Kun paidan väri vaihtuu…

Viikonloppuna miesten SM-liigan avauskierroksella pelattavista neljästä ottelusta kolmessa maisemia vaihtanut pelimies tekee uudenlaista tuttavuutta vanhoihin pelikavereihin.

Millaista on kun vastaan asettuu edelliskauden pelikaverit?
Nikko Kinos, Sten Toomla ja Kaj Hagman kertovat.

Liigan ehkä kovimman kotimaisen siirron Atlaksen sinisistä HIFK:n punaisiin tehnyt Nikko Kinos palaa hyvillä mielin vanhaan tuttuun halliin heti ensimmäisessä liigaottelussaan uuden seuransa väreissä.

Olet aina pelannut Atlaksessa, mikä oli seuranvaihdon taustalla?

Nikko Kinos Juu, Atlaksessa olen 15 vuotta pelannut. Tuntui, että oma kehitys polki vähän paikallaan joten mietin eri vaihtoehtoja, mitä kehityksen kannalta kannattaisi tehdä.

Atlaksessa pelasin lähinnä oikean pakin paikkaa ja kun HIFK:ssa oli tarjolla keskiysin ja vasemman pakin paikat, niin se kiinnosti todella paljon. HIFK on myös hyvässä nousujohteessa ja sekä seuran että joukkueen tavoitteet ovat korkealla, mikä sopii minulle todella hyvin.

Miten olet kotiutunut jengiin?

Joukkue on ottanut minut todella hyvin vastaan. Alkuun tietenkin jännitti hiukan, kun aina ennen on pelannut samassa seurassa tuttujen naamojen kanssa, mutta todella hyvin ollaan tultu juttuun ja ensimmäisitä viikoista lähtien on joukkue tuntunut omalta jengiltä!

Jännittääkö pelata kasvattajaseuraa vastaan?

Tottakai pieni jännitys on ilmassa mutta koen sen pelkästään positiivisena, kunhan sen voi hallita. Ja itse ottelutilanteessa ei ole merkitystä kuka on vastassa. Harjoitan myös mielikuvaharjoittelua ennen otteluita, esim jos lauantaina on ottelu niin jo keskiviikosta eteenpäin alan käymään ottelua päässä läpi jolloin mitään suurempia yllätyksiä ei pitäisi tulla.

Millaista vastaanottoa odotat?

Eiköhän sieltä jotain ”huutelua” tule, mutta itse ainakin suljen ottelutilanteessa kaiken muun ulkopuolelle, joten harvoin edes kuulee mitä katsomosta huudetaan. Kiva kuitenkin aloittaa kausi entisessä kotihallissa ”tutun” yleisön edessä.

HC Westin hankinta Sten Toomla aloitti viime kauden ÅIFK:n riveissä mutta lähti seurasta ovet paukkuen jo ennen joulua. Westiin mies päätyi lopulta vietettyään kevätkauden HC Kehrassa, jossa hän saavutti Viron liigan kakkossijan.

Mitä Turussa oikein tapahtui?

Sten Toomla Noo, ongelmia ei ollut kuin ranskalaisvalmentajan Thomas Hivertin kanssa. Kukaan muu pelaajistä ei uskaltanut sanoa hänelle vastaan, hän oli siellä kuin pikku Napoleon.

Valmentajan takia sieltä lähti minun lisäksi vielä Eensalu ja Tibar, ja loppujen lopuksi Hivert sai vielä itse potkut. Eli oliko se sitten minun tai valmentajan vika että muutin Viroon jo marraskuun lopussa? En tiedä mutta katastrofiin koko ÅIFK:n viime kausi lopulta päättyi…

Jäikö Turun visiitistä mitään hampaan koloon?

Oikeastaan ei. En halua sanoa mitään pahaa ÅIFK:sta. Siellä kyllä meni asiat pieleen, mutta semmosta se elämä on.

Liiga-avauksessa ÅIFK tulee kylään. Millaista ottelua odotat?

Tiedän että West on parempi joukkue kun ÅIFK. Nyt pitää vaan näyttää, että seuran vaihto oli oikea ratkaisu.

Kaj Hagman edusti vielä viime kaudella BK-46:tta mutta palasi kesällä naapuriseura SIF:iin, tällä kerralla valmentajaksi, ja otti samalla vastaan myös seuran toiminnanjohtajan pestin. Liigaura valmentajana starttaa juurikin viimevuotisessa kotihallissa, mutta nyt vierasjoukkueen penkin takana.

Viimevuotiset pelikaverit vastassa. Onko siitä enemmän hyötyä vai haittaa?

Västranylandin luvalla. Kuva: Thomas Sundström. No joo, tämähän on jo aiemmilta vuosilta aika tuttua puuhaa… Kyllä minä sanoisin että on enemmän hyötyä kun tietää heidän vahvuudet ja heikkoudet.

Olisitko mieluummin aloittanut liigauran päävalmentajana jossain muussa hallissa?

En, se on ihan hyvä alku meille, paikalliskamppailu heti kärkeen. Mielenkiinnolla odottelen sitä ensimmäistä peliä, toivottavasti saadaan hyvä viikko alle että ollaan valmiita taistoon.

Kenellä ottelussa on ennakkosuosikin viitta?

Kyllä me voidaan ottaa ennakkosuosikin viitta ihan suosiolla 😉

SM-liiga

SM-liigan avauskierros:

21.9.13 klo 15:00 Atlas – HIFK
21.9.13 klo 16:00 HC West – ÅIFK
21.9.13 klo 17:00 Akilles – Dicken
22.9.13 klo 18:15 BK-46 – SIF

/JK

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset