Vive la France – Tsemppiä Suomi

Vastustajat ensi kauden EM-karsintoihin ovat nyt selvillä, Suomi taistelee EM-kisapaikasta yhdessä Slovakian, Islannin ja Ranskan kanssa. Kuusi ottelua, kuusi mahdollisuutta näyttää maailmalle että olemme nousujohteinen käsipallomaa ja kuusi peliä missä meillä on pelkästään voitettavaa. Se että saamme pelata vuoden 2009 maailmanmestaria vastaan ja vielä kotikentällä tulee olemaan elämäni suuri elämys – ainakin toistaiseksi. En koskaan lähde otteluun sillä ajatuksella että häviämme, olen voittaja ja elämässä kaikki on mahdollista.

Vive la France – Tsemppiä Suomi

Slovakia on pieni maa mutta yhdessä Tsekin kanssa noussujohteinen käsipallomaa, viime vuoden MM-karsinnoissa Suomi hävisi Slovakia vastaan yli kymmenellä maalilla. En ollut itse mukana, polvivamman takia, mutta mielestäni Slovakia on ennakoltaan ryhmän heikoin lenkki meidän jälkeen.

Islanti pelaa perinteistä Skandinaavialaista peliä, ehkä meille sopivin vastustaja koska pelaamme pitkälti samanlaista peliä. Islanti kuitenkin voitti esimerkiksi Ruotsin kaksi kertaa muutama kuukausi sitten ja monet pelaajat pelaavat tanskan pääsarjassa ja ovat nuoria ja nälkäisiä, käsipallo kun on Islannin kansallislaji.

Ranska on vuoden 2009 maailmanmestari ja joukkue on mielestäni, Norjan ja Montenegron kanssa, maailman paras. Joukkue sisältää pelaajia kuten Alison Pineaut, Mariama Signaté, Siraba Dembele sekä Cleopatre Darleux ja he ovat varmasti sairaan nälkäisiä Olympia fiaskon jälkeen näyttää maailmalle että he pystyvät taistelemaan maailmanmestaruudesta vielä jatkossakin.

Nyt isoon kysymykseen, mitä Suomella on annettavaa näitä huippujoukkueita vastaan?
Vastaus on helppo, aivan mielettömän paljon sisua ja 16 nälkäistä pelaajaa, jotka kaikki haluavat näyttää ettei ero näihin maihin ole niin suuri mitä kaikki luulevat. Kun tässä istun ja mietin miltä tuntuisi pelata 1.88 metristä Signatéa vastaan, en tunne pelkoa, en tunne mitään mutta kun halua näyttää että kyllä tämä pieni suomalainen nopeudellaan hänetkin ohittaa. Ja kun näen Johanna Hillin ohittavan Alison Pineauten silloin tiedän miksi aikoja sitten aloitin käsipallon.

Joten ”Bring it on” ja kaikki suomalaiset kannustamaan naisten maajoukkuetta kauden aikana, on aika näyttää maailmalle mistä suomalainen on tehty.

Nähdään Unkarissa/Kroatiassa!

Allu

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset