päivä 3; Grani BP, Praha

Prahan julkinen liikenne toimii !! Ainakin hallit joissa olemme pelanneet, ovat löytyneet hyvin, jos joukossa on edes joku jolla on vähänkin suuntavaistoa.

Tänään olimme Prahan länsipuolella vanhalla kasarmialueella, halli (Ruzyne VG)  oli alueen keskellä. Joku pojista puhui ”paikallisesta Ruskiksesta”, mutta kyllä halli oli parempi. Ainoa, tosin tärkeä, asia oli ettei ilmastointi toiminut, ilma oli paksua. Onneksi ulkona oli hyvä ilma ja pojat saattoivat ottaa happea siellä.

Eka peli jota katselimme oli tosi kovatasoinen ja hiki nousi otsalle. Mitä pidemmälle katsoimme pelejä, huomasimme että A-peleissäkin oli kovin eritasoisia jengejä ja se on tietenkin näin isossa turnauksessa luonnollisista, kaikenkaikkiaan 59 joukuetta B-pojissa.

Vastaamme ensin tuli ruotsalainen H43 (jolla alkulämmittelyssä katsoalueella oli oma hieroja, useampi pojista (-97) kävi siinä hierouttamassa selkäänsä ja olkapäitä !

Tämä joukkue olisi pitänyt ”scoutata”, koska heillä oli yksi tykki, joka alussa pääsi tekemään maaleja. Hänet otettiin sitten paikkavartiointiin.Muuten pojat pelasivat taas ihan osaamisensa ylärajoilla ja pistivät hyvin kampoihin. Ero heidän ja meidän välillä oli se pienenpieni ”boosti”, aggressiivisuus, jota tarvitaan. Muutama huono lopetus ja hävisimme kolmella maalila (16 – 19). Ottelu ei kuitenkaan jäänyt harmittamaan, taistelimme hyvin.

Parin tunnin päästä oli vuorossa seuraava ottelu, silloin jo oli tiedossa, että H43  menee jatkoon, mutta tietysti halusimme voittaa. Vastaan tulisi sveitsiläinen Bern. He olivat hävinneet ruotsalaisille kolmella maalilla.

Ottelu oli tasainen alusta asti, mutta sitten kävimme useamman maalin johdossa loppua kohden, mutta jotenkin hermo ei riittänyt. Pari turhaa kaksiminuuttista ja he pääsivät lähelle. Viimeisellä minuutila menimme maalin johtoon, mutta loppumetreillä he tasoittivat. Kuvastaa ottelun luonnetta. Tässäkin tapauksessa kylmäpäisyys olisi auttanut, siksi tälläiset kansainväliset turnaukset ovat tosi arvokkaita, opitaan pelaamaan viisaasti. Sen oppii tietenkin kotonakin, mutta täällä jokaisella vastustajalla, ainakin tänään, oli joka positiossa pelaaja, joka pystyi ratkaisemaan ja siksi kaikkien pitää olla hereillä.

Tässä välisarjassa tulimme kuitenkin toiseksi paremman maalisaldon takia eli pudotuspeleihin lähti vain 9 meitä ”parempaa” joukkuetta, jos asiaa katsoo subjektiivisesti.

Pelin jälkeen pojat olivat kuitenkin tyytyväisiä, kenelläkään ei pää roikkunut.

Tän jälkeen illalla normirutiinit ja huomenna vielä katsomaan A-finaalia ennen kotiinlähtöä.

Teen vielä yhteenvedon kokemuksista myöhemmin.

 

Tsekin kieltä on oppinut ainoastaan pakolliset Vodaa (pojille) ja Pivoa (aikuisille).

 

 

Tuoreimmat jutut