Päivä 1; Grani BP, Praha

 

 

Tulimme eilen Prahaan n 19.30, hotelli jossa asumme on apartments-tyyppinen eli hoidamme itse ruokailut. Etujoukot olivat hoitaneet ekan päivän aamiaistarpeet, joten siitä ei ollut stressiä.

Lähdimme kuitenkin kohtuuajoissa hallille, kun reitti oli ratikka – metro – bussi.

Tänään eka matsi kl 14.40 , aloitettiin todellisuudessa 15-20 min myöhemmin, tässä vaiheessa päivää matsiaikataulut olivat jo venähtäneet.

Katsomo-osa joukkueesta ( lue innokkaat vanhemmat, jotka olivat itse järkänneet matkansa tänne) oli hieman huolissaan kun vastaan oli asettumassa kroatilaiset, RK Matulji. Itse joukkue ei ottanut stressiä tästä, vaan aloittivat tosi hyvin , teimme varmaan 5 ensimmäistä maalia ja meidän veskarilla huippualoitus. Vastustaja epäonnistui lähes kaikessa. 8-2 meille puolijalla. Toisella puoliajalla vastustaja heräsi pelaamaan, mutta liian myöhään. Me pelasimme kohtuu viisaasti ja veimme ottelun 12-9.

Kroaateilla ei ollut selvää 9 m heittäjää, vaan peli perustui hyvin pitkälle henkilökohtaisiin läpiajoyrityksiin. Tämä oli maukas ja itseluottamusta nostattava voitto.

Kuten turnauksissa yleensä iso osa ajasta menee odotteluun, seuraava matsi olisi 3 h päästä. Tän ikäisillä pojilla on kuitenkin pohjaton vatsalaukku ja syömisestä riitti puuhaa vähäksi aikaa. Seurasimme myös muiden BP joukkueiden pelejä. Taso vaihteli hyvin paljon ja joissain otteluissa tuli yli 20 maalin eroja.

Taitaa tsekkiläisillä olla kaunoja, koska katsomossa istunut tsekkijoukkue kannusti täysin rinnoin espanjalaisia jotka pelasivat tsekkiläustä Libereceä vastaan.

Toinen ottelumme oli slovenialaista Raduria vastaan. Mitään ennakkoluuloja tai – pelkoja ei ollut koska olimme jo osoittaneet ekassa matsissä pystyvämme hyviin otteisiin.

Meidät otettiin kuitenkin nopeasti maan pinnalle, koska heillä oli mainio pelintekijä ja molemmat pakit ajoivat ristiin ja antoivat paukkua. Yritimme pyristellä vastaan, mutta juna meni menojaan, slovenialaisten pakit olivat pitkiä, heidän maalivahtinsa hyvä.

Itse asiassa ottelusta jäi vähän epämielyttävä tunnelma, koska sihteeristö koostui (alle) teini-ikäisistä, jotka eivät saaneet tulostaulun lukemia oikeiksia. Meillä jäi varmaan puuttumaan useampi maali

Vaikka se ei peliä ratkaissut, on järjestäjille laitettava huomautus. Jonkun ottelun tälläinen sekoilu voisi jopa ratkaista.

 

Tää päivä oli paketissä pelaamisen suhteen klo 20, nyt enää ruokailu, sitten petiin. Huomenna taas on aikainen herätys, eka matsi 08.15 ja metrolla sinne matkataan. Vaikuttaa toimivalta tämä julkinen liikenne täälä. Ei vielä ole valittamista.

Ai niin, päivän halli..Zeleny Pruh – kouluhalli 70-luvulta (?), paljon ikkunoita, joten valoisa. Katsomo-osuus vaan oli sellainen että päästääkseen toiseen päähän piti työntyä jokaisen istuvan ohitse. Itse lpelialusta vaikutti tosi hyvältä

Huomiseen !

 

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset