Liigavalmentajat ovat puhuneet

Klibba.com kysyi kaikilta miesten SM-liigajoukkueiden valmentajilta mielipiteensä kauden 2012-13 parhaimmistosta.


Yhdeksästä kysytystä seitsemän vastasi kyselyyn, jonka perusteella liigan paras pelaaja löytyy Riihimäeltä.

Tamminen vai Järve?

Parasta pelaajaa kysyttäessä kolme nimeä nousi esiin. Cocksin parivaljakko Kristo Järve ja Teemu Tamminen saivat kumpikin kolme kiinnitystä, Dickenin Benny Broman yhden.

Järven nostaa liigan parhaaksi pelaajaksi Tammisen ohi se että valmentajat asettivat All Stars-kokoonpanoa valittaessa virolaisen yksimielisesti oikean takamiehen paikalle. Tamminen sai vasemman laidan tontille ”vain” viisi kiinnitystä.

Parhaat maalivahdit Dickenissä?

Parhaaksi maalivahdiksi ehdotettiin neljää veräjänvartijaa. Patrik Roslander (Dicken) ja Ville Nordqvist (ÅIFK) sai kumpikin yhden valmentajan puolelleen, Dickenin nuori Mikael Mäkelä meni kaksikon ohi yhden äänen erolla. Tuomas Laitinen Atlaksesta kokosi kolme ääntä ja voitti osionsa.

Vain oikea pakki puuttuu

Vuoden tulokkaan kohdalla valinta oli ilmeisen vaikea, jo senkin takia että valintakriteerit on tässä kategoriassa usein hieman hähmyiset. Takavuosina puhuttiin vuoden tulokkaasta, nyt termi lienee vuoden läpimurtopelaaja. Joka tapauksessa valinta osuu tulevaisuuden pelaajaan sillä P94-maajoukkue oli valmentajien papereissa erittäin hyvin edustettuna. Äänet jakautuivat kuuden peri pelaajan kesken kun osa valmentajista valitsikin kaksi, jopa kolme ehdokasta, eikä kotiinpäinvedoltakaan vältytty.

BK-46:n superlahjakkuus Oliver Helander (-97) oli odotetusti vahvoilla saaden kaksi suoraa ja yhden sivuäänen, SIF:n Anton Luuppala herätti saman verran huomiota. Kun kerran kriteereissä on tulkinnanvaraa niin Klibba.comin tulkinnan mukaan Helanderista tehdään vuoden tulokas ja Luuppalasta läpimurtopelaaja.

HC Westin pelaavaksi maalivahdiksi kesken pudotuspelien noussut Albert Georgs jäi yhden äänen päähän Helanderista ja Luuppalasta. Hajaääniä keräsivät lisäksi Cocksin laituri Roni Syrjälä, Westin viivapelaaja Fredrik Forss ja Atlaksen pelinrakentaja/laituri Anthony Hellakoski.

Läpimurtoa päästiin siis yrittämään kaikilta muilta pelipaikoilta paitsi oikean takapelaajan kohdalta. Suomikäsipallon ongelmakohta myös tulevaisuudessa?

Kekki vuoden paras valmentaja

Aina ei ole niin helppoa valita keskuudestaan paras kolleega joten kokonaisäänimäärä jäi tässä tapauksessa kuuteen. Kaj Kekki luotsasi väkivahvan Cocksin SM- ja Baltian liigat läpi sellaisella menestyksellä että sai puolet annetuista äänistä. HIFK:n Kenneth Bäcklund nousi kakkoseksi kahden äänen saavutuksellaan. Westin pronssille johtanut Mikael Källman sai viimeisen äänen.

All Stars 2013

SM-liiga SM-liigan tähtiseitsikkoon oli valmentajien mielessä tyrkyllä 20 eri pelaajaa, joista Kristo Järvelle ei pelipaikallaan (O9) ollut yhtään uhkaajaa tällä kaudella. Lähes yhtä selvä oli oikean laiturin paikka, jossa HC Westin Miro Koljonen keräsi yhtä vaille täyden potin.

Pelinrakentajaksi asetetaan Benny Broman, joka keräsi keskiysiksi viisi puoltoa, sekä vasemman pakin paikalle vielä kaksi lisää. Paras sentteri olisi neljä ääntä saanut Antti Rogenbaum (Cocks), vasen laituri siis Tamminen viidellä äänellä.

Vasemman takapelaajan kohdalla hajonta oli kaikista suurinta. Bromanin lisäksi kahteen ääneen ylsivät HIFK:n Andrei Orel ja Westin Richard Sundberg, Akilleksen Mihail Kobzevin otteiden miellytettyä eniten yhtä valmentajaa.

Maalivahtien kohdalla jokainen valmentaja asetti parhaan maalivahdin myös All Stars-listansa kärkeen joten Tuomas Laitisen nimi löytyy myös tähtikentällisestä.

Liigavalmentajien kauden 2012-13 valinnat

Paras pelaaja: Kristo Järve (Cocks).
Paras maalivahti: Tuomas Laitinen (Atlas).
Vuoden tulokas / läpimurtopelaaja: Oliver Helander (BK-46) / Anton Luuppala (SIF).
Paras valmentaja: Kaj Kekki (Cocks).

All stars-tähtikentällinen:
MV Tuomas Laitinen (Atlas),
V6 Teemu Tamminen (Cocks),
V9 Andrei Orel (HIFK) ja/tai Richard Sundberg (HC West),
K6 Antti Rogenbaum (Cocks),
K9 Benny Broman (Dicken),
O9 Kristo Järve (Cocks),
O6 Miro Koljonen (HC West).

[poll id=”15″]

Kiitokset Kenneth Bäcklundille, Marcus Sjöstedtille, Thomas Hivertille, Kaj Kekille, Björn Monnbergille, Jaakko Horellille ja Mikael Källmanille vastauksista.

/JK

Kuinka valmentajien valinnat osuu yksiin virallisten kanssa nähdään Käsipalloliiton Finnhandball Galassa Espossa 15.6.

kesankuuminkasispaiva-vaaka

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset