Kesätiimin viikko 33

Elokuu ja sarjakauden alkuun enää kuukausi aikaa. Harjoitusottelut tuovat lisämaustetta treenaamiseen. Miro on saanut nuorten MM-kisoissa hyvin vastuuta.

Olli-Pekka Korpimäki

Rankka viikko takana ja kroppa on loppu nyt, mutta niinhän se kuuluu alkukaudesta olla. Toivotaan että tulis vähä aikaa palautumiseen nyt, ni jaksaa taas painaa sit!

Hyvät kelit ja hyvä fiilis on kumminkin ollut kokoajan, ja pikku kundi pistää terkkuja Klibban lukijoille 🙂

Hyvät kelit ja hyvä fiilis on kumminkin ollut kokoajan, ja pikku kundi pistää terkkuja Klibban lukijoille :)

Maanantai lähti taas kovaa vauhtia käyntiin heti aamusta, pikku alkulenkki ja siihen päälle 8x700m intervallit purulla. Illalla vedettiin käsipalloa parituntia kovalla tempolla.

Tiistaina peli Stordia vastaan,ihan ok taistelu meiltä, hiljalleen pelikin paranee ja nopeutuu.

Keskiviikkona alotettiin tunnin spinningillä (kuntopyörä), intervallimaisesti tätäkin ja siihen päälle punttis, noin tunnin verran koko kroppaa läpi.

Torstaina taas juostiin intervalleja, tällä kertaa radalla 7x800m, ajat paranee kokoajan, vaikka tuntuu siltä että kroppa on loppu eikä kerkeä oikeen palautua. Illalla taas pari tuntia käsistä hallilla ja pientä kuntopiiriä.

Perjantaina punttis, rintaa, selkää, kyykkyä, etureidet ja olkapäät, aika iisi palauttava.

Lauantaina taas pari peliä Stavangerissa. Aamulla Nærbøtä vastaan,joka pelattiin tosi huonosti. Jaloissa paino aika kovin ja oli aika kapee ryhmä mukana ni sai pelaa täydet. Illemmalla vielä peli Vikingiä vastaan, joka pelattiin sit paremmin, kova taistelu hammasta purren.

Sunnuntaina matkattiin sit Stordiin taas pelaamaan niiden kakkosjengii vastaan, tuli nyt läpi pelattua mut tos vaihees oltiin kyl niin hapoilla ett ei mitää ”fin liiriä” ollut.

Aino Pietiläinen

Maanantaina meillä oli pallotreenit sisällä hallissa. Treeneissä juostiin paljon sekä ilman, että pallon kanssa. Pelattiin yli kentän, sekä yhdessä päädyssä.

Tiistaina tein omaa kuntopiiriä. Vatsoja 4×20, selkiä 4×20 ja punneruksia 3×15.

Keskiviikkona oli yhteiset pallotreenit, missä juostiin paljon nopeita, heitettiin omista paikoista, juostiin myös 20x40m intervalleja sisällä ja loppu treeni pelattiin normaalia peliä koko kentällä.

Torstaina oli myöhäiset treenit, joita ennen menimme ulos juoksemaan ja hyppimään aitoja. Hallissa keskityttiin enemmän yhdellä puolella pelaamiseen ja kuvioiden harjoitteluun.

Perjantaina oli vapaapäivä.

Lauantaina olin pelaamassa suofutista Siuntion Kelassa! Tapahtuma oli pieni turnaus, mihin osallistui neljä joukkuetta, joista päädyimme neljänsiksi, mutta pelaaminen oli todella hauskaa. En ole ikinä ollut niin naarmuinen ja väsynyt, joten se kävi kyllä hyvästä treenistä.

aino-suofutis1 aino-suofutis2

Sunnuntaina oli A-junnujen treenit, joissa juostiin paljon yli kentän, teimme erilaisia syöttöharjoituksia, sekä tietenkin lopussa pelasimme koko kentällä normaalia käsipalloa.

Lotta Kulju

Keskiviikko: Paluu Tukholmasta ja niska tuntui paljon paremmalta! Illalla mäkitreenit Eläintarhassa. Lämmittelylenkin jälkeen 5×40 m mäki, kaveri selkäreppuun 5x20m, luisteluhypyt 5×20 m, yhdenjalan hyppyjä 5x20m, 5x60m mäkijuoksua, 1km palautuslenkki ja päätteeksi 5x 80m mäkijuoksua. Lopuksi kuntopiiri 15 min.

Torstai: Töölönlahden ympäri lenkki jatkaen 1,5 tunnin pallotreenillä.Kuntopiiri aluksi ja sitten paljon heitto sekä puolustusharjoitusta. Pulssinkohotusta pelillä 2vs2.

Perjantai: 1.5 tuntia punttisalilla fokus etu- ja takareidet sekä olkapäät.

Lauantai: Intervallijuoksua. Aluksi kevyt lämmittely sitten 6×4 min. 45 sek. lepo. Tehokasta intervallijuoksua

Sunnuntai: Crossfit-päivä! Aloitin 1500 soudulla minkä jälkeen punnerruksia ja kuperkeikkoja. Sen jälkeen penkki ja pull-ups. Sitten sutasi raskas EMOM (Every minute on the minute). 10 min. ajan tehtiin kettlebell thrusters ja pull-ups. Eli puolessa minutissa 5 pullups ja sitten 10 kettlebellthrusers…. Tämä sarja toistuen 10 minuutin ajan. Tämän jälkeen vatsalihas tabata , 20 sek.töitä, 10 sek lepo 3 minuutin ajan. Raskas mutta tehokas treeni.

Sami Karhunen

Maanantaina oltiin eka ulkona vähä lämmittelees ja sit hallissa, vedettiin 1h 15 min setti sisällä ja alettiin kattoo enemmän pelillisiä asioita jo.

Keskiviikkona oli edustuksen kanssa hallireenit kehityspelaajille, reenit ei keskittyny tällä kertaa mihinkään erityiseen alueeseen, lopuks pelailtiin.

Perjantaina junnureenit hallissa ja alettiin kattoo puolustuspäätyä läpi. Sama jatkui launtaina kun oli leiripäivä, vedettiin parin tunnin halli ja palaveerattiin. Sitten vielä illemmalla edustuksen hyökkäyspainoitteinen reeni.

Sunnuntaina pelattiin Hifkin A-junioreita vastaan harkkapeli 2×30 min, oli mukavaa päästä pelaamaan pitkästä aikaa ja nähdä kuinka perjantain ja lauantain aikana käydyt asiat saatiin peliin hyvin mukaan. Fiilikset on jo kaudessa ja tekis mieli päästää pelaamaan jo sarjaa.

Miro Korja

2015-08-16 11.09.44

Jälleen on viikko vierähtänyt käsipallon parissa ja junioreiden MM-kisoissa. Hyviä kokemuksia on tullut kerättyä. Meillä on täällä testissä uusia sääntökokeiluja. Näistä voidaan mainita esim sininen kortti. Sininen kortti on kun tulee punainen kortti ja lisäksi raportti. Niin tuolloin näytetään myös sininen kortti. Tämä sen takia että olisi selvempää yleisölle että nyt ei ole kyseessä pelkästään normaali punainen kortti.

Tämän lisäksi meillä on myös kokeilussa sellainen sääntö että jos pelaaja loukkaantuu ilman että vastustaja saa tilanteenta progressiivista rangaistusta ja paikalle joudutaan kutsumaan huoltaja hoivaamaan pelaajaa, niin joutuu pelaaja ”lepäämään” kolmen hyökkäyksen ajan. Tämä sääntö on ollut todella hyvä. Nimittäin turhia katkoja on tullut paljon vähemmän kuin mitä normaalisti. Jos olette seuranneet pelejä streamin kautta, niin pelaaja joka ”loukkaantuu” niin aika nätisti nousee ylös ilman sen suurempaa valitusta.. 🙂

Ma: Tästä aamusta lähtien, joka aamu aloitetaan yhteisellä reippailulla. Eli herätyskello aikaisin soimaan ja lenkkikamat päälle. Kevyt lenkkeily ja Irakilaisen vetämä “jumppa”. Tämän jälkeen suihkun kautta aamupalalle. Aamupalan jälkeen normaali palaveri missä käytiin läpi edellisen päivän otteluista kohtia. Illan otteluiden tuomarit kerrottiin tässä samalla myös. Meille tuli myös ottelu, Japani – Ranska. Ennakkoon oli odotettavissa että molemmat joukkueet pelaisivat nopeata peliä. Itse lepäilin tämän päivän, ei tullut mentyä salille. Illalla oli sitten pelin vuoro. Ja kuten odotukset olivat, niin nopeaa ja hyvää käsipalloa oli tarjolla. Japani pisti kaikin voimin kampoihin, mutta lopulta Ranska oli kuitenkin parempi joukkue. Omasta mielestämme teimme ihan hyvän suorituksen tässä ottelussa myöskin. Illalla oli vielä pikainen kokoontuminen tuomareiden ja tarkkailijoiden kanssa. Nimittäin seuraavana päivänä olisi täysi kierros (12 ottelua), joten jokaisella tuomariparilla on tehtävä tiistaina. 12 paria tuomaroi ja 4 paria toimii varaparina kaikissa otteluissa. Meille tuli tuomarointi tehtävä, saimme ottelun Tanska – Kroatia joka olisi heti ensimmäinen ottelu seuraavana päivänä.

Ti: Koska meillä on ensimmäinen ottelu, niin meidän ei tarvitse lähteä aamureippailuun. Tämä siitä syystä että bussi tulee hakemaan meidät vähän 8 jälkeen ja vie hallille. Joten aamupalan jälkeen tavarat kasaan ja bussilla hallille. Ottelu oli todella fyysinen, annoimme Tanskalle 5 kpl ulosajoja ja Kroatialle 7 + yhden suoran punaisen. Pelin jälkeen oli vähän kaksijakoiset tunnelmat. Toisaalta ihan hyvää tekemistä mutta tietyt pienet asiat jäivät vähän kaivelemaan mieltä. Ottelun jälkeen ajattelimme ottaa kyydin takaisin hotellille, mutta sitä kyytiä ei koskaan tullut. Joten kävelimme takas hotellille. Tämän jälkeen seurasimme ottelua Norja – Saksa. Iltapäivästä sitten perinteinen tunnin sali ja saunassa rentoutumista. Illalla seurasimme vielä muitakin otteluita live streamin kautta. Ihan hyvä kuvanlaatu otteluista on sitä kautta tarjolla.

Ke: Vapaa päivä tuomaroinneista. Joten aamulla reippailut ja sen jälkeen aamupalalle. Päivällä kävimme katsomassa ottelun Saksa – Espanja sekä Norja – Islanti. Normaalisti kun ei ole peliä niin kävimme tietysti salilla jonka päälle saunassa ja porealtaassa oleskelua.

2015-08-12 17.18.25

To: Aamureippailut kuten normaalistikin. Tänään tuomitsemme Ruotsi – Chile ottelun. Alustavasti oli jo tiedossa että Ruotsi on paljon parempi joukkue. Aamupalan jälkeen ja ennen lounasta kävimme sitten vielä salilla. Ottelu sujui ihan hyvin, hankaluutta tuomaroinnin kannalta oli löytää sopiva linja missä käsipallo tulisi kunniaan. Ottelun jälkeen jäin vielä seuraamaan otteluita Korea – Unkari ja Serbia – Puola.

Pe: Päivän teemana on olla varaparina. Kolme ottelua missä olisimme varaparina. Joten ennen kuin menimme hallille kävimme salilla treenaamassa. Varaparina oleminen on vähän erilaista. Täällä meidän tehtävänä on olla heti valmiina menemään kentälle jos tuomareille tapahtuisi jotain. Tämän lisäksi pidämme kirjaa pelikatkoista ja puoliajan totaalikestosta. Ensimmäiset pelit sujuivat mukavasti, mutta paikallaan istuminen rokottaa, joten vikan pelin kohdalla alkoi jo jonkun verran väsyttää.. 🙂

2015-08-14 15.52.59

pine_creek_golf La: Vapaa päivä turnauksen osalta. Rauhallinen aamun aloitus ja iltapäivästä lähdimme sitten katsomaan Euroopan ja Aasian rajaa. Olin jotenkin odattanut että tämä paikka olisi vähän massiivisempi. Kyseinen “monumentti” oli moottoritien varressa oleva pieni pysähdyspaikka. Tästä suuntasimme sitten Ekaterinburgin Pine Creek golf kentälle tutustumaan golfin saloihin. Koska itse pelaan kuitenkin suhteellisen aktiivisesti, niin menin heti kysymään järjestejiltä että olisiko mahdollista mennä pelaamaan kentälle. Lopulta minä ja Brian (Skotlannista oleva tuomari) menimme pelaamaan. Ehdimme pelata vain 4 reikää kun oli aika lähteä takaisinpäin. Illalla oli vielä pieni palaveri missä saimme kuulla seuraavan päivän tuomarittehtävät.

Su: Tänään olisimme taas kahdessa ottelussa varaparina. Heti aamusta ylös ja äkkiä hallille. Ottelut eivät olleet niin hyviä kuin mitä ajattelimme. Esim Puola – Saksa ottelu mikä ennakkoon oli odotettavissa että olisi todella kova kamppailu, niin Saksa rynnisti selvään voittoon. Jotenkin Puola ei pelannut koko ottelun aikana lähelläkään omaa tasoaan. Otteluiden jälkeen hotellille ja salille. Illalla katsoimme otteluita koneen välityksellä. Päivä oli pitkä ja saimme tietää seuraavan päivän tuomarit vasta klo 1 aikoihin aamuyöstä. Tästä lisää ensi viikon viikkoraportissa.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset