Kesätiimin viikko 24

Viikon kohokohta oli tietysti Lotan edustaman naisten maajoukkueen voittoisa viikonloppu Karjaalla pelatussa EM-esikarsintaturnauksessa, josta tie vie nyt EM-karsintaan jossa vastaan asettuvat Unkari, Puola ja Slovakia.

Olli-Pekka Korpimäki

Maanantaina juostiin viikonlopun herkuttelut poijees, alotettiin puolen tunnin lenkillä ja sit intervallit päälle. Juostiin 5x1200m ajalla, eikä suoraan sanottuna ois yhtään huvittanut, lauantain passit tuntu sen verran viel jaloissa, ett ois ollu parempi vetää vaa palauttava lenkki. Koutsilta ei kumminkaa herunu ymmärrystä, no jälkeenpäin oli hyvä fiilis.

Tiistaina roikuttiin taas köysien päissä eli slyngetreeni, käytiin koko kroppa läpi, mut nyt meni jo vähä helpommin kuin viime viikolla. Sanon taas, ett tää on kyl tehokasta vaikka töitä tehdään vaan oman kropan painolla, kannattaa koittaa jos salilta löytyy ”slynget”.

Slyngetrening

Slyngetrening

Keskiviikkona ei joukkueen kanssa treenattu, mut kävin vetäsee keposen puntin. Vinopenkki+vastaliike, Chins (sama kun leuka, mut pidät tangosta toisin päin kiinni), kyykky, etureidet, vatsa ja selkä. Tein pitkiä sarjoja tällä kertaa, neljä sarjaa ja 10 toistoo pienillä painoilla, kroppa oli niin jumissa et ei viittiny 110 lasissa vetää.

Torstaina oliki sit yks kovimmista kuntopiireistä mitä oon uran aikana tehny! Neljä pistettä, joissa tehtiin kaks liikettä ilman taukoo, kun molemmat oli tehty niin kaverin teki, eli sait lepää sen ajan kun toinen duunas.

  1. rinnalleveto+hyppyjä kuntopallo sylissä
  2. hyppyjä penkille painojen kanssa+nopeeta jalkatyötä
  3. chins+kuntopallo heittoja
  4. hyppyjä laatikoitten päälle+kahvakuula

Näitä tehtiin neljä kierrosta ja toistoja 6-8. Tässä vaiheessa jalat oli aika hapoilla ,mut seuraavaks 24 spurttia, spurttien välissä lepoa sen aikaa kun kaveri spurttas. Mä olin varma et se oli siinä mut koutsi sano ”pliis follou mi” ja ei muuta ku slyngehuoneeseen vetää viel slyngepassi päälle. Oli kyl rankka mut todella hauska treeni, ja kerran viikossa on hyvä vetää tommonen kunnon nollaus passi. Jälkeenpäin maistu ruisleipä todella hjyvälle.

Perjantai saatiin treenivapaa, ja mä pidin vapaan, vietettiin perheen kanssa meikäläisen syndejä.

Lauantainakaan ei kerennyt treenaamaan, mutta oltiin talkoissa joukkueen kanssa, Ylvis soitti meidän kotiareenalla ja me jeesattiin siellä. ”what does the fox say räntätätätättääättää”

Sunnuntaina oma puntti, taas kuntopiiri periaatteella mut nyt oli kovilla painoilla. Neljä pistettä, jossa jokaisessa kaksi liikettä, suoritin aina yhden pisteen ja sen jälkeen pieni tauko ennen seuraavaa pistettä. Esim: penkki 4-5 toistoo kovilla painoilla ja heti perään talja 4-5 toistoo kovilla painoilla, 20sek tauko ja uudestaan, tää toistetaan 4 kertaa, sen jälkeen pitempi tauko ja seuraavaan pisteeseen. Kaikissa liikkeissä tehtiin töitä käsillä, joten tällasen treenin jälkeen on mahdoton pestä hiukset, sillä sä et jaksa pitää käsiä ylhääl. Kädet tärisee nyt vieläki kun kirjotan tätä juttua, ni älkää tuomitko jos on kirjotusvirheitä. 😉

Tällä viikolla ei tullut niin monta passia kun pitäis, mut yritetään ens viikolla zempata taas kovemmin!
Pikkukundi oli mukana salilla torstaina ja se on tehny hirveetä kehitystä viimesen vuoden aikana (Maik 1v.) 🙂

Sami Karhunen

Maanantai: (vapaa valintainen maasto) palauttava lenkki 45min rennolla juoksulla leirin jäljiltä+venytykset päälle

Tiistai: vapaa

Keskiviikko: (keskuskenttä)
15min alkulenkki+venyttelyt
4x20m loikkia+20m spurtti
Erilaisia loikkia kiihtyvällä vauhdilla
Vuoroloikka, tasajalka, yhden jalan kinkka (2+2), sivuloikka, inkkari (kävelypalautus)
2×15 korokehyppyjä, tasainen tahti
Nousu korokkeelle ilman hyppyä (2+2), tasajalkahyppy, toinen ponnistaa, toinen ottaa vastaan
1 purua kovalla tempolla
2 purua palauttavalla vauhdilla
Loppuvenyttelyt

Torstai: vapaa

Pe: (vapaa maasto)
15min alkulenkki+venyttelyt
Askelkyykkykävelynä 2x20m
Sivukyykkykävelynä 2x20m
Polvennostojuoksuna 2x20m
Kanta-pakarajuoksuna 2x20m
10x20m teräviä kiihdytyksiä (ensimmäiset 2-3 rauhallisella lähdöllä, lopuissa kaikki peliin)
4×25 vatsa-selkä-punnerrus-kyykky-hyppy
5min kevyt palauttava juoksu
Pitkät venytykset

Viikonloppu rennosti.

Lotta Kulju

Maanantaina pari tuntia punttisaliharjoitusta, koska tiesin että olisin maajoukkueen kanssa koko loppuviikon.

Tiistaina maajoukkueen kokoontuminen Karjaalla harjoitusten merkeissä. Paljon juoksua ja pääfokus puolustukseen ja eri puolustusmuodustelmat (6-0, 5-1).

Keskiviikkona ja torstaina maajoukkuetreenit 2 tuntia per päivä. Hiottiin hyökkäys- ja puolustuskuviot sekä räjähtävää nopeutta ja ponnistus ”oikealla” ja ”väärällä” jalalla ennen hyppyheittoa.

Perjantai: Ottelupäivä!
Aloitimme aamupäivän 1,5 tunnin harjoittelulla missä fokusointi oli ylivoima- ja alivoimapelaaminen. Toisen aallon pelaamista sekä kontrauspeli hiottiin eli paljon juoksua. Tosi hyvä ottelua edeltävä harjoitus mielestäni.

Illalla oli sitten ottelu Kosovoa vastaan jonka voitimme 27-19. Vauhdikas peli mutta huomasi että emme olleet pelanneet kansainvälisiä otteluita pitkään aikaan koska teknisiä virheitä oli ottelun alussa runsaasti. Itse pelasin vain toisen erän 5 viimeistä minuuttia mutta kahdesta yrityksestä yksi upposi maaliin ja puolustuspeli toimi hyvin niin tyytyväinen saa olla.

Lauantaina 1,5 tuntia pallotreeni, ja käytiin läpi ne asiat jotka ei toiminut perjantaina. Hyvin vauhdikas treeni ja paljon peliä. Myös vähän voimaharjoittelua että muistaisimme ottaa hivenen kovemmin sekä puolustuksessa että rohkeammin ottaa vastaan kolhuja hyökkäyspäässä.

Sunnuntai oli jälleen ottelupäivä, joka alkoi kävelyllä sateessa jonka jälkeen kunnon aamiainen odotti meitä hotellissa ennen päivän ottelua Israelia vastaan. Tänään sain olla aloituskokoonpanossa ja sain paljon peliaikaa mikä aina on ilahduttavaa. Tulin hyviin paikkoihin V9 paikalta ja sain tehtyä alkuun kolme maalia ja puolustus toimi hyvin. Aika paljon teknisiä virheitä ja huolimattomuutta oli myös tässä ottelussa mutta hyvä tsemppi loppuun asti riitti voittoon 26-23.

Illalla menin vielä seurajoukkueen crossfit harjoituksiin.

Alkulämmittely: soutu 600 m, kuperkeikka eteenpäin 14 kpl, taaksepäin 14 kpl.

Tekniikkaa:
-Wallball-heitot (kyykkyyn-ylös-heitä lääkintäpallo seinässä olevan viivan yli, ota pallo vastaan ja kyykkyyn j.n.e..)
-Kyykky: Menimme kyykkyyn max (6×1) ja sitten 50 % maxpainoilla, 4×10 reps hitaasti

One-arm kettlebell-press: 3×10 rep per käsi

AMRAP12 (as many rounds as possible): 5 pull-ups, 5 toes to bar, 5 push- ups, 10 wallball-heittoa . AMRAP 12 minuutin ajassa.

Hyvä harjoitus- ja peliviikko takana ja eritoten hyvä ja hauska viikko maajoukkueen kanssa. Meidän tavoite oli voittaa molemmat ottelut ja sen me teimme. Viikon lopetus raskaalla crossfit-harjoituksella oli pilkku iin päällä ja nyt maanantaina aion pitää vapaapäivän ilman mitään pakollista vaan nauttia ihan rauhassa 🙂

lotta-vk24

Miro Korja

Kesä on mukavaa aikaa, ja mitä katselee muita kesätiimiläisiä niin kovaa treenaataan. Itselläni tulee pääasiassa liikunta tuon kävelyn muodossa taas viime viikolla. Tosin viime viikolla tuli myös sitten katsottua vähän käsipalloa.

Nyt on kävelemistä yhteensä noin 90km golfin merkeissä kahdelta viikolta.. 🙂

Ma: sählyä noin tunnin verran. Alkaa jo pikkuhiljaa tottumaan siihen juoksemiseen intervallin tyyppisesti. Enää ei yksi spurtti vie kaikkia voimia.. 🙂 Tämän päälle vielä kierros golf kentällä.

Ti: Golfin valmennusryhmän kanssa harjoitukset. Sisälsi jonkun verran myös core-harjoitteita kuntopallolla. Pääpaino tietysti golf-svingin vaatimiin lihaksiin. Tämän lisäksi myös salilla toiminnallista harjoitusta. Kahvakuula heilui tunnin verran ja hiki virtasi.

Ke: Töiden jälkeen kevyt tasavauhti lenkki kotimaastossa. Illalla oli FIN – GER maaottelu, missä seurasin tuomareiden työskentelyä. Nämä pitää merkata myös IHF:n päiväkirjaan. IHF haluaa ja vaatii että otteluita katsotaan ja analysoidaan. Harmi ettei Suomi pystynyt samanlaiseen taisteluun kuin mitä Espanjaa vastaan. Toisaalta, Saksasta kyllä näki ettei ainakaan takki auki lähdetty peliin.

To: Kierros valkoisen pallon nujimista erittäin tuulisessa säässä.

Pe: Junnusponssikisaan sain kutsun joka pelattiin Pickala golfissa. Kierroksen jälkeen näin käsipallon parissa tuttuja kasvoja klubilla kun oli Perjantain Jazz-ilta..

La: Kesän ensimmäinen kunnon lämmin kesäpäivä! Mahtava tunne kun vihdoin oli lämmintä ja mukavaa! Eli, ei ole suurikaan yllätys että minut löysi golfkentältä.

Su: Rentoutumista mökillä.. Mieli lepää ja on taas valmiina uuteen viikkon!

Aino Pietiläinen

Maanantaina olin yleisurheilemassa kolmiloikkakisoja varten. Olin kuitenkin venäyttänyt toisesta jalasta etu- ja takareiden, joten hyppäämisestä ei oikein tullut mitään. Sain kuitenkin tehtyä alkulämpän, lyhyempiä hyppyjä ja muutaman kokonaisen hypyn. Tiistaina kuitenkin oli jalka siinä kunnossa, että jätin hyppäämisen suosiolla väliin. Tein kuitenkin omaa kuntopiiriä kotona.

Seuraavana päivänä meillä oli puolentoista tunnin pallotreenit, jotka olivat aika rauhalliset, joten jalka ei hirveästi haitannut. Treeneissä heitettiin paljon omilta paikoilta ja keskityttiin hyökkäykseen.

Torstaina olimme joukkueen kanssa ulkona juoksemassa. Teimme paljon koordinaatioita ja juoksuharjoituksia, sekä paljon erilaisia punneruksia ja muita lihaskuntoharjoituksia. Perjantaina juoksin noin puoli tuntia aika kovaa tahtia, ja lauantaina pyöräilin n. 20km. Sunnuntaina oli lepopäivä.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset