Odotettu nelikko ratkoo mitalit

Kuten Kukkoilija povasi, ei Turkulaisista ollut enää toistamiseen horjuttamaan Cocksin etenemistä tämän kevään pudotuspeleissä. Baltia-kauden päättymisen jälkeen Cocks-pelurit käänsivät nopeasti ajatuksensa Sm-liigaan ja sen myötä neljännesfinaalipari oli pian taputeltu.

Sarjan kolmannessa pelissä Riihimäellä ei kotijoukkueen otteissa juuri väsymystä viikonlopun kovista peleistä näkynyt. Sen sijaan näkyi se, että Cocks starttasi peliin pitkälti samalla tempolla joka oli ollut päällä Baltia-finaaleissa eikä ÅIFK pystynyt siihen vastaamaan. Tuon pelin ensimmäisen vartin jälkeen tämän parin loppuosa oli pelkää kosmetiikkaa.

Loppujen lopuksi muutkin ennakkosuosikit pitivät pintansa melko selvästi. Dicken vei sarjansa ainoana suoraan 3-0 ja on edelleen tyrkyllä kukkolauman ykköshaastajaksi. HC West haki lopuksi myös vieraskentältä selkeän voiton ja eteni ennakko-odotusten mukaisesti välieriin. Toki HIFKin hyvä kevätvire antoi odottaa, että sieltä vastustakin löytyy. Ja kyllähän sitä jossain määrin löytyikin. Lisäksi Kukkoilijan täytyy myöntää, että ehkä välieräjengeistä juuri West oli se jonka hän kauden alkaessa olisi saattanut lipsauttaa veikkailussa kärkinelikon ulkopuolelle. Kauden aikana luolamiehet ovat kuitenkin todistaneet, ettei heitä rajuista miehistömenetyksistä huolimatta passaa laskea ulos kärkikahinoista.

BK:n ja Atlaksen muodostamaa paria sopi ennakkoon veikkailla tiukimmaksi ja sitähän se olikin. 3-1 päättyi tämäkin mutta pelit olivat Karjaan toista kotimatsia lukuun ottamatta jokseenkin tasaisia vääntöjä. BK sieltä siis kuitenkin on seuraavaksi Cocksin kouluun astumassa. Eihän tässäkään vaiheessa nimittäin ennakkosuosikista vielä suurta kiista synny mutta kannattanee muistaa mm. se, että raitapaidat olivat lopulta ainoa jengi joka Cocksin pystyi runkosarjassa kaatamaan. Näin ollen punakeltaisilla on syytä tähän sarjaan lähdettäessä olla vahvan itseluottamuksen rinnalla mukana myös ripaus nöyryyttä. Silloin Karjaa kyllä lähtee kuin talonmies peltikatolta (vanha hämäläinen sananlasku) ja kukkolauman matka jatkuu…

Toisessa välieräparissa luultavasti tunnetasot ovat ihan kohdillaan, kun Westistä puoli joukkueellista pelaajia kesällä hotkaissut Dicken kohtaa juuri hallitsevan mestarin Westin. Tähän viittaa sekin, että joukkueiden väännöt olivat jo runkosarjassa vähintäänkin mielenkiintoisia. Pisteet tasattiin 3-3 ja Westin käyrä oli jopa noususuuntainen sen vietyä nimiinsä viimeisen keskinäisen taiston. Kukkoilijakin jää odottamaan miten J. Tuominen ja kumppanit pystyvät runkosarjan kakkosta järkyttämään… vai pystyvätkö?

Herrrkulliset lähtökohdat on siis välieriin pedattu. Ja viimeistään finaaliparin selvittyä myös Kukkoilija palaa taas kehiin…

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset