Kesätiimin viikko 33

Toiseksi viimeisen kesätreeniviikon parhaan kokemuksen sai varmasti Topias, joka pääsi uuden seuransa Alingsåsin edustusjoukkueen mukana vauhtiin. Oscarkin pääsi pitkästä aikaa kokeilemaan pelaamista ja toiveet kentälle paluusta saivat uutta pontta.

Topias Laine

Tätä viikkoa olin koko kesän odottanut. Ensimmäinen viikko Ruotsissa, Alingsåsin riveissä. Ja tietenkin muutto pois kotoa, mutta kova lataus oli treenaamiseen heti alusta alkaen. Ihan ennen treenejä kerron vain että jokainen treeni tehdään täällä paljon kovemmalla temmolla kuin koti-Suomessa ja koko ajan saa tehdä parhaansa, että pysyy mukana ja myös näyttää osaamistaan ja sitä, että kuuluu uuteen joukkueeseen. Mutta silti en ketään halua pelotella, täällä on todella mukava pelata. Huipputason valmennus, mukavat pelikaverit ja tyyli miten joukkuetoveria kannustetaan antaa juuri oikean motivaation kovaan työntekoon.

Maanantai: Aluksi hölkkälämpö ja koripalloa. Maalivahtien lämmittely. Sitten 3 vastaan 3 tempopelejä kentänylityksillä ja joka 5 minuutti kaksi kiihtyvää spurttia yli kentän. Sisälläolon jälkeen ulos ja 5 x 200 metrin mäkijuoksu ja tämän jälkeen 5 km lenkki.

Tiistai: Punttiksella kyykyt 3 x 10, rinnallevedot 3 x 10, kyykyt 3 x 10, leuanveto 3 x max, dippi 3 x max, vatsalihasliikkeet (sivu, normaali, kyynärpää polveen, lankku..) kaikki 20 toistoa. Kaikki liikkeet tehtiin henkilökohtaisilla painomäärillä. Tämän jälkeen ulkona intervallitreeni 4 x 1000 metriä 3 min levolla. Ajan piti olla koko harjoituksen ajan suunnilleen sama, jos ei, yksi kerta vielä 1000 m lenkki.

Keskiviikko: Lepo

Vinkki

Jätä herkut pois. Jos ja kun haluat lähteä ulos Suomesta muualle pelaamaan täytyy sinun muuttaa joitain tapojasi, jotta pysyt mukana kovatasoisessa toiminnassa. Oikein syöminen on loistava vaihtoehto ja huomaat/tunnet pelisi paranemisen erittäin nopeasti.

Torstai: Aluksi hölkkälämpö ja touchdown-palloa. Maalivahtien lämmittely. 1 vastaan yksi pelejä siten, että ensin toinen hyökkää ja yrittää tehdä maalin. Tämän jälkeen maalivahti ottaa pallon ja puolustavasta pelaajasta tulee hyökkääjä ja toisinpäin.

Nyt hyökkäävä pelaaja lähtee ylittämään kenttää ja maalivahti syöttää hänelle ja tekee maalin. Puolustava pelaaja yrittää estää maalin syntymisen. 3 vastaan 3 tempopeliä kentän ylityksillä ja joka 5 minuutti Tabataharjoitus 20 sekuntia toimintaa ja 10 sekunnin lepo (4 minuutin ajan), vatsa-, lankku ja punnerrustabata.

Perjantai: Lepo

Lauantai: Lauantaina pelasin ehkä tämän astisen urani kovatasoisimman ottelun. Minulla oli ohjelmassa harjoituspeli Boråsia vastaan herrjuniorjoukkueen kanssa, mutta yllätyksekseni minulle ilmoitettiin, että ennen tätä pelaan Alingsåsin miesten edustusjoukkueen kanssa harjoitusottelussa Aranäsia vastaan. Olin todella hermostunut, nämä kaverit pelaavat tätä lajia työkseen. Vastaanotto pukuhuoneessa oli todella iloinen ja kaikki pelaajat toivottivat minut tervetulleeksi ja tämä auttoi saamaan suurimman osan jännityksestä pois.

Foto: Martin Larsen / ahk.nu

Topias Laine (vasemmalla) ja Kasper Wallouch Lindholm debytoivat Alingsåsin väreissä. Kuva: Martin Larsen / ahk.nu

Itse peli meni hienosti: Otimme (Alingsåsin nettisivujen mukaan) rutiinivoiton ja itse olin todella tyytyväinen panokseeni. Kaksi maalia, ei virheitä ja hyvää puolustuspelaamista. Sain myös kehuja sivuilla pelaamisestani ja vaikka tämä nyt oli vain yhden kerran juttu antoi se minulle rutkasti motivaatiota kehittyä pelaajana ja yhden hienoimmista kokemuksista pelaajaurallani.

Toinen peli herrjunioreiden kanssa meni myös hyvin: tasapeli 25-25 (viime vuonna sama joukkue sai pataan 10 maalilla) ja hienoa pelaamista joukkueelta. Itselläni 4 täysosumaa, mutta yksi missattu 7 metrin heitto. Muuten pääsin joukkueen peliin hyvin mukaan ja oli kiva nähdä, että vaikka en puhu ruotsia hyvin, kentällä ymmärrämme toisiamme loistavasti joukkuekavereiden kanssa.

Sunnuntai: Lepo

Ida Väyrynen

Maanantai: Treenit Eltsulla. Ohjelmassa intervalleja 1 min, 2 min, 3 min, 4 min, 5 min, 5 min, 4 min, 3 min, 2m in, 1 min. Itse en pystynyt juoksemaan koko settiä loppuun asti sillä pohkeessani repi siihen malliin että oli parempi olla juoksematta. Intervallien jälkeen teimme erilaisia harjoitteita noin 15 metrin matkalla. Liikkeet oli muun muassa mittarimato, ”tiikeri”, kyykyssä kävely ja karhukävely.

Tornadopallo

kuntopallo jossa on naru kiinni.

Tiistai: Salitreenit, ensin A-tyttöjen kanssa ja sitten naisten kanssa. A-tyttöjen treeneissä teimme fyssaa ja syöttöharjoituksia. Fyssa-osuudessa teimme erilaisia liikkeitä Tornadopalloilla. Fyssa-osuuteen kuului myös tikkaat.

Naisten treeneissä teimme syöttöharjoitteita pareittain ja pelasimme 2 vs 2, 3 vs 3, ja 4 vs 4 pelejä.

Keskiviikko: Treenit Eltsulla. Aluksi mäkitreeni, 10 kertaa ylös 60 metriä. Mäkijuoksun jälkeen juoksimme 8 kertaa 100 metrin spurtteja ja tämän jälkeen vielä keskivartalotreeni, jossa liikkeinä lankku, sivulankku ja lankku väärinpäin, eli selkä on maata kohti.

Torstai: A-tyttöjen ja myöhemmin naisten treenit urheilutalolla. A-tyttöjen treeneissä teimme taas saman fyssa treenin kun tiistaina. Ohjelmassa oli myös erilaisia palloralleja.

Naisten treenit alkoi loikkaharjoituksilla. Teimme monenlaisia harjoitteita, mm. tasajalka-vasen-vasen-oikea-oikea-tasajalka, tai ihan perus tasajalka-vasen-oikea-vasen-oikea-tasajalka. Loikkien jälkeen syöttelyä, finttiharjoitteita ja kontria.

Lauantai: Lähdimme 6.30 iso porukka HIFK:n tyttöjä bussilla kohti Beach cupia ja Turkua. Perillä meitä odotti harmaa ja sateinen Turku, eli sää ei ollut paras mahdollinen rannalla pelattavan turnauksen kannalta. Minun joukkueeni pelasi yhteensä 3 ottelua päivän aikana. Menestys ei ollut mikään hirveän hyvä mutta hauskaa meillä kyllä oli.

Hiekassa on hyvä pelata kun siellä voi heittäytyä ihan miten vaan, vaikka nyt jälkeenpäin jalat ja jopa jalkapohjat ovat täynnä ruhjeita. Huonossa kelissä matsien väliset tauot tuntuivat ikuisuuksilta kun siinä sateessa joutui seisomaan mutta kun kentälle pääsi niin oli kyllä kivaa. Kuka nyt ei tykkäisi pelata rannalla hieman erilaisilla käsissäännöillä kuin mihin on tottunut? Erityisesti pelit jotka ratkaistiin rankkareilla olivat kivoja, sillä Beach-rankkarit eivät ole ihan samanlaisia kuin rankkarit joita vedetään tavallisessa matsissa.

Toivottavasti ensi vuonna pääsisi taas pelaamaan, ja mieluummin hieman aurinkoisempaan ja lämpimämpään turnaukseen kuin tänä vuonna!

Alexandra Roos

Katso myös

Alexandra kertoo YLE Sportenilla kuntoutuksestaan ja tulevasta.
(Haastattelu alkaa kohdassa 06:16)

Päivän vinkki!

Muistakaa venytellä jokaisen treenin yhteydessä, se parantaa suorituskykyä huomattavasti!

Maanantai Reissupäivä
Tiistai Tunnin aamutreeni fyssarin kanssa
Illalla olkapäät, keskivartalo ja kuntoutus + heittoja
Keskiviikko Keskivartalo 30 min
Allastreeni + 100 m vesijuoksu
Torstai Lepo
Perjantai Pyöräily 15 min
3×5 leukaa
3×5 dippiä
3×10 vatsaa 10 kg
Pystysoutu:
50 x 15 kg
40 x 17,5 kg
30 x 17,5 kg
20 x 20 kg
10 x 22,5 kg
5 x 25 kg
Kuntoutus
5 x 27,5 kg
10 x 25 kg
20 x 22,5 kg
30 x 20 kg
40 x 17,5 kg
50 x 15 kg
Lauantai Lepo
Sunnuntai Olkapäät supersetti
Hauis
Selkä supersetti
Kuntoutus
4 x (10 punnerusta, 10 vatsaa, 10 selkää, 10 sivu)
Venyttelyt

Oscar Kihlstedt

Maanantai 07:00-08:00 Vammojen ehkäisyä
15:30-16:30 Voimaharjoitus
Tiistai 1630-1900 Käsipalloa + intervallit (17 sek. juoksu, 13 sek. tauko) x 10min
Keskiviikko 15:15-16:00 Voimaharjoitus
16:00-17:30 Käsipalloa
Torstai Aamulla olkapään voimaharjoitus, illalla harjoitusottelu Viking Stavangeria vastaan
Perjantai 15:30-17:00 Käsipalloa
Lauantai Intervallit 6×800 m
Sunnuntai Lepopäivä

Motto

Never give up!
Kun tekee riittävän kovasti töitä, tavoitteisiin pääsee aina!

Pääsin ensimmäisen kerran puoleen vuoteen käsipallokentälle torstain harjoitusottelussa. Fantastinen fiilis! Olkapää kesti ihan hyvin mutta se ei vielä ole 100% kunnossa.

Kokemus lisäsi uskoa siihen että todellakin olisin täydessä pelikunnossa kun sarjakausi alkaa 3-4 viikon päästä.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset