Käsipallo palaa valtakunnan telkkariin!

Syksyn ehdottomasti kovin käsipallouutinen julkaistiin tänään, keskiviikkona 2.10.2013. Käsipallon SM-liiga on mukana YLE:n TV2:n kotimaisen palloilun satsauksessa, joka näyttää käsipallon lisäksi kori- lento- ja jääpallon sekä salibandyn pääsarjoja, sekä kahden viimemainitun MM-kisoja.

Käsipalloliiton väistyvä toiminnanjohtaja Tomi Puikkonen teki viime töikseen hienon uroteon. Palloilu on nyt kovaa valuuttaa härmässä kori- ja lentopallon EM-kisamenestysten ansiosta ja käsipallo pääsee nyt takomaan omalla vasarallaan valmiiksi kuumennettua rautaa.

”Tämä päivä on historiallinen suomalaisessa urheilussa. YLE:lle on nostettava hattua, tällaisesta kokonaisuuksista olen haaveillut pitkään. Meille tämä tarkoittaa loistavaa mahdollisuutta kasvattaa suosiotamme sekä näyttää miten vauhdikas ja hieno peli käsipallo on. On myös oltava ylpeä siitä, kuinka hieno yhteistyö meillä on muiden palloilulajien kanssa. Yhteistyömme on ollut poikkeuksellisen hyvää jo pidemmän aikaa koripallon, lentopallon, salibandyn, jalkapallon ja jääkiekon kanssa. Tämä on osa sitä kuuluisaa urheilukulttuuria liittotasolla”, Puikkonen kommentoi lehdistötiedotteessa.

”Käsipallon osalta tämä tarkoittaa sitä, että ainakin kaksi SM-liigan runkosarjan ottelua sekä kaksi pudotuspeliä näkyy YLE:n TV2:lla. SM-liigan finaaleja näyttävä TV-kanava julkistetaan myöhemmin.”

– Tomi Puikkonen

TV-käsipallokausi avataan YLE:llä 21. joulukuuta. Ottelu on vielä avoin, mutta SM-liigassa pelataan tuolloin ottelut BK-46-HC West, HIFK-Cocks, SIF-Akilles ja Atlas-Dicken.

Telkkarin lisäksi keväällä solmittu sopimus Sportsgroundin kanssa lupaa ensi vuoden puolelle kymmenkunta runkosarjamatsia sekä Play offeja. Naisten pelejä on tiedossa nettiin viimeistään finaalivaiheessa.

Tähän päälle kun lisätään vielä Turvakolmion tuottamat nettistreamaukset joiden ottelut pelataan pääsääntöisesti Vantaalta, voi sanoa että kiva kausi on tiedossa. Täyteen euforiaan käsipallofani pääsisi jos vielä maaottelut kuuluisi johonkin ohjelmistoon, mutta kaikkea ei voi saada. Ainakaan vielä.

Toivottavasti medianäkyvyys poikii hurjasti lisää väkeä hienon lajimme pariin sekä katsomoihin. Seurojen markkinointikoneistot kannattaa olla jyvällä kun omia otteluita näytetään. Kilpailu on muiden lajien seurassa kova mutta kiinnostava ja haastava. Kuka pystyy hyödyntämään tämän parhaiten?

Suomi-palloilu palaa laajasti Yle TV2:een

/JK

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset