Tammikuun yhteenveto naisten SM-sarjasta

Naisten mestaruussarjassa pelattiin tammikuussa yhteensä 15 ottelua. Näissä otteluissa tehtiin yhteensä 792 maalia (keskiarvo 52,8). Suurin maaliero syntyi ottelussa HIFK-Atlas jolloin helsinkiläisnaiset voittivat 24:llä maalilla, kun loppulukemiksi muodostui 38-14.

Katsojia otteluissa kävi Tulospalvelun mukaan 1052, tosin neljästä ottelussa ei ole kävijämäärää ollenkaan. Suurimman yleisömäärän haali Dicken joka ottelussa Siuntiota vastaan sai 180 kävijää paikalle. Toiseksi paras yleisömäärä oli KyIF-Sparta ottelussa.

HIFK ja Dicken voittivat kaikki ottelunsa ja ÅIFK oli ainoa joukkue joka ei voittanut yhtäkään ottelua.

Yhdessä ainoassa ottelussa taukojohtoon mennyt joukkue hävisi ottelun. Tämä tapahtui Sparta-ÅIFK ottelussa, jossa vieraileva ÅIFK aloitti tauon 16-14 johtoasemassa, mutta hävisi ottelun 34-26. Ylipäätään, jos katsomme onko koti- vai vierasjoukkue voittanut niin kotivoittoihin on ylletty 9, ja vierasvoittoon 6 kertaa.

Omasta mielestäni tammikuussa nähtiin kaksi yllätystä. Ottelussa KyIF-Sparta KyIF piti pisteet kotona ja ottelussa BK-46-Atlas Atlas nappasi voiton kotiin Karjaalta. Spartalla kuukausi kulki pahasti vastatuulessa kun ainoa voitto heltisi selkeästä sarjajumbosta ÅIFK:sta. Atlas sen sijaan napsi neljä pistettä BK-46:n ja ÅIFK:n kustannuksella.

Sarjataulukkoa tammikuun osalta:

HIFK
Dicken
SIF
BK-46
Sparta
KyIF
Atlas
ÅIFK

Näistä joukkueista loppupeleihin on povattu kaikki 4 ensimmäistä joukkuetta, mutta sarjatilannetta katsoen HIFK, Dicken ja SIF omat selvästi omassa luokassaan. Nämä kolme joukkuetta ovat keränneet 20 tai enemmän sarjapistettä, kun heidän jälkeen sitten erot (pois lukien ÅIFK) on ollut alle kolme pistettä. Tässä keskikastissa onkin mielestäni ollut mukava seurata miten joukkueet ovat pelanneet ristiin. Näissä onkin ollut ne jännittävimmät ottelut tuloksista katsottuna.

HIFK:n ottelut ovatkin olleet omalla tavalla hieman tylsiä. Pelasi joukkue hyvän tai heikomman ottelun ovat he aina onnistuneet kääntämään lopputuloksen omalle puolelle ja selkein luvuin.

Jos HIFK:n organisaatiolta tai pelaajilta kysyy, ovat he tyytyväisiä täysiin pisteisiin mutta se vie hieman jännitystä ja viehätystä jos voittaja on tiedossa jo kun ottelu alkaa. Samassa sarjassa on Dicken. Odotin paljon ottelua Dicken-SIF joka pelattiin 25.1. mutta siitä tulikin sitten antikliimaksi, kun SIF oli nujerrettu jo 15 ensimmäisen minuutin aikana.

Helmikuu

Helmikuussa pelataan 14 ottelua ja jos näistä otteluista pitäisi valita kiinnostavimmat, niin ainakin minulle ne ovat HIFK-SIF (15.2.), KyIF-Atlas (16.2.) sekä tätä kirjoittaessa parhaillaan pelattavassa länsi-uudenmaan taistelu SIF-BK-46.

Unohtaa ei voi myöskään 22.2. Helsingin Urheilutalolla pelattavaa kärkikamppailua HIFK:n ja Dickenin välillä. Tässä ottelussa tullaan varmasti näkemään kaksi nälkäistä ja voitonhaluista joukkuetta ja toivon että tässä viikonlopun mittelöinnissä Urheilutalo saadaan täyteen katsojia, ja katsomoon sellaista fiilistä joka siivittäisi joukkueet taistelemaan kynsin hampain sarjapisteistä. Tämä saattaa myös olla se ottelu, joka Dicken voittaessa tasaa sarjatilannetta. Suosittelen kaikkia menemään katsomaan tätä ottelua!

Hyvää alkanutta vuotta kaikille ja menkäähän halleille katsomaan otteluita, parhaiten sen käsipallon kokee sieltä, kun raportteja lukien.
Kiitos menneestä tammikuulta ja halleilla nähdään.

Andreas ”Andy” Lindlöf

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset