Kesätiimin viikko 23

Tästä se lähtee! Kesätiimin ensimmäinen raporttiviikko on takana.

Aino Pietiläinen

Aino Pietiläinen, SIF Maanantaina meillä oli joukkueen yhteiset treenit, missä vedettiin aluksi tabataa ja lyhyitä spurtteja, joiden jälkeen juoksimme 4x1000m ja aivan lopuksi oli vielä pieni kuntopiiri. Tiistaina kävin yleisurheilemassa ja hyppäsin kolmiloikkaa pitkästä aikaa.

Koko loppuviikon olin maajoukkueleirillä. Keskiviikkona aloitettiin testeillä ja illalla oli pallotreenit. Torstaina oli kaksi puolentoista tunnin pallotreeniä. Perjantaina ja lauantaina oli yhdet kahden tunnin pallotreenit päivässä, toinen treeni korvattiin perjantaina yleisurheilulla ja lauantaina juoksimme noin seitsemän kilometria, jonka jälkeen juoksimme vielä 200m intervalleja. Sunnuntaina oli enää kahdet tunnin pallotreenit, jotka keskittyivät hyökkäykseen.

Sami Karhunen

Sami Karhunen, Dynamo Riihimäki Maanantaina oman joukkueen kanssa viimeiset reenit ennen kesätaukoa, rennot reenit, alkulenkki ja futista, tiistai oli välipäivä.

Keskiviikosta sunnuntaihin Suurleirillä Solvallassa. Leiri alkoi kuntotestillä (piip-juoksu, ponnistus ja 10m sekä 30m sprintit) joka meni ihan hyvin. Illemmalla oli vielä yksi palloreeni 1h ja leiri alkoi puolustuspainotteisilla reeneillä. Päivän lopuksi oli lihashuoltoa.

Torstai-aamuna oli 5 km lenkki ja vähän paikkojen availua, päivällä ja illalla kaksi palloreeniä 1,5h joita ennen keppijumppaa lämmittelyksi. Reenien välissä oli teambuilding-harjotteita, mm. Köydenvetoa ja jousiammuntaa. Perjantaina vedettiin kaksi palloreeniä, á 1,5h, joissa alettiin keskittymään kontrapeliin ja kontralähtöihin. Molempia reenejä ennen oli keppijumppaa lämmittelyksi. Illalla lihashuoltoa.

Lauantaiaamuna hyökkäyspeliä 1,5h ja illalla 1h käytiin läpi erikoistilanteita. Alkulämmittelynä toimi myöskin keppijumppa, joka oli mielestäni hyvä tapa lämmitellä. Illalla lihashuoltoa. Leirin viimeisenä päivänä sunnuntaina hiottiin vielä hyökkäyspeliä kuntoon aamulla ja iltapäivästä pelattiin 3x15min 96-maajoukkuetta vastaan.

Viikon reenit meni mielestäni hyvin ja varsinkin leiristä jäi hyvä fiilis.

Olli-Pekka Korpimäki

Olli-Pekka Korpimäki, BK-46 Nonniin! Kesätreenejä takana nyt kuusi viikkoa, mutta viikosta 23 olis vähä läpändeerusta.

Maanantaina 1,5h kuntopiirimäinen puntti joukkueen kanssa, 45 sek töitä 15 sek taukoa. Pulssi pysyy korkeella kokoajan ja töitä tehdään vähän pienemmillä painoilla et jaksaa sen 45 sek. 10 eri liikettä ja kolme kierrosta, kierrosten välissä vähän pitempi tauko. Liikkeitä: Rinnalleveto, leuka, köysitreeni, kahvakuula, kaks eri hyppytreeniä, kaks eri vatsalihasliikettä, kuntopallo, punnerrus. Hauskaa välillä treenata tällaistakin punttia, eikä kokoajan vaan suonet pullollaan penkkiä.

Tiistaina tunnin ”slyngetrening” joukkueen kanssa. kuvasta näkee mitä tarkoitan..

Slyngetrening

Slyngetrening

Todella kova passi, jonka meidän fysiot piti. Tässä kehitetään eniten keskivartalon lihaksia. Myös kyykkyä tuli vedettyä köysien avustuksella, ja vähän yllättäen se ottikin sen verran koville ettei vessanpöntöltä päässy ylös seuraavana aamuna. Lopulta kun ylös pääsi ni pienessä etukenossa sai kävellä loppupäivän. Mutta kaikenkaikkiaan hyvä treeni, jota tullaan jatkamaan kerran viikos.

Vinkki

Palauttavat treenit hemmetin tärkeitä ku treenaa paljo, varsinkin kun ikää tulee ni huomaa et ne on aivan välttämättömiä.

Keskiviikkona omatreeni. Kävin vähä salilla riehumas, ihan peruspenkkiä.;) Oli kroppa sen verran jäykkänä viel alkuviikosta, et aika väkisin sai sohvalta lähtee. Oli sellainen palauttava punttireeni.

Torstaina sama kuin maanantaina. Muutamia muutoksia liikkeissä.

Perjantaina vapaa, mutta tuli silti käytyä salilla vetää pari nopeeta. Oli sen verran hyvä fjiilis kropassa ett lähettiin eukon kanssa kimpassa reenaa. Kyykkyä- pyramiditreeni (Nostetaan painoja joka sarjalle ja sit takas alas, 5-6 sarjaa, kun ollaan pyramidin huipulla niin toistoja on vain pari), Penkki-pyramidi, olkapäitä monta lyhyttä sarjaa kovilla painoilla+vatsa selkä. Vatsaa ja selkää teen aina punttitreenien yhteydessä.

Ja muista aina vastaliikkeet!! Esimerkiksi jos vedät vaan penkkiä, ni tulee ongelmia.

Lauantaina reissattiin Stavangeriin yhteistreeneihin Vikingin kanssa (pelkkää käsipalloa).
10.00-12.00 erilaisia kontrauspelejä eli pelkkää juoksua.
12.00-14.00 tauko ja lounas.
14.00-16.00 lämmittely+peliä kuus vastaan kuus.

Todella rankka päivä mutta oli hauska pelata käsistä pitkäst aikaa. Tuntuma oli yllättävän hyvä ja aika nappiin meni omasta mielestä.

Sunnuntaina vapaa. Tuli vietettyä hyvin pitkälti sohvalla jalat korkeella.

Miro Korja

Miro Korja. Kuva: FSC Media. Kesäkuun aloitus sujui mukavasti lämpöä odotellen. Ei vielä ainakaan ole Suomen kesä ihan näyttänyt parasta puoltaan joten ulkona ei tullut muutoin treenattua kuin golfin peluun merkeissä. Kierroksia viime viikolle osui kohdalle kaikkiaan 4 kpl, joten kävelyä siunaantui noin 40 km verran. Viime viikon harjoitteluni sekoittuivat hieman ystäväni häiden osuessa viikonlopulle.

Ma: Olin pelaamassa sählyä tunnin verran, hyvää intervalli harjoittelua ja intensiivistä spurttaamista.

Ti: Jostain syystä olen mennyt mukaan Esportin Kesäliigaan missä olen asiakkaani riveissä pelaajana mukana ja tiistaina oli sitten tämän sarjan toinen ottelu. Hiki virtasi mutta lopputuloksesta ei juuri tarvitse puhua. Opin sen myös tiistaina että sählykentällä ei kannata kompastuessaan ”liukua” lattiaa pitkin kuten käsipallossa.. Tulee aika ikäviä palovammoja.. 🙂 Joten intervallin omaista treeniä pelin muodossa tuli noin tunnin verran.

Ke: Kävelylenkki, eli toisin sanoin kierros golfia..

To: Lepopäivä, illalla katsoin nauhalta Ruotsin naisten finaaliottelun missä tuomareina olivat A. Isén ja E. Blanck. Kyseiset herrat ovat myös käyneet Suomessa pohjoismaisessa tuomarivaihdossa.

Pe: Minut kutsuttiin Fore Golfin tapahtumaan ja sain kunnian pelata kierroksen golfia Jari Isometsän ja Elina Nummenpään kanssa.

La-Su: Ystävän häät missä meni viikonloppu kokonaisuudessaan.

Aika kevyt aloitus oli, ensi viikolla yritetään enemmän urheilla, tosin jos säät ovat erittäin hyvät, niin voi olla että minut löytää golf-kentältä.

Mieli on kirkkaana ja kesäkuussa ei vielä aleta treenaamaan sääntökoetta varten, mutta niitä pitää myös käydä läpi lähempänä elokuuta.

Lotta Kulju

Lotta Kulju, HIFK Maanantaina poljin aluksi 9 km pyöräilyenkin ja iltapäivällä punttis missä fokus oli kädet, etu-takareisi sekä vatsalihakset. Päätteeksi pitkät venytykset ja foamrollerilla liikkeitä.

Tiistaina maajoukkueharjoitukset Karjaalla. Keskityimme hyökkäyskuvioihin ja paljon eri ajoihin. Pelattiin paljon 4 vs.4 ja loppu 40 min täysillä 6 vs 6.

Keskiviikkona intervalliharjoitukset seurajoukkueen kanssa. Aloitettiin lämmityslenkillä, tehtiin avaavia liikkeitä, käveltiin aidat ja lopuksi räjähtävät spurtit. Sen jälkeen jatkettiin intervalliharjoituksiin jotka eivät olleet niin piinaavia, eli 6x 4.45 min, 45 sek huili kertojen välissä. Pulssin piti nousta 130-170 välille ja saavuttaa 120 taukojen ohessa. Minulla pulssi nousi 170een ja putosi 120:een huilin aikana kaikilla 6 kierroksella. Lopuksi tehtiin vatsalihaksia, punnerruksia ja lankku 2×1 min.

Torstai = Crossfit. Aloitettiin avaavilla liikkeillä sisätiloissa ja siirryttiin ulkotiloihin 16 kg kettlebellin kanssa. Aloitettiin spurtti juoksutekniikalla sekä juostiin vähän pidempiä spurtteja.

AMRAP

As Many Repetitions As Possible

Sitten seurasi 15 minuutin AMRAP-osuus jolloin tulisi tehdä 10 vatsalihasta, 10 punnerrusta, 200 m juoksu, 10 ketteball swings ja päätteksi 10 sek sick sack juoksu kettleball sylissä. Tavoite on siis tehdä mahdollisimman monta kierrosta 15 min. ajassa. Taatusti maitohappoharjoite J

Perjantaina omatoiminen harjoitus. Juoksin 6 km=35,32 min. Lopetin 7x 30m spurteilla ja vielä 7x 30 intiaanihyppyä, punnerrukset ja vatsalihakset päätteeksi.

Lauantai: Viikon vapaapäivä 😀

Sunnuntaina tehtiin taas Crossfit:

  • Alkulämmittely: 3x 300 m soutu + avaavat liikkeet
  • Tekniikkaoppi: kyykky ja maastaveto
  • Pull-Ups
  • Soutu 500 m niin nopeasti kuin pystyi
  • AMRAP osuus 6 min, sisältäen 6 Boxjumps ja spurtti 6x 10 m edes takaisin , boxjumps spurtti j.n.e.

Viikon videovinkki

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/fi_FI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ’script’, ’facebook-jssdk’));

VIDÉOVous êtes arrière? Voici un entrainement fait pour vous !

Posted by Hand Actu on 29. huhtikuuta 2015

Julkaissut: Hand Actu

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset