna nousu pääsarjaan oli lähellä niin eiköhän se nousu ole tavoite.”

Haugaland, jonka hallinnollinen keskus on Haugesund, on reilun 100000 asukkaan rannikkoalue länsirannikolla Norjan lounaisosassa. Håndballklubb sijoittui kauden 2013-14 runkosarjassa viidenneksi, vain kolmen pisteen päähän kärkikaksikosta, eikä yltänyt liigakarsintaan.

Kesällä käsipallo-Suomea järisyttänyt uutinen BK-46:n lähdöstä I-divisioonaan oli myös Korpimäelle shokki: ”En missään nimessä olisi lähtenyt divariin pelaamaan, onneksi homma järjestyi! Lillis (Peter Kihlstedt) saa kyllä hyvän Go:n päälle, siitä olen varma.”

Minkään joukkopaon ei toisen polven BK:lainen Korpimäki usko olleen pelaajakadon syynä: ”Jokaisella lähtijällä oli varmasti omat syynsä, ja valmentajakysymys tuskin oli mikään ratkaiseva tekijä. Mulla oli, ja on vieläkin välit kunnossa Lundqvistin kanssa”, Korpimäki päättää.

Haugaland Håndballklubb Norjassa pelaa Korpimäen ja Henri Auerin siirtojen myötä nyt neljä suomalaista maajoukkuemiestä, heistä Kihlstedt, Auer ja Leo Ojala pelaavat Norjan liigassa. Korpimäen ensimmäinen kosketus sarjatasojen eroihin tulee 23.8. pelattavassa harjoitusottelussa Kihlstedtin Stordia vastaan.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset