Naisten SM-sarjavalmentajien vuoden valinnat

Klibba.com kysyi kaikilta naisten SM-sarjajoukkueiden valmentajilta mielipiteensä kauden 2012-13 parhaimmistosta.


Yhdeksästä kysytystä neljä vastasi kyselyyn. Koska ainoastaan Tomi Salminen (KyIF), Jani Vaskola (Dicken), Toni Kallio (Atlas) ja Birgitta Lindholm (GrIFK) löysivät riittävästi aikaa pistääkseen pelaajat järjestykseen, käsitellään äänimääriä tällä kertaa prosenttien valossa. Kiitokset vastauksista ja kommenteista!

Grani rulettaa!

GrIFK:n Johanna Hilli arvioitiin sarjan parhaaksi pelaajaksi ja saman seuran Bianca Eklundh parhaaksi maalivahdiksi, Dickenin viivapelaaja Jessika Gammals on nelikon mielestä vuoden tulokas. Kaikkien ääniosuus annetuista äänistä oli tasan 50.

Parhaaksi valmentajaksi 75% arvioi BK-46:n pronssille luotsanneen Peter Kihlstedtin, joka Jani Vaskolan sanoin ”Teki BK:sta joukkueen ja sai heidät pelaamaan hyvää handista juuri omien vahvuuuksiensa ylärajoilla. Loistava suoritus. Peterin kaltaisia tunteella ja järjellä eläviä valmentajia tarvittaisiin enemmänkin meidän sarjaan.”

Tähtikentällisen sentteriksi jonoa

Tähtikentälliseen löydettiin pelaajia useammastakin joukkueesta. Selvimmät valinnat olivat kaikkien valmentajien pelipaikoilleen suosimat vasen laita Annika Näräkkä (Dicken) ja vasen pakki Linda Cainberg (HIFK).

Parhaaksi oikeaksi pakiksi arvioi kolme neljästä BK-46:n Pamela Degermanin. Pelinrakentajan paikka jaettiin tasan Johanna Hillin ja HIFK:n Anette Tallqvistin kesken. Puolet äänistä pelipaikoilleen saivat Spartan Sara Jäntti kun kohteena oli oikea laita ja Bianca Eklundh maalivahdiksi.

Viivapelaajaksi jokaisella valmentajalla oli oma ehdokkaansa. Tulokasäänestyksen ykkönen Gammals, Petra Friman (KyIF), Johanna Lyytinen (Atlas) ja Yvonne Westerholm (BK-46) saivat kukin 25% äänisaaliin.

Play offien mediahuomio ja tuomaripeli

SM-sarjavalmentajat nostivat naisten välieräsarjojen keräämän huomion kauden suurimmaksi tapaukseksi. GrIFK:n ja naisten maajoukkueen Birgitta Lindholmin mielestä ”Semifinaalit molemmissa pareissa olivat hyvät ja saivat suuremman huomion ja monien kehut”. Tomi Salmiseen vaikutuksen teki Play off-otteluiden yleisömäärät, joissa pestiin moni miesten liigankin Play off-ottelu.

Jani Vaskola nosti esiin myös tuomaritoiminnan: ”Ei vaan löytynyt kauden aikana kritisoitavaa. Jokainenhan heistä tekee virheitä ja näkee omiaan, mutta tällä kaudella sentään vihellettiin mitä nähtiin. Aiemmin on ollut tuomareita jotka viheltää mitä luulevat nähneensä. Kommunikaatio penkin ja tuomareiden kanssa sujui hyvin läpi kauden.”

Naisten SM-sarjavalmentajien kauden 2012-13 valinnat

Paras pelaaja: Johanna Hilli (GrIFK).
Paras maalivahti: Bianca Eklundh (GrIFK).
Vuoden tulokas: Jessika Gammals (Dicken).
Paras valmentaja: Peter Kihlstedt (BK-46).

All stars-tähtikentällinen:
MV Bianca Eklundh (GrIFK),
V6 Annika Näräkkä (Dicken),
V9 Linda Cainberg (HIFK),
K6 Petra Friman (KyIF) / Yvonne Westerholm (BK-46) / Johanna Lyytinen (Atlas) / Jessika Gammals (Dicken),
K9 Johanna Hilli (GrIFK) / Anette Tallqvist (HIFK),
O9 Pamela Degerman (BK-46),
O6 Sara Jäntti (Sparta).

[poll id=”16″]

Kuinka valmentajien valinnat osuu yksiin virallisten kanssa nähdään Käsipalloliiton Finnhandball Galassa Espossa 15.6.

kesankuuminkasispaiva-vaaka

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset