Rodeo on Tour St. Gallen

”Kallis tanssi Euroopan parketeilla” otsikoi St. Galler Tagblatt lehti EHF Cupin otteluita. Siinä missä jalkapallon Euroopan liigassa maksetaan osallistujille korkeita bonuksia, käsipallossa osallistuvat seurat maksavat itse kaikki kulunsa.

Rodeo on Tour - St. Gallen

St. Otmar:ille olisi voinut käydä huonomminkin, toteaa paikallinen lehti. Riihimäen Cocksin tilalle olisi arvonnassa voinut tulla joukkue Islannista tai Moldovasta. Siinä tapauksessa kulut olisivat olleet moninkertaiset. EHF Cupin voittaja saa tosin 100.000 Euroa palkinnoksi uurastuksistaan, mutta vastaavan summan saa jalkapallossa joukkue joka pelaa lohko-ottelussa tasapelin. Lehti toteaa että kaudella 2013/14 paikallinen jalkapalloseura FC St. Gallen tienasi kahdesta voitosta 1,7 miljoonaa euroa tililleen.

St. Otmar on budjetoinut 50.000 euroa tämän vuotisiin EHF Cup peleihin. Ainoat eurot tulopuolella ovat pääsylipputulot, toteaa St. Otmar:in urheilupäällikkö Dominique Gmür. Hän ei kuitenkaan odota mitään tungosta Kreuzbleiche halliin, sillä suomalainen seura ei todennäköisesti houkuttele kovinkaan paljon väkeä peliin. Samoin tulee käymään Alingsåsia vastaan mikäli jatkoon päästään. Joukkue Saksan Bundesliigasta tai Espanjan liigasta vetäisivät aivan toisella tavalla kansaa lippuluukulle. Suurista kuluista huolimatta tämä on ansaittu palkkio joukkueelle viime kauden saavutuksista, sanoo Gmür päivää ennen ottelua.

Mennäänpä sitten tämän päivän otteluun. Karvas tappio Cocksille, tilanne 34 – 24 ei kovin suuria toiveita anna seuraavaan karsinta otteluun. Kohtuullisen täydellisesti pitäisi kotiottelu Vantaalla mennä, ja St. Otmarille pitäisi olla synkkääkin synkempi päivä. Rodeo odotti kieltämättä tiukempaa ottelua täällä St. Gallenissa, mutta Cocks ei vain onnistunut oikeastaan millään osa-alueella.

Pettynyt päävalmentaja Kaj Kekki totesi ottelun jälkeen, että pää petti pelaajilta ensimmäisessä erässä. Vartti oltiin juonessa mukana, ja mentiin suunnitelmien mukaan, mutta sitten ei saatu palloa sisään ja pää putosi. Vastustaja sai muutaman onnistuneen kontran, ja meidän joukkue oli sekaisin. Nyt tuntuu erittäin pahalta. Kymmenen maalin tappioasemasta tuon tason joukkuetta vastaan saa aikamoiset kinkerit järjestää, että pinnat tulisi kotiin. Vastustaja oli täsmälleen sitä mitä odotin, mutta me pelattiin selkeästi alakanttiin. Voi olla että lähdettiin pelaamaan liian varovaisella taktiikalla, mutta totuus on kuitenkin, että ensimmäisessä erässä menetettiin kontrolli omaan tekemiseen, eikä siitä sitten noustu.

Lopullinen niitti otteluun tuli toisen erän alussa missä Cocksin ensimmäinen maali tuli reilun 6 minuutin jälkeen. Siihen mennessä St. Otmar oli latonut viisi maalia. Joukkueen kapteeni Antti Valon mielestä tasoero Challenge Cupin ja tämän sarjan välillä on se että vastustaja tulee paljon kovemmalla tempolla. Ei siinä mitään aivan ihmeellistä ole, mutta tarpeeksi tehokasta. Jatkuvasti oltiin askeleen jäljessä. Meillä on muutenkin vähän huono tempo eikä vain päästä kunnolla eteenpäin. Takaheitotkin jäi olemattomiin kun ei päästy kaverista ohi. Tiedettiin että St. Otmar on hyvä kotijoukkue, mutta nyt taidettiin antaa liikaa eteen. Ei se tietenkään mahdotonta ole mutta tekemistä siinä on.

Näin siis kävi tässä pelissä, ja Rodeolle jäi sellainen maku suuhun, että Cocks ei läheskään päässyt omalle tasolleen. Olisiko niin että tämä karsintaottelu tuli sittenkin liian aikaisin. Olisi tarvittu vielä enemmän otteluita että kuviot oltaisiin saatu kuntoon. Nyt näytti välillä siltä, ettei kaveri aina tiennyt mitä toinen yritti tehdä. Pelaajamuutos joukkueessa on kuitenkin ollut aikamoinen.

Kaikesta huolimatta kannatti lähteä katsomaan. Nyt sai jonkinlaisen kuvan sveitsiläisestä käsipallomeiningistä, ja sitä Rodeo lähti tältä keikalta hakemaan. St. Gallen on ihan makea paikka, ja tänne viitsii tulla toistekin. Nyt toivotaan vain Cocksille mieletöntä fiilistä ensi lauantain otteluun, ja runsaslukuista yleisöä kannustamaan.