Poikien maajoukkueet itsenäisyyspäivänä Virossa

Tulevana sunnuntaina kaikki poikien maajoukkueet kohtaavat perinteisessä joulukuun turnauksessa Viron vieraissa. Pelipaikkana Viimsin keskikoulun urheiluhalli aivan Tallinnan kyljessä. Kyseistä turnausta on käyty jo vuodesta 2008. Pelin henki on, että vuorovuosina pelataan kummankin maan kotitantereella. Tällä kertaa isäntinä ovat Viron joukkueet.

Itsenäisyyspäivän turnauksen aloittaa poikien 2000, tai sen jälkeen syntyneiden, maajoukkueiden ottelu. Suomen P00 maajoukkueelle ottelu on kautta aikojen ensimmäinen, ja odotettavissa on kiihkeä peli ja kovaa yritystä. Nuorimmalle ikäluokalle ensimmäinen ottelu on aina pieni kysymysmerkki. Halua ja tahtoa varmaan riittää, mutta pysyykö keskittyminen ja kuviot 60 minuuttia kasassa, se nähdään sunnuntaina.

Päivän toisessa ottelussa kohtaavat P98 maajoukkueet. Suomi on pelannut tähän asti neljä peliä Viroa vastaan ja saldo on hieman miinuksen puolella. Yksi tasapeli on pelattu tänä vuonna, mutta kolme ottelua on hävitty. Otteluissa on yleensä ollut tahmea alku, jonka ansiosta Viro on päässyt karkumatkalle, ja peliaika ei ole riittänyt eron kiinni kuromiseen. Virolla on muutama taitava pelaaja joukkueessa, ja heidän pysäyttämiseen tarvitaan sunnuntaina hereillä oleva puolustusmuuri.

Päivän viimeinen peli on P96 maajoukkueiden kesken. Näiden kahden joukkueen keskinäiset ottelut ovat suurimmaksi osaksi olleet suomalaista juhlaa. Yhdeksän kertaa Suomi on kohdannut eteläisen naapurin ja niistä on kuusi voittoa ja kolme tappiota. Viime vuoden vastaavassa turnauksessa suomalaiset saivat kokea niukan tappion, mutta tänä vuonna kahdessa ottelussa Viro on kaatunut kummassakin pelissä neljällä maalilla. Lähtökohta Suomen P96 maajoukkueelle on siis toiveita nostattava.

Mikäli puskaradioon on uskominen, niin poikia lähtee Viroon innostamaan isompikin ryhmä vanhempia ja sukulaisia. Itsenäisyyspäivän viettäminen tällaisessa tapahtumassa ei ole yhtään huonompi ajatus. Varsinkin ensimmäistä maaotteluaan pelaava P00 tarvitsee rajua kannustusta otteluun. Katsomo kahdeksantena pelaajana voi saada ihmeitä aikaan.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset