Mikael Källman Atlas Vantaan ensi kauden valmentaja

Suomen kaikkien aikojen käsipalloilija Mikael Källman, 51, on käsipallon SM-liigassa pelaavan Atlas Vantaan päävalmentaja seuraavat kolme kautta. Källman siirtyy kauniaislaisesta HC Westistä, jota hän on luotsannut seitsemän kautta ja kahdesti Suomen mestariksi.

Källman jatkaa A-maajoukkueen päävalmentajana ja osallistuu Atlaksessa myös nuorten talenttien kehittämiseen.

Atlas Vantaan nykyisen valmentajakaksikon sopimukset umpeutuvat kuluvan kauden päättyessä. Martin Noodla ilmoitti jo syksyllä, että hän palaa kauden jälkeen kotikonnuilleen Tallinnaan, jossa hänen perheensä on asunut koko ajan, kun Noodla on pelannut ja valmentanut Vantaalla. Besim Qerimillä on jatkovirityksiä sekä Suomeen että ulkomaille.

Atlas Vantaa julkisti päävalmentajauutisen torstaina tiedotustilaisuudessa, jossa Källman ei voinut olla mukana. Atlas Vantaan ja Westin välillä on sovittu, ettei Källman esiinny Atlaksen tilaisuuksissa ennen kauden loppua.

Källman saatiin kuitenkin puhelinhaastatteluun, jonka teksti on ohessa. Källman painotti, että tämä on ainoa kerta ennen kauden päättymistä, kun hän puhuu siirtoonsa liittyvistä asioista.

Mikael Källmanin puhelinhaastattelu

Mikä ratkaisi, että valitsit Atlaksen?
”Kiinnostusta oli muuallakin. Olin jo aikaisemmin päättänyt, että seitsemän vuotta Westissä riittää. Tunsin, että tarvitsen jotain uutta. Vähän tuntui siltäkin, ettei oikein mitään tapahdu enää ja olen siihen syyllinen. Tarvitsen uutta sykettä ja motivaatiota.”

”Kun Atlaksen johtomiehet (Timo Lehtinen ja Tomi Puikkonen) tulivat Tammisaareen, istuttiin monta tuntia. Heillä oli omat näkemyksenä ja minulla omani ja lopulta olimme samoilla linjoilla. Atlaksen projekti vaikutti mielenkiintoiselta. Tästä tulee minulle mielenkiintoinen ja kova haaste, ja juuri sellaista tarvitsin. On vähän niin kuin laittaisi uusia piristäviä tapetteja seinille.

Mitä mieltä olet Atlaksen nykyjoukkuesta?
”Atlaksella on hyvä pelaajamateriaali ja suuri osa on seuran omia poikia, mikä on hyvä asia. Harmi vain, että sentteri (Dragan Vrgoc) lähti, mutta hyvä, että Milos (Maksimovic) jatkaa.

Aiotko ehdottaa Atlas Vantaan johdolle pelaajahankintoja?
”Ovat he kyselleet minulta. Olen ymmärtänyt, että 2-3 täsmähankintaa tehdään ja että Mika (Laaksonen) hoitaa niitä. En ole ajatellut niinkään tiettyjä pelipaikkoja, vaan sitä, että hankitaanpa sitten puolustajia tai hyökkääjiä, he ovat allround-tyyppejä, jotka ovat aktiivisia molempiin suuntiin.

Atlas Vantaalla on viiden vuoden projekti, jonka aikana on tavoitteena voittaa mestaruus ainakin kerran ja vakiinnuttaa asema kotimaan kärjessä. Mitä mieltä olet, onnistuuko?
”Onhan Cocksilla aina kovimmat satsaukset. Dicken on hyvä, samoin West ja kun mukaan lasketaan Atlas, näyttää siltä,että on muodostumassa nelikko, joka erottuu. Atlaksen nykytilanteessa voi vain sanoa, että aina pitää katsoa ylöspäin ja että paremman voittaminen on aina kiehtova tavoite.”

Atlas Vantaa ja West saattavat kohdata vielä mitalipeleissä tällä kaudella. Miltä se tuntuisi?
”Ei herätä minussa minkäänlaisia tunteita. Pyrin hoitamaan työni aina mahdollisimman ammattimaisesti senhetkisen työantajan leivissä. Nyt teen töitä sen eteen, että West pääsee mahdollisimman pitkälle.”

”Tärkeintä on nyt saada tilanne rauhoittumaan tämän siirtouutisen ympärillä, jotta kaikki pääsevät keskittymään pudotuspeleihin.”

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset