Kesätiimin viikko 34

Pelikausi lähenee ja kesän työ alkaa näkyä! Viimeisellä kesätreeniviikolla Topias keräsi kehuja Ruotsissa!

Topias Laine

Toinen viikko ruotsissa. Tällä viikolla aloin todella tutustumaan joukkuetovereihin ja sain todella tietää kuinka kovassa porukassa olen mukana. Herrjunior-joukkueesta neljä pelaa Ruotsin 1996-syntyneiden maajoukkueessa (mukaan lukien -97 syntynyt Felix Klaar, joka kirjoitti kolmen vuoden ammattilaissopimuksen Alingsåsin edustujoukkueen kanssa, mutta pelaa vielä tämän vuoden juniorijoukkueessa), joten lahjakas sakki on koottu Alingsåsiin.

Treeneissä kova tahti jatkui, vaikka itse en päässyt alkuviikosta mukaan täyspainoiseen harjoitteluun. Pitkä tauko ja kahden pelin lauantai vaati veronsa ja siitä syntyi lonkankoukistajavamma, joka on nyt jo selätetty. Viikkoon mahtui myös yksi peli lauantaille, siitä lisää lauantain raportissa. Mahtava viikko takana Alingsåsissa ja paikka alkaa jo tuntua enemmän kodilta, mikä on mahtavaa.

Maanantai: Kevyt hölkkä alkulämpö mihin sisältyi myös vatsalihasliikkeitä, punnerruksia ja tasajalkahyppyjä. Tämän jälkeen kuntouttavia liikkeitä lonkankoukistajalle (kuminauhaa apuna käyttäen) ja hyvät venyttelyt. Lopuksi vielä rangaistusheittojen harjoittelua valmentajan opastuksella.

Tiistai: Sama ohjelma kuin maanantaina.

Keskiviikko: Lepo

Torstai: Lonkankoukistaja tuntui jo paremmalta, ja torstaille osui onneksi punttis, joten loukkaantuneelle paikalle ei tullut hurjaa rasitusta ja pääsin mukaan joukkueen harjoitteluun.

Punttiksella kyykyt 3 x 10, rinnallevedot 3 x 10, kyykyt 3 x 10, leuanveto 3 x max, dippi 3 x max, vatsalihasliikkeet (sivu, normaali, kyynärpää polveen, lankku..) kaikki 20 toistoa. Kaikki liikkeet tehtiin henkilökohtaisilla painomäärillä.

Perjantai: Täydellä teholla mukaan joukkueen harjoitteluun: Aluksi porukka kolmeen joukkueeseen joista kaksi pelaa koripalloa käsipallosäännöillä ja yksi tekee lankkutabataharjoitusta, jossa 20 sekunnin duuni 10 sekunnin lepo (4 minuutin ajan). Maalivahtilämmittelyt ja käden lämmitys. Sitten 3 vastaan 2 hyökkäyksiä/puolustuksia kentänylityksellä. Lopuksi 6 vastaan 6 ajojen ja joukkuepuolustuksen harjoitteleminen, loppuhölkkä ja venyttelyt.

Lauantai: Ensimmäinen peli JSM-joukkueen (nuorten Elitserien) kanssa johon sisältyy -96 syntyneitä + pari -95 ja -97 syntynyttä pelaajaa. Vastassa samaa sarjaa pelaava Aranäs.Peli oli tärkeä koska tämä ottelu määrittäisi kuinka kovia olemme alkukaudesta. Peli meni hyvin joukkueelta, hyvä ja tärkeä 29-23 voitto. Meiltä hyvää puolustuspelaamista, maalivahtimme oli loistava (torjuntaprosentti 50) ja hyökkäyspää toimi hyvin, lopun väsymystä lukuunottamatta.

Henkilökohtaisesti peli oli todella hyvä. 8 täysosumaa ja vain vähän virheitä. Vielä pitää tottua nopeaan pelitempoon, jotta saa viimeisetkin pallot mukaan ja syötöt perille. Nettisivuilla pelin raportti oli otsikoitu ”Suomalainen tulokas ilahdutti”, joten kyllä peli oli hyvä.

Sunnuntai: Lepo

Vinkki

Katso niin paljon huippukäsipalloa kuin voit!
Olen nyt nähnyt neljä Alingsåsin edustusjoukkueen peliä ja tuntuu, että opin koko ajan jotain uutta!

Näin kaunista käsipalloa on myös todella mahtavaa katsoa! Täällä pelaajat ovat niin hyviä, että monta kertaa pelissä näkee aivan loistavia oivalluksia, ajoja, yksilösuorituksia, että ei melkein jaksa uskoa, että ne ovat todellisia.

Ida Väyrynen

Maanantai: 1,5 tunnin intervallitreenit. 10×400 metriä.

Tiistai: 3 tuntia treeniä Urheilutalolla (A-tytöt 1,5 tuntia + naiset 1,5 tuntia).
Pelattiin paljon!

Keskiviikko: Märskyn aamutreenit 1,5 tuntia. Fyssaa ja heittoja.

Torstai: Naisten 1,5 tunnin treenit Urheilutalolla.

Perjantai: Märskyn aamutreenit 1,5 tuntia. Liikkuvuutta, kuntopalloja ja syöttöharjoitteita.

Lauantai: Leiri Solvallassa HIFK:n naisten kanssa. Aamupäivällä 1,5 tunnin treenit, harjoiteltiin ajoja ja pelaamista. Illalla peli ruotsin ykkösdivarissa pelaavaa Nackaa vastaan, jonka voitimme 22-17. Itse tein 3 maalia ja olin ihan ok tyytyväinen omaan peliini. Ei todellakaan mikään nappisuoritus, mutta ei mikään ihan surkeakaan.

Alexandra Roos

Maanantai 1 h allastreeni ja vesijuoksu
Tiistai 1 h Ojentajat, selkä ja vatsa + heittoja
Keskiviikko 30 min tehokas keskivartalotreeni
15 min yläkroppa
Torstai 20 min pyöräily
20 min Olkapäät ja hauis
10 min Maastaveto, kevyt
30 min Kuntoutus
Perjantai Venyttelyt
Lauantai 1 h Olkapäät + heitot
45 min Polven kuntoutus ja keskivartalo
Sunnuntai Lepo

Oscar Kihlstedt

Kaikki tämä olkapään kuntoutusharjoittelu alkaa jo tuottaa merkkejä tuloksista. En vielä ole täysin kunnossa mutta uskon olevani sitä jo sarjan alkaessa!

Ensi viikolla koko joukkueemme on vihdoin koossa kun 94:t palaavat kotiin MM-kisoista. Meillä on hyvä ja melko leveä ryhmä tällä kaudella joka pystyy kamppailemaan voitosta kaikkia joukkueita vastaan. Harjoituksissa olemme työskennelleet hyökkäys- ja puolustuskuvioiden parissa, jotka pitää olla kunnossa kun sarja alkaa.

Maanantai 07:00-08:00 Tasapainoa ja koordinaatiota, vammojen ehkäisyä
18:15-19:00 Voimaharjoitus
19:30 Harjoitusottelu Viking Bergeniä vastaan
Tiistai 16:00-16:30 Voimaharjoitus olkapäälle
16:30-18:00 Käsipalloa
Keskiviikko Juoksuharjoitus 12 x 60 metriä + 1 tunnin voimaharjoitus
Torstai 40 minuutin voimaharjoitus olkapäälle, harjoitusottelu Viking Stavangeria vastaan
Perjantai Voimaharjoitus. Meillä oli harjoitusottelu tanskalaista Randersia vastaan mutta lepuutin olkapäätäni
Lauantai Harjoitusottelu FyllingenBergeniä vastaan
Sunnuntai Lepopäivä

Kesätreenit oli tässä. Ensi viikolla pakataan kesä pakettiin ja heitetään katseet kohti tulevaa kautta!


Aiheeseen liittyvät kirjoitukset