Jukkis Cup on erilainen käsipalloturnaus

BK-46:n miesten ja naisten joukkueet järjestää Karjaalla lauantaina 9.11.13 rankkarikisan joka sai nimekseen Jukkis Cup. Turnauksen puuhamiehet Peter Kihlstedt ja Robin Karlsson sanovat suunnitelleensa tapahtumaa jo vuosia.

Jukka-Pekka Korpimäki

Synt. 2.10.1963

Seurat: BK-46, HIK.

59 A-maaottelua, 2 maalia.

SM-sarjassa 1989-2008
449 SM-ottelua, 7 maalia.
8 SM-kultaa.
SM-sarjan vuoden maalivahti
1991, -92, -93, -95, -96, 2002.
SM-sarjan All Stars 2002.

”Käsipallossa turnaus on lajissaan ensimmäinen laatuaan Suomessa ja esikuva turnaukselle tulee jalkapallon puolelta. Ympäri Suomen järjestettävä Lasse Näsmanin (edesmennyt jalkapallomaajoukkuemaalivahti) mukaan nimetty turnaus on alkujaan vuodelta 1998.” Kihlstedt sanoo.

Jukkis viittaa tietysti BK-46:n ja Suomen maajoukkueen monivuotiseen luotettavaan maalivahtiin Jukka-Pekka Korpimäkeen.

”Olimme sitä mieltä että kun Jukkiksen paitaa ei (vielä) ole hilattu hallin seinälle Källmanin, Rönnbergin ja Helanderin rinnalle, niin jotenkin täytyy miestä ja hänen saavutuksiaan kunnioittaa. Kun kysyimme voiko turnauksen nimetä hänen mukaansa, Jukkis oli ajatuksesta otettu.”

Jukka-Pekka Korpimäki

50 vuotta sopivasti juuri ennen nimikkoturnaustaan täyttävä Jukka-Pekka Korpimäki kertoi tienneensä jo pitkään suunnitelmista turnauksen järjestämisestä, ja sanoi olevansa aika otettu kun hänelle kerrottiin nimeämissuunnitelmasta.

Joukkue koostuu vain neljästä pelaajasta, joten joukkueen kokoaminen on helppoa ja matkaan pääsee vaikka yhdellä henkilöautolla. Koska mukaan saa tulla vain yksi rekisteröity pelaaja per joukkue, on tässä oiva tilaisuus vanhoille staroille tulla näyttämään heittotaitojaan. Maalivahdit turnaukseen tulee järjestäjien puolesta.

Kuudella kentällä Karjaan Sisu Arenalla pelattavaan turnaukseen mahtuu mukaan 48 joukkuetta, jotka jaetaan lohkoihin. Jos mukana on täydet 48 joukkuetta, pääsee jokainen joukkue pelaamaan minimissään yhdeksän peliä. Lohkoista jatketaan loppupeleihin ja turnaus huipentuu loppuotteluun, jossa maalia vartioi itseoikeutetusti Jukkis Korpimäki.

Kaikkilla kuudella kentällä on yhtäaikaa pelejä, minkä ansiosta areenalla on parisataa ihmistä joten hyvä meininki on taattu! Yhdessä ottelussa maalia vartioi aina yksi maalivahti. Peli etenee siten että jokainen joukkueen jäsen pääsee yrittämään kaksi kertaa. Maalit ratkaisevat.

Kihlstedtin ja Karlssonin toivelistalla on onnistunut tapahtuma sillä turnauksesta on tarkoitus tehdä jokavuotinen koitos. Mukaan on jo ilmoittatunut toistakymmentä joukkuetta, mm. Turusta, Porvoosta ja Länsi-Uudeltamaalta.

”Turnaus kilpaillaan miesten ja naisten palloilla joten myös sekajoukkueita on mahdollista ilmoittaa mukaan. Osallistumisikärajaa ei ole mutta myös nuorten on heitettävä joko miesten tai naisten palloilla” kertoo Robin Karlsson, toinen turnauksen Primus motor.

Lisätietoa turnauksesta:
BK-46

Jukkis Cup 2013 kutsu

/JK

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset