Pietarin-ryhmän matka alkoi

Atlas keräsi yhteistyössä P00 Etelä-Suomen aluejoukkueen kanssa ryhmän, jossa Atlaksen, Cocksin ja Kiffenin poikajuniorit lähtivät testaamaan itänaapurin parhaimmistoa huhtikuun perinteisessä Cosmonauts Cupissa 11.-15.4.2014. Matka alkoi aikaisin perjantaiaamulla Pasilan asemalta, josta pyyhällettiin nopeasti ja mukavasti Allegrolla Suomenlahden pohjukan suurkaupunkiin.

Ryhmän valmentajat Lauri Laaksonen ja Caj Juslin saivat hyvät treenit aikaiseksi Primorskajan urheilukoululla ennen illan peliä, ja joukkueen kemia näytti hyvältä. Ensimmäisessä vastaan asettui SK Tapa Virosta. Vastustaja osoittautui hyväksi ja kovaa pelaajaksi ryhmäksi. Peli oli tasaista, mutta olimme kuitenkin hieman jäljessä koko ajan. Klibba-pallolla peli näkyi syöttöongelmina, samaten isossa ryhmässä oli selvästi näytönosoittamisesta johtuvaa yliyrittämistä. Samaten pari pikkuloukkaantumista söi joukkueen tehoja sekä pitkä päiväkin alkoi näkyä otteissa. Virheiden summa johti katkeraan tappioon 22-25.

Lauantain peliin päästiin valmistautumaan sitten jo paljon paremmin levänneinä. Nyt yhteis- ja joukkuepeli sujui ihan eri malliin. Vastaan asettui St. Petersburg II. Pallo liikkui suomalaisilla loistavasti ja ensimmäisellä puoliajalla hakattiin taululle 17-5 lukemat, josta vastustaja ei enää raivokkaasta yrittämisestä huolimatta toipunut. Varsinkin Atlas teamin puolustus oli aivan rautaa, mikä lämmitti erityisesti siihen erikoistunutta valmentajaamme Lauria. Lopputuloksena makea 29-15 voitto ja kaikille pojille onnistumisia yllin kyllin.

Seuraavaksi huomenna sunnuntaina vastaan asettuu Moskova. Jos se  hoidamme, olemme vielä mitalipeleissä. Valmistaudumme asiaan illalla Pietarin-kiertoajelulla ja ihmettelemme hieman Itämeren suurkaupungin kulttuuria. Toivottavasti kurssi on nyt ylöspäin.

Primorskajan portailla isännän Alexin kanssa

Primorskajan portailla isännän Alexin kanssa

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset