Pietarin-ryhmä ylsi pronssiotteluun

Näköjään kaikkeen pitää varautua turnausreissulla. Lauantai-illalla joukkueessa tuli esiin sairastapaus,  joka vaati ambulanssia ja lopulta parin päivän sairaalahoitoa. Joukkueen taustajäsen Juha Kastarinen vietti tuon ajan pojan kanssa, tutustui venäläiseen sairaalajärjestelmään ja vakuutuksiin aluksi totaalisessa kielimuurissa,  mutta sai lopulta hoidettua asian loistavasti maaliin.

Sunnuntain ainoa peli oli Moskovaa vastaan. Joukkueemme alkoi olla hitsaantunut kasaan ja nyt tulosta syntyi. Atlaksen puolustus oli kova ja vastustaja sai lähinnä rankkarimaaleja. Vastustajan isot pelaajat pidettiin kurissa ja lopulliset numerot olivat meille 17-10. Tämä merkitsi sitä, että ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa suomalainen joukkue eteni semifinaaleihin. Pojat olivat tyytyväisiä ja ilta saattoi venähtää joillakin liiankin pitkäksi. Majoituspaikalla riitti paimentamista.  Koska vierasjoukkueet asuivat kaikki siellä, omat pojat kerran kiinnijäätyään saivat syyn hartioilleen muidenkin kolttosista.

Maanantaina semifinaalissa vastaan tuli Pietari 1, joka antoi pojille melkoisen kulttuurishokin 3-3 puolustuksellaan.  Oma puolustus ei pitänyt ollenkaan eikä pysynyt vikkelien pietarilaisten tahdissa. Ensimmäinen  puoliaika meni naapureille 8-16, joten toisella puoliajalla ei ollut paljoa tehtävissä vaikka oma puolustus viimein alkoi toimia. Lopputulos 16-26.

Viimeisenä päivänä pronssiottelussa vastaan asettui Yaroslavin taitava joukkue. Oma joukkueemme ei ollut ihan valmis peliin ja meille tuli turnauksen huonoin puoliaika. Syötöt ei mennyt kohdalleen, hyökkäyksessä pakoiltiin vastuuta ja puolustuksessa ryntäiltiin ohi. Tätä seurasi ehkä turnauksen paras puoliaika, jolloin teimme maaleja ja maalivahtimme Lauri Arkko torjui melkein kaiken. Kiri tuli kuitenkin liian myöhään ja aika loppui, joten kentälle pääsi muutkin pelaajat kuin liekeissä olleet. Lopputulos 13-20 ja turnauksen neljäs sija, joka on paras sijoituksemme täältä kolmessa vuodessa.

Nyt odottelemme illan Allegro junaa, jota ennen poikkeamme vielä KFC:ssä.

Turnauksen nelonen

Joukkueessa pelasivat Lauri Arkko (mv), Pyry Heinonen (V6), Oscar Raunio (V6), Miro Viitamäki (O6), Aapo Halmeenmäki (O6), Werner Järvinen (K9), Miikka Laulainen (K9), Juuso Servin (K9), Akseli Anttila (V9), Joona Mallenius (V9), Samu Nieminen (K9), Henry Juslin (K9), Jonathan Aven (K9), Topi Kastarinen (O9).

Valmentajina toimivat Lauri Laaksonen ja Caj Juslin. Joukkueenjohtaja Mika Laaksonen, Jarkko ”Lebe” Lehikoinen hääri kokkina, Juha Kastarinen huolto ja videointi,  Henri Viitamäki huolto ja tilastot.

Joukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin Akseli Anttila.

Turnaus oli edelleen hienosti järjestetty, vieraanvaraisuus erinomaista, olosuhteet hyvät ja vastus kova kuten aina ennen. Tänne tullaan taas ensi vuonna!